In memoriam Pater Frans van der Lugt vijf jaar later.

Afbeelding kan het volgende bevatten: Sonja van den Ende

Vandaag 7 april 2019, is het 5 jaar geleden dat pater Frans van der Lugt, vermoord werd door de gesponsorde rebellen van het westen, in Homs, Syrië. Een muurschildering in Homs December 2018, Foto: Claudius Lucassen

Amerikaanse en Europese burgers, help ons alstublieft: Vijf jaar geleden, schreef  “Majd”,  deze woorden in een Facebook-bericht: “Ik ben Syrisch … woonachtig in Syrië in het midden van alle ellende. We hebben zoveel verschrikkingen gezien. Het was nooit een revolutie of een burgeroorlog. De terroristen worden gezonden door uw overheid. Ze zijn al-Qaeda, Jabhat al Nusra en Wahhabi salafisten zoals de Taliban, extremisten en jihadisten die door het westen, EU/VS,  de Saoedi’s, Qatar en Turkije naar ons gestuurd worden. Obama en EU leiders en wie achter hen staan, ondersteunen al-Qaeda en voeren een proxy-oorlog tegen mijn land. We dachten dat jullie tegen al-Qaeda zijn maar jullie regeringen ondersteunen hen!!

Een vertwijfelde oproep, van een Syriër, in Homs, waar ook pater van der Lugt, tot het bittere einde is gebleven. Pater van der Lugt was nooit tegen President Assad of zijn regering, zoals de westerse regeringen tot op de dag van vandaag blijven volhouden. Hij zag heel goed in dat de regering o.l.v. President Assad, juist het beste was voor Syriërs, Het beste voor de Christenen, maar ook alle andere geloven. De staat is immers gestaafd op een seculier model!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Foto: Homs December 2018, Sonja van den Ende
Frans van der Lugt (Den Haag, 10 april 1938 – Homs, 7 april 2014) , hier op de muur afgebeeld in Homs, Syrië met andere martelaren uit de Christelijke wijk in Homs.
In 1980, ging hij werken in de Syrische stad Homs en van 1987 tot 1993 in Damascus. Daarna vestigde hij zich weer in Homs, waar hij onderwijs gaf en onderdak verleende aan geestelijk zwakkeren.keeg in Al-Qusayr, 35 km buiten Homs, een stuk land van vijftig hectare ter beschikking van de Syrische overheid waar hij groente op verbouwde en een wijngaard had met een productie van 50.000 flessen per jaar. Ook waren er sportvelden en een motel voor toeristen. Vanaf 2000 bood het landgoed verblijf en werk aan veertig mensen met een mentale beperking.
Medio 2011 verliet Van der Lugt het landgoed vanwege de westerse proxy oorlog (,volgens de MSM is het nog steeds een burgeroorlog, anders valt het kaartenhuis van leugens in elkaar). Hij vestigde zich in het jezuïetenklooster in de christelijke wijk Bustan al-Diwan in Homs. In januari 2014 vroeg hij in een videoboodschap via YouTube om hulp aan de mensen in Homs als gevolg van de burgeroorlog. Ondanks verschillende waarschuwingen weigerde Van der Lugt Homs te verlaten.
Dood
Op 7 april 2014 werd bekend dat Frans van der Lugt vermoord was door de westerse gesponsorde rebellen en nog dezelfde dag was begraven op het terrein van het jezuïetenklooster in Homs. Hij werd op 9 april 2014 door Paus Franciscus herdacht tijdens de algemene audiëntie. Daarbij memoreerde de paus dat pater Frans bij christenen en moslims geliefd was .
Afbeelding

Demonstratie die de Nederlandse pers niet liet zien voor PATER van der LUGT

Op 12 april  2014 vond er een demonstratie in den Haag plaats, waar een  groep van ongeveer 100 man bijeen kwam, bestaande uit: Syriërs, Nederlanders, Belgen, Turken, Armeniërs en Koerden om de gruwelijke gebeurtenissen van afgelopen week (en) te herdenken en tegen te demonstreren. De dood van Pater van der Lugt in Homs, de inval in Kessab en bovenal de vele vermoorde Syriërs en de slachtpartijen die dag in dag uit doorgaan, het westen Assad afschildert al een grote dictator.
Nederland die indirect in de oorlog betrokken is om nog steeds de Patriot raketten niet terug te halen, die gestationeerd zijn aan de Syrische grens in Turkije.
Foto: Sonja van den Ende
Afbeelding

https://freesuriyah.wordpress.com/2014/04/13/demonstratie-die-de-nederlandse-pers-niet-laat-zien-voor-pater-van-der-lugt/
Foto: Sonja van den Ende

Op 7 april 2014 werd de Nederlandse jezuïet Frans van der Lugt vermoord in Homs, Syrië. Hij stierf op 75-jarige leeftijd. In deze animatiefilm blikt Frans van der Lugt sj terug op zijn leven en zijn dood. Hij doet een indringende oproep aan de hele wereld: dat de liefde mag overwinnen. De film is gemaakt door de jezuïeten uit Nederland en Vlaanderen. Ga voor meer informatie en de volledige tekst van de animatiefilm naar https://www.jezuieten.org/frans-van-der-lugt/

De plek waar Pater van der Lugt vermoord is. Homs, December 2018, foto: Claudius Lucassen
https://freesuriyah.eu/?p=2738

Het graf van Pater Frans van der Lugt, hij wilde in Syrië begraven worden en ligt in het Klooster in de Stad Homs. Foto: Sonja van den Ende, December 2018.
Foto: Claudius Lucassen

Bron:
http://community.dewereldmorgen.be/blog/sonjavandenende/2016/09/09/ik-ben-een-syrisch-burger-en-woon-in-syrie-het-was-geen-revolutie-en-geen-burgeroorlog
https://freesuriyah.eu/?p=2738
https://freesuriyah.wordpress.com/2014/04/13/demonstratie-die-de-nederlandse-pers-niet-laat-zien-voor-pater-van-der-lugt/
https://www.youtube.com/watch?v=-u2SErXL-sw Wikipedia

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *