De Syriërs pakken hun leven weer op na de verdijving van de terroristen in Dara’a..Meer dan 30.000 personen keerden al terug naar de regio Da’el, platteland van Daraa

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

De westerse MSM en politiek probeert op allerlei manieren het tegendeel te bewijzen. Vluchtelingen met duizenden tegelijk, schrijven de reguliere kranten zoals NRC,Volkskrant, Trouw e.a. Het andere verhaal wordt niet vertelt, dat na elke overwinning van het Syrische leger, met hulp van haar bondgenoten, Rusland, Hezbollah, Liwa al-Quds en Iran, de bewoners terugkeren naar hun dorpen, na tijdelijk gebivakeerd te hebben aan de Jordaanse grens, schonelijke overdrijving op der reguliere MSM, duizenden zouden zijn gevlucht. De NOS liet een video zijn, waar zogenaamd duizenden gewonden kinderen het slachtoffers waren van de brute Assad en haar bondegenoot Rusland, na bombardementen.

Onderstaand bericht zegt genoeg over hoe de reguliere media bericht:

 https://nos.nl/artikel/2238912-rode-kruis-medische-voorzieningen-gebombardeerd-in-syrische-stad-daraa.html 

In de Syrische rebellenstad Daraa, vlak bij de grens met Jordanië, zijn medische voorzieningen gebombardeerd. Het Rode Kruis spreekt van “vernietigend nieuws”.

“Elke aanval op ziekenhuizen berooft talloze families van levensreddende zorg, op het moment dat ze die het meest nodig hebben”, staat in een tweet van het Rode Kruis.

ICRC Syria
@ICRC_sy
Devastating news out of #Syria: Reports of medical facilities bombed in Daraa.  Every attack on hospitals deprives countless families of life-saving care when they need it most.  #NotATarget
1 week geleden
Daraa, in het zuidwesten van Syrië nabij de grens met Jordanië en Libanon, is een van de laatst overgebleven grote rebellenbolwerken van Syrië. De verzetshaard is een doorn in het oog van president Assad, die zo snel mogelijk alle gebieden die in nog in handen zijn van rebellen wil veroveren. Tien dagen geleden begon het Syrische regeringsleger het offensief om Daraa te heroveren.

Sindsdien is de situatie voor de ruim 750.000 inwoners penibel: de stad wordt zwaar onder vuur genomen en burgers kunnen geen kant op. Ten westen van Daraa liggen de Golanhoogten, iets noordelijker Libanon en ten zuiden ligt Jordanië. De grenzen zitten potdicht. De naderende humanitaire ramp in Daraa zet ook de buurlanden, die al miljoenen vluchtelingen opnamen, onder druk.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zijn sinds gisteren bij luchtaanvallen in het gebied 46 mensen, onder wie vijf kinderen, omgekomen. Daarmee is het totaal aantal doden sinds het begin van het offensief opgelopen tot 93. 
De angst bestaat dat Daraa zal uitgroeien tot een tweede Oost-Ghouta, de stad ten oosten van Damascus die in april door het Syrische leger werd veroverd. In die regio vond een humanitaire ramp plaats: wekenlang werd het gebied bestookt met luchtaanvallen en burgers konden geen kant op. Einde bericht NOS

Zo lees je weer hun bron nog steeds het Syrische Observatorium, ik wordt er moe van het te herhalen, de terorist in Coventry, VK, is DE bron van het NOS, echt wat een aanfluiting en leugens, dat krijgen de Nederlanders (die nog naar de NOS kijken) elke avond te zien…

Aangetoond is in diverse video’s, waar reporters embedden zijn bij het Syrische leger, dat als het SAA aanvalt, de dorpen al leeg zijn. De inwoners zijn van te voren gewaarschuwd door het leger om te vertrekken, natuurlijk zullen er helaas bewoners achter gebleven zijn, deze werden als menselijk schild gebruikt door de terroristen.

Onderstaande video laat duidelijk zijn (ANNA news embedded met de SAA) hoe het leger te werk gaat en ook is duidelijk te zijn dat de huizen leeg zijn!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=694&v=Yhr4x4peF8c

Boven (foto) zie je de grote verschillen tussen de situatie in de stad Al-Jizah op het platteland van Daraa, toen het onder controle was van de terroristische groeperingen en de situatie na de hervorvering van het Syrische Arabische leger (SAA),  de stad is nu veilig.

De eenheden van het Syrisch Arabisch leger , hebben ook de controle over de stad Al-Nu’aima, oostelijke van de stad Daraa in handen en de laatste broeinesten van de terroristische organisaties uitgeroeid.

Syriërs vierde feest in de straten van Dael in het noordwesten van de provincie Daraa, nadat een deal was bereikt voor de stad om onder overheidscontrole terug te komen, de beelden zijn van afgelopen zaterdag.

De bewonders zwaaien met Syrische vlaggen op straat en zingen slogans ter ondersteuning van de Syrische president Bashar al-Assad.

Bron: SANA, RUPTLY, ANNA News

 

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *