Burgers beschrijven de horror van 6 jaar westerse rebellen bezetting in Khan Shaykun

Ahmed Makhdaf met zijn familie uit Zakah vertelt; Toen ongeveer zes jaar geleden de terroristen, voor het westen de rebellen, dit dorp veroverde en bezet hielden, werden de burgers uit hun huizen verdreven. Scholen en andere overheidsgebouwen werden geconfisceerd en gebruikt als militaire steunpunten en commando centrum. De mooiste huizen werden aan de jihadisten gegeven, de burgers moesten in schuren of barakken leven, hun vee en akkers ingenomen. Ahmed en zijn familie konden vluchten, met een paar schapen en leefde 6 jaar lang in barakken.
Bron; Vesti news

Het Syrische leger heeft nu de strategische stad Khan Shaykun bevrijd, deze stad ligt niet ver van Idlib stad, het bolwerk van de terroristen, of hoe de Westerse media en politici hen noemt de rebellen.

Het Syrische leger trok afgelopen dagen door verschillende bevrijde dorpen en gebieden, daar spraken zij met achtergebleven burgers, die niet konden vluchten voor de gevechten, boven en hierdonder verhalen uit het dorp Zakah;

Said Mahmar, de lokale leraar uit het dorp vertelt aan Vesti News (een Russische nieuwszender embedded met Syrische leger); toen de jihadisten zo’n 6 jaar geleden arriveren, zij direct alle kinderen uit de school naar huis stuurde en er hun commando centrum van maakte. De kinderen hebben jaren geen onderwijs gehad en zullen dat voorlopig ook niet krijgen. Bron: Vesti News.

Dit zijn maar 2 verhalen uit bevrijde gebieden in het laaste jihadisten bolwerk in Syrië. Westerse kranten zoals de Volkskrant noemt HTS en het NLF (Turkse FSA) “gematigde” rebellen, alleen ISIL vinden zij radicaal. De Syrische bevolking noemt hen allen DAESH en iets “gematigd” was er niet.

Ook berichten dezelfde westerse media, zoals in de afgelopen 8 jaar dat nu het Syrische leger delen bevrijd heeft er een humanitaire ramp komt. Ze zouden massaal naar Turkije vluchten, zeker zullen sommigen dat doen, maar velen trekken naar de veilige gebieden, onder controle van de Syrische regering. Maar er moet toch wat nieuws in de kranten. Ze hebben al minimaal gerapporteerd, de laatste dagen en dan schrijf je maar wat. Bronnen aan de grond hebben ze niet en gaan af op de Moslimbroeder uit Coventry (SOHR) en de Witte Helmen (Al-Queda). dat zijn hun bronnen.

Dit is wat zij berichten:

Volkskrant; Leden van de Witte Helmen dragen het lichaam van een slachtoffer van een luchtaanval, woensdag, op een kliniek in de provincie Idlib. 
Beeld AFP …Er is geen kliniek in Idlib, geen officiële, maar veldhospitalen van Al-Queda en HTS. Er zijn geen burgers, maar “dode”Jihadisten!
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/massale-uittocht-richting-turkije-na-syrische-aanval-op-laatste-rebellenbolwerk~b23eaafe/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

De aanhoudende leugen campagnes zal nog aanhouden en daarna zullen ze zwijgen, immers er is geen hype meer, het Syrische volk heeft de fysieke oorlog bijna gewonnen, ondanks de grove leugens van de afgelopen 8 jaar!

Bron: Vesti News, R&U, Volkskrant, YouTube

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *