MH17: Vijf jaar eenzijdige propaganda en onderzoek van het Nederlandse JIT-team

Eerder verschenen op http://infobrics.org/post/29841/?fbclid=IwAR31-hecwvYAFcxA49bLwJ2gDQc2MhIMTVvaXdi9FgvHDxn58hhg8JnLNb4

Vijf jaar geleden op 17 juli 2014, werd vlucht 17 van Malaysia Airlines uit de lucht geblazen terwijl het over Oost-Oekraïne vloog. Het was onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur, Maleisië. Alle 283 passagiers (voornamelijk Nederlandse) en 15 bemanningsleden aan boord werden gedood. Er werd onmiddellijk beweerd dat Rusland verantwoordelijk was, iets dat Rusland heftig ontkent. Er is veel geschreven en beargumenteerd, maar nu deed het team van Bonanza Media onafhankelijk onderzoek dat resulteerde in de documentaire; Call For Justice MH17, welke te zien was afgelopen 26 oktober 2019 in Den Haag, Nederland. Het JIT (Joint Investigation Team) van Nederland zegt dat het vier verdachten heeft en dat ze vijf jaar na de crash voor een rechtbank in Nederland moeten worden berecht. Ze beschouwden de onderzoeksdocumentaire Call For Justice MH17 niet als een onderdeel van het bewijs, in feite namen ze niet eens de moeite om ernaar te kijken of op zijn minst een lid van het JIT-team te sturen toen de documentaire in Den Haag werd gepresenteerd, ook de reguliere Nederlandse MSM was afwezig bij de presentatie.

Er blijven nog veel vragen open, vooral het niet-professionele onderzoek van de Nederlandse regering, uitgevoerd door het zogenaamde JIT-team. Op 21 november 2019 heeft de Nederlandse politie een bevel uitgevaardigd, het zogenaamde “MH17 Witness Appeal November 2019“, te lezen op de website van de Nederlandse politie. Het beweert dat het team telefoongesprekken afgetapt heeft tussen de Oost-Oekraïense leiders van de Donbass met de Russische minister van Defensie Sergey Shoygu en Poetin’s assistent Vladislav Surkov. Maar waarom nu, 5 jaar na de crash? Waar is de logica hier?

Afgelopen juni 2015 heeft het JIT de rechtzaak informatie al vrijgegeven waar vier verdachten: Igor GIRKIN, Sergey DUBINSKIY, Oleg PULATOV en Leonid KHARCHENKO, zullen worden vervolgd voor hun vermeende betrokkenheid bij het neerhalen van vlucht MH17. De strafprocedure zal plaatsvinden in de rechtbank in Den Haag in het gerechtelijk complex Schiphol. De eerste zitting zal plaatsvinden op 9 maart 2020, vanaf 10:00 uur (Central European Time). De Nederlandse regering is zich er waarschijnlijk terdege van bewust dat de verdachten het proces waarschijnlijk niet zullen bijwonen.

In 2014 en 2015 heeft de Nederlandse regering in samenwerking met het JIT-team en de Nederlandse politie een aantal onderschepte zogenaamde telefoontjes vrijgegeven tussen de 53ste Anti Aircraft Missile Brigade (AAMB) uit Koersk in de Russische Federatie, van de verdachte Kharchenko en een ongeïdentificeerde verdachte genaamd “Ryazan”. Op basis van deze informatie beweert het JIT; “het JIT heeft bewijs uit andere bronnen (die ze niet onthullen) dat op het moment Russische soldaten van de 53ste Brigade uit Koersk aanwezig waren nabij de grens met Oost-Oekraïne.

Als bewijs is o.a. gepresenteerd: een chat van een soldaat, hij diende bij de 53e AAMB in Koersk, zijn chat met Anastasia, vermoedelijk zijn vriendin, wordt door het JIT gezien als bewijs, mager bewijs. Ze hebben ook enkele foto’s van het 53e AAMB waar soldaten op te zien zijn. Maar deze soldaten waren niet in de Oekraïne, ze waren aan de grens in de Russische Federatie, dit bewijs is pure ‘speculatie’ en hoogstwaarschijnlijk niet geschikt voor bewijs in een proces.

Ook is het zogenaamde bewijsmateriaal over Vladislav Surkov, een hoge functionaris van de Russische regering en Poetin’s assistent, een schijnvertoning. Het enige bewijs dat ze hebben is een krantenartikel waarin de premier Aleksander Borodai van de Republiek Donetsk vermeldde dat Vladislav Surkov, de hoge functionaris bij de Russische regering, “een grote steun is voor de Volksrepubliek Donetsk” en “onze man in het Kremlin”. Op basis van dit en het bovengenoemde bewijsmateriaal speculeren ze dat de leiders van Donetsk vlucht MH17 hebben neergeschoten, met hulp van de Russische Federatie!

Verder noemt het Nederlandse JIT-team de Russische minister van Defensie Sergey Shoygu een belangrijke verdachte. Volgens de reguliere Nederlandse MSM en het JIT-team (het laat zien dat de reguliere MSM in Nederland geen onderzoek doet en hun journalistiek beneden peil is) gaf minister Shoygu directe bevelen om de MH17 neer te schieten. Ze maken veel fouten in de reguliere MSM en citeren het audio-bewijsmateriaal waarin Borodai naar verluidt spreekt tegen “iemand” en zegt dat Surkov “echt” onze man is “, maar er wordt geen woord in de audio over Sergey Shoygu vermeld. Hij gaf de bevelen die ze beweren, wat volkomen ongegrond is en waarom zou de Russische regering met opzet een passagiersvliegtuig neer willen schieten?

Ze beweren ook dat de BUK TELAR 53 door het AAMB van Koersk naar Oekraïne is gestuurd en deze BUK TELAR 53 werd gebruikt om de MH17 neer te schieten, de bovengenoemde verdachten van het JIT waren volgens het JIT allemaal op één of andere manier betrokken in de neergang van de MH17. Pure speculatie zou ik het willen noemen. Verhalen in de reguliere Nederlandse MSM, vooral ‘De Telegraaf‘, waren gebaseerd op louter ‘niet-onderzoekend’ bewijs en onvoldoende informatie. Ik zou willen zeggen dat geen van de zogenaamde reguliere kranten naar Oekraïne is geweest om onafhankelijk onderzoek ter plaatse te doen, alleen het JIT-team was aanwezig, geen Russen, geen Maleisiërs. Deze feiten brengt je tot de conclusie dat het een eenzijdig onderzoek is en was en waarschijnlijk heeft geleid tot ‘nep’-propagandanieuws van de reguliere MSM en de Nederlandse regering. Het enige onderzoek ter plaatse komt van de documentairemakers van BONANZA.

Conclusie

Het onderzoek en het proces kunnen een “schijnvertoning” worden genoemd. Hun bewijs is mager en hoogstwaarschijnlijk zou geen enkel gerechtshof vervolgen op basis van de bewijslasten. De nieuwste ontwikkelingen laten zien dat het niet serieus genomen is: getuigen van het neerschieten van vlucht MH17 worden een nieuw leven in Australië geboden om hen te beschermen tegen represailles (van Rusland) als ze informatie verstrekken, verhuizing, getuigenbescherming in ruil voor informatie. Het is ook bekend dat na de val van de voormalige Sovjetunie (USSR), waar Oekraïne deel van uitmaakte, BUK’s en andere militair matrieel in de Oekraïne waren achtergebleven. Ik herinner het me nog goed toen er veel schandalen waren over achtergelaten “plutonium en verarmd uranium.

Zoals ik al in eens in een artikel heb geschreven, had de Nederlandse Luchtvaart Autoriteit (een overheidsinstelling) nooit een civiel commercieel vliegtuig boven een oorlogsgebied mogen laten vliegen en daarom zou dit naar mijn mening ook moeten worden onderzocht, waarom gaven ze geen waarschuwing ? Ook moeten de onderzoeken zich richten op Malaysian Airlines en de reden waarom ze besloten om over oorlogsgebied te vliegen. Deze vragen zijn nooit gesteld door de Nederlandse regering en het JIT-team.

Blijft de vraag waarom nu? Vijf jaar na het tragische ongeluk. Een nieuwe president in Oekraïne misschien?

Na het tragische ongeval speelden de Nederlandse regering samen met het VK (Verenigd Koningrijk) een grote rol in de nieuwe “hybride” oorlog ( vergelijkbaar te zijn met de “Koude oorlog”) tegen Rusland, zij indoctrineerden hun burgers over de “kwaadaardige” Poetin en Rusland. Maar dingen veranderen in de grote ‘buiten’ wereld en de huidige Nederlandse regering onder leiding van Mark Rutte, is niet meer betrouwbaar. Een voormalige minister van Buitenlandse Zaken, Halbe Zijlstra, loog over zijn bezoek aan de Dacha van president Poetin en de leugens die hij het Nederlandse volk vertelde is buiten alle proporties. Als de regering hierover liegt, kunnen we concluderen dat het onderzoek van het JIT-team en de Nederlandse regering inzake de MH17 misschien gebaseerd is op fictie en leugens, om het Nederlandse volk te kalmeren. Het Nederlandse volk riep immers om gerechtigheid voor de MH17 en Premier Rutte beloofde “de onderste steen boven te halen”, dus Rusland is een gemakkelijke “zondebok”.

Bron: http://infobrics.org/post/29841/?fbclid=IwAR31-hecwvYAFcxA49bLwJ2gDQc2MhIMTVvaXdi9FgvHDxn58hhg8JnLNb4

[dntplgn]

Loading

2 thoughts on “MH17: Vijf jaar eenzijdige propaganda en onderzoek van het Nederlandse JIT-team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *