Amnesty beschuldigd Syrië en Rusland van het vermoorden van Syriërs

image.png
We zijn erg dankbaar voor de ontmoeting vandaag tussen onze #WhiteHelmets en de Amerikaanse delegatie, bestaande uit de Amerikaanse gezant voor #Syria – James Jeffrey, de Amerikaanse vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties
@USAmbUN en de Amerikaanse ambassadeur in Turkije, David Satterfield. Een ontmoeting in het noorden van Syrië, 3 maart 2020. Te zien zijn de nieuwe “Turkse” borden geschreven in Turks en Engels, het Arabisch is weg. Het noorden van Syrië is bezet door Turkije.

Onlangs kwam Amnesty International weer met een prachtig rapport over de vermeende bombardementen in het noorden van Syrië, waar het Syrische en het Russische leger de Syrische bevolking zou hebben gedood, ook ziekenhuizen en scholen zouden verwoest zijn.

https://www.amnesty-international.be/sites/default/files/bijlagen/nowhere_is_safe_for_us_-_mde_24.2089.2020.pdf

Ten eerste is het noorden van Syrië bezet door Turkije, het deel van de bevolking dat gebleven is met Turkije en de door Turkije gesponsorde terroristen moeten samenwerken. De informatie voor dit rapport komt hoofdzakelijk van de zogenaamde witte helmen. Een organisatie opgezet en gesponsord door EU landen en de VS. Het hoofdkwartier is in Gaziantep, Turkije. De organisatie wordt getraind door ex-militairen van de VK en vele leden zoals al vele malen is bewezen zijn lid van diverse groepen als AL-Queda, Al-Nusra, ISIS of zoals de Arabisch wereld hen noemt; DAESH. De EU en de VS hebben de afgelopen 10 jaar de meest brute jihadisten gesponsord, de VS eerst in Afghanistan, Irak, Syrië en nu de jihadisten verliezen in Syrië, stuurt Turkije hen naar Libië, waar ze tegen de troepen van Generaal Haftar moeten vechten. Generaal Haftar wordt gesponsord door Rusland. Een ingewikkelde geopolitische oorlog zou je denken. Eigenlijk is het simpel, Europa, Amerika en Turken hebben niets te zoeken in bovengenoemde landen. Rusland ook niet, maar in hun uiterste nood hebben bovengenoemde landen zelf de hulp ingeroepen van Rusland – gelukkig – anders zouden ze nu kalifaat hebben onder de barbaren van ISIS of DAESH.

Propaganda is de nieuwe oorlog van deze tijd. Niets wordt ontzien, de meest groteske leugen worden vertelt, m.n. door de zogenaamde ” Westerse vrije pers”. Organisaties als Bellingcat krijgen opdracht via satelliet beelden te identificeren of Syrië en Rusland gebombardeerd hebben. De witte helmen krijgen opdracht om “bewijs materiaal ” te verzamelen, wat bij nader onderzoek vaak “fake” is. Maar dat maakt allemaal niets uit in de propaganda oorlog die over de arme burgers van Syrië uitgevoerd wordt. Deze bewijsmaterialen worden dan keurig in een rapport verpakt en aan het grote publiek voorgeschoteld als waarheid.

Gebombardeerde ziekenhuizen

Volgens Amnesty is het AL-SHAMI ziekenhuis in ARIHA gebombardeerd. Er is geen Al-Shami ziekenhuis in Ariha, het Al-Shami ziekenhuis ligt in Damascus en Ariha in Idlib. Misschien dat de terroristen een van hun veldhospitalen zo genoemd hebben, maar een officieel Syrisch staatsziekenhuis is er niet vinden.

Ariha ligt in Idlib provincie. Op 12 januari 2017 vielen Russische gevechtsvliegtuigen rond Ariha aan, waarbij een leider van de Oeigoerse Turkistan Islamitische Partij, Abu Rida al-Turkistani en zijn familie, werden gedood. Doğu Türkistan Bülteni Haber Ajansı zei destijds dat de Russen de familie van Oeigoerse strijders in Idlib hadden gebombardeerd en dat de TIP wraak had genomen door raketten af te vuren op Iraanse milities. Op 21 februari 2018 veroverde het Syrische Bevrijdingsfront Ariha .

Op 1 augustus 2018, in een poging om zijn positie in Idlib te versterken voordat het Syrische Arabische leger zijn aandacht op de provincie richtte en de Al-Qaida-groepen in de regio elimineerde, werkte het zogenaamde Syrische Bevrijdingsfront, samen met zes andere groepen (Suqour al-Sham Brigades, Jaysh al-Ahrar, Damascus Gathering, Unit 82 SWAT Forces, Free Hayan Brigade en de Free North Brigade) in het gebied sloten zich aan bij het National Front for Liberation. Anad al-Darwish (“Abu al-Munathir”), werd de machtigste militaire bevelhebber van Ahrar al-Sham, werd benoemd tot stafchef van het National Front for Liberation. Als een van de 17 leden van het National Front for Liberation heeft het Syrian Liberation Front toegang tot middelen, wapens en training van de Turkse regering. De Turkse regering steunt sinds haar oprichting het Nationaal Front voor Bevrijding.

Harakat Ahrar al-Sham al-Islamiyya , gewoonlijk aangeduid als Ahrar Sham , is een coalitie van meerdere islamitische en salafistische eenheden die samensmolten tot één brigade en later tot een divisie om te vechten tegen de Syrische regering. Ahrar al-Sham is de grootste rebellengroep in Syrië nadat het Vrije Syrische leger minder machtig werd. Ahrar al-Sham en Jaysh al-Islam zijn de belangrijkste rebellengroepen die door Turkije worden gesteund.  Op 18 februari 2018 fuseerde Ahrar al-Sham met de Nour al-Din al-Zenki-beweging om het Syrische Bevrijdingsfront te vormen.

Nour-al-Din al-Zenki is de terroristische groep die in het nieuws kwam door de onthoofding van een 11 jarige jongen. Een zoon van een Palestijn uit Handarat kamp. Bovengenoemde groepen zijn terroristische groepen, die mensen onthoofd hebben en de moord op hun geweten hebben van vele Syrische bewoners in Idlib en voorheen Aleppo. Deze groep werkt samen met de Witte helmen, die ook door o.a. Turkije gefinancierd worden en geven informatie door aan Amnesty Internationaal, die op hun beurt weer worden gesponsord door de Europese Unie, de VK en VS.

Dit zou het ziekenhuis zijn volgens Amnesty International. De gegevens hebben zie via een satelliet en de informatie volgens hun rapport via een telefoon gesprek op 4 en 5 maart. Wie hebben ze gesproken” Turkse betaalde jihadisten? Turkije? Oeigoeren, de Chinese brigade TKP, die wederom door Turkije gesponsord worden? Nee de Witte Helmen zoals op de foto blijkt, hebben deze propaganda verspreid.
De witte helmen zijn in de satelliet foto ingevoegd. Ze zijn de bron voor Amnesty Internationaal. Vele keren is er al bewezen dat de witte helmen onderdeel zijn van Al-Queada en betaald door het Westen.

De volgende ziekenhuizen die gebombardeerd zouden zijn in Darat Izza waren het al-Ferdous ziekenhuis, waarbij één medewerker gewond zou zijn geraakt; het tweede, ongeveer 10 minuten later (volgens gegevens van de witte helmen en de Turken) ,werd het al-Kinana-ziekenhuis gebombardeerd volgens statistieken en gegevens bevonden er zich geen officiële ziekenhuizen.

De stad bevond sinds september 2013 onder controle van de Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIS) , maar deze trok zich terug na een grootschalig offensief onder leiding van het Leger van Mujahedeen en het Islamitisch Front .

De Turkse strijdkrachten hebben een basis bij de Sheikh Barakat-berg. De stad is onder controle van het door Turkije gesteunde Vrije Syrische Leger, bezet door de Turken en natuurlijk zijn de witte helmen de helpers van de islamisten en de Turken daar. Waarschijnlijk een veldhospitalen of weer een grote leugen van de Turken en het Westen.

Verder zouden er scholen, medische voorzieningen etc., geraakt zijn in diverse gebieden die onder de bezetting van de ISIS stonden. Zoals Kafranbel, waar PAX Christi Nederland een revolutie geadopteerd had.

Het eerste wat sneuvelt bij regime-change operaties en oorlogen is de waarheid.

image.png
Desinfecteren van vluchtelingenkampen, volgens een tweet!

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *