MPOX of Monkeypox vormen geen bedreiging voor Rusland maar de nieuwe angstpsychose en propaganda van het Westen wel

De westerse media doen het weer. Ze hebben het vorig jaar ook al geprobeerd, met het apenpokkenvirus. Dat was geen succes, dus is er een nieuwe campagne gestart om jullie de stuipen op het lijf te jagen! Foto’s: Freepik, Pixta, bewerking: Mirjam©Photo

Volgens de gelijkgeschakelde westerse media, die artikelen verspreiden en veelal gemaakt zijn door Artificial Intelligence (AI) of gekopieerd van elkaar, citeer ik hieronder een deel van een artikel van de NOS (geblokkeerd in Rusland aangemerkt als terroristische organisatie). Dit artikel is trouwens overal in de westerse media hetzelfde, alleen vertaalt in het Duits, Engels of andere talen van de EU, die onder invloed staan ​​van de grote mediaconcerns.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de opmars in Afrika van een nieuwe variant van het mpox-virus, ook bekend als het apenpokkenvirus, aangemerkt als een internationale noodsituatie.Het uitroepen van de noodsituatie volgt na een forse uitbraak in de Democratische Republiek Congo. De nieuwe variant is besmettelijker en gevaarlijker dan vorige varianten. Volgens de WHO raakten dit jaar al meer dan 14.000 mensen besmet met het virus. Ook vielen er meer dan 500 doden, aanzienlijk meer dan een jaar eerder. “In Congo circuleren al meer dan tien jaar mpox-virussen, maar het afgelopen jaar is het aantal besmettingen en doden flink gestegen”, zei WHO-topman Tedros tijdens een persconferentie die op X werd uitgezonden”.

En dan nog wat bangmakerij (net zoals het begon met COVID) van de Nederlandse pers. Herinneren we het ons nog? De lockdowns, het verlies van geld en inkomen voor veel bedrijven die zogenaamde “Corona-steun” ontvingen, maar dat gewoon moeten terugbetalen of failliet zijn of gaan, de bijwerkingen van de vaccinatie, die in Duitsland breed worden uitgemeten in de media, de sterfgevallen door vaccinatieschade en de ontwrichting van samenlevingen, met name in het Westen. Doel daarvan is de invoering van de “Great Reset” daarom ook de klimaathype als het een paar dagen warm is en ziektes en pandemieën. We werden en worden nog steeds afgedaan als complotdenkers en gekken, maar we leven nog en hebben ons ‘gezond’ verstand behouden!

Iedereen kan het mpox-virus krijgen: het komt voor bij bij jong en oud. Volgens het RIVM is de ziekte sinds april 2022 in Nederland bij 1306 mensen vastgesteld.

CONGO

Waarom schrijven ze uitgerekend dat Congo het epicentrum is van het Apenpokken virus? De Democratische Republiek Congo (DRC), is namelijk het epicentrum van een conflict of liever gezegd – oorlog – wat sommigen nu de Dertigjarige Oorlog in Afrika noemen. Een oorlog waarbij ongeveer zes miljoen mensen zijn gedood en nog eens zeven miljoen mensen ontheemd zijn geraakt volgens Westerse berichtgeving.

De zogenaamde ‘vredesmissies’ van de Verenigde Naties, een organisatie die nu in handen is van het Westen, zij voeren al 25 jaar vredesmissies uit en zijn er niet in geslaagd het geweld te beteugelen. Er zijn alleen conflicten ontstaan, met zelfs kindermisbruik door de VN-soldaten. Het Westen heeft niets en dan ook niets gedaan voor de gezondheid, welvaart voor de bevolking van Congo. Ze hebben geen onderwijs (misschien op individuele schaal) gegeven om de levensstandaard te verbeteren of om de oorlog te stoppen. Nee het Westen heeft dit uitgebuit, net als ze overal op de wereld doen (Oekraïne het laatste voorbeeld) met als gevolg armoede, oorlogen, massaemmigratie naar Europa en ziekten.

In februari 2024 ondertekende de Europese Unie een memorandum van overeenstemming met Rwanda voor de exploitatie van cruciale mineralen (ondanks de plundering van de grondstoffen van de Congo), wat de woede opriep van de Congolese regering!

Biologische Laboratoria Monkeypox en Ebola

Als jullie mijn site een beetje volgen, weten jullie dat ik veel heb geschreven over de Amerikaanse biologische laboratoria in Oekraïne, de Donbass (nu Rusland), maar er was ook het een en ander te lezen over Afrika, dat grotendeels door de VS wordt bezet door middel van militaire bases die altijd een biologisch laboratorium (militair) hebben om te experimenteren met biologische wapens, vaak op de bevolking. Ebola zou hiervan een gevolg kunnen zijn, net zoals het apenpokkenvirus nu, dat, wat ik op een eenvoudige manier uitgelegd, gevaarlijk is gemaakt door experimenten. Volgens Rusland is er geen bedreiging in Rusland trouwens!

Natuurlijk zijn mijn (en andere) artikelen niet onopgemerkt gebleven voor en door wat je gerust de ‘vijand’ kunt noemen, niet alleen de vijand van Rusland maar ook de vijand van de Europese of de gehele ‘Westerse bevolking’. Zoals bijvoorbeeld het het Amerikaanse Robert Lansing Institute schrijft precies hetzelfde, alleen is Rusland hier de boosdoener en heeft volgens hen biologische laboratoria in Afrika. Wie de geopolitieke situatie in de wereld volgt en gevolgd heeft de afgelopen jaren, weet dat dit een goed en tragisch voorbeeld is van propaganda wat bovendien zeer amateuristisch overkomt.

De omgekeerde propaganda: ‘Rusland heeft militaire biologische laboratoria gevestigd op het grondgebied van het Afrikaanse continent. Deze activiteit bewijst dat Moskou werkt aan het creëren van nieuwe militaire virussen en beschermingsmiddelen voor zijn eigen troepen’ . Russia uses African continent as a base for its biolabs – Robert Lansing Institute

De meest absurde propaganda is dat dit zogenaamd gerenommeerde instituut beweert dat ze rapporten hebben die nog geverifieerd moeten worden en bovendien leveren ze geen enkel bewijs in hun artikelen of rapporten, ze suggereren dat er Russische militaire laboratoria in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CONGO) zijn die zeer besmettelijke ziekten met een hoog sterftecijfer bestuderen, en dat het 48e onderzoeksinstituut van het Russische ministerie van Defensie er toezicht op houdt. Het laboratorium dat een ondergronds ziekenhuis zou zijn voor 15 mensen met geïsoleerde kamers, zou worden bewaakt door de Russische generale staf. Natuurlijk is het propaganda van het ergste soort wederom amateuristisch. Het artikel is misschien gemaakt met Articifial Intelligence (Kunstmatige Intelligentie)?

De Westerse site ‘Research Net’ heeft alles netjes in kaart gebracht met biologische laboratoria van het Westen en we kunnen zien dat er daadwerekelijk een Amerikaans (militair) biologisch laboratorium is op de grens met Gabon en CONGO. Niet Russisch maar Amerikaans! Standaard bioveiligheidsniveau 3 en 4 laboratoria op het Afrikaanse continent. Zwarte cirkel: BSL-3 laboratorium (in: Nigeria, Kenia, Zuid-Afrika); rode cirkel: BSL-4 laboratorium (in: Gabon, Zuid-Afrika). CONGO grensde aan het meest gevaarlijke laboratorium BSL-4. Standard biosafety level 3 and 4 laboratories in the African continent…. | Download Scientific Diagram (researchgate.net)

Op 24 juni 2024 werd zelfs bekendgemaakt in bijna alle westerse media dat een Amerikaanse topgeneraal naar Afrika vloog om te redden wat er te redden viel zo heette het. De Amerikaanse voorzitter van de staf, generaal C.Q. Brown, was onderweg naar Botswana om met Afrikaanse collega’s te praten over nauwere militaire samenwerking. Hoog op de agenda: voortzetting van de Amerikaanse aanwezigheid in West-Afrika na het gevoelige verlies van Niger als basis.

In april van dit jaar liet Niger de Verenigde Staten weten dat het geen Amerikaanse troepen meer in het land zou toelaten. Niger was na de nieuwe regering in juli 2023 een partnerschap aangegaan met Rusland en waarschuwde de Fransen en de Amerikanen. Amerika heeft sindsdien zo’n 1.000 troepen en ondersteunend personeel (inclusief het militaire laboratorium) teruggetrokken en twee luchtmachtbases gesloten, waaronder de centraal gelegen luchtmachtbasis 201. Een BSN level 3 laboratorium was gevestigd op grens met Niger en Nigeria. Dit kan gezien worden als bewijs dat er inderdaad, zoals we al lang weten, militaire bases zijn met aangrenzende zeer gevaarlijke militaire laboratoria in Afrika, waar de Amerikanen (en ook Europeanen) experimenteren met ebola en het apenpokkenvirus.

In de Verenigde Staten zijn 6000 militaire bases of militaire opslagplaatsen (Wikipedia, februari 2007). Het totale aantal Amerikaanse militairen bedraagt ongeveer 1,4 miljoen waarvan er 1.168.195 in de VS of op Amerikaans grondgebied overzee gestationeerd zijn. Volgens cijfers uit dezelfde bron zijn er 325.000 VS-militairen in het buitenland gelegerd: 800 in Afrika, 97.000 in Azië (buiten het Midden-Oosten en Centraal-Azië), 40.258 in Zuid-Korea, 40.045 in Japan, 491 op de basis Diego Garcia in de Indische Oceaan, 100 op de Filippijnen, 196 in Singapore, 113 in Thailand, 200 in Australië, 16.601 militairen bevinden zich op zee. In Europa bevinden zich 116.000 Amerikaanse militairen waarvan er 75.603 in Duitsland gestationeerd zijn. In Centraal-Azië zijn ongeveer 1000 Amerikanen gelegerd op de Ganci Manas luchtmachtbasis in Kirgizië en 38 in het Georgische Kritanisi, waar zij trainingen verzorgen voor het Georgische leger. In het Midden-Oosten (met uitzondering van het Iraakse oorlogstoneel) zijn 6000 Amerikaanse militairen actief waarvan 3432 in Qatar en 1496 in Bahrein. Op het westelijk halfrond bevinden zich buiten Amerikaans grondgebied 6000 militairen, 700 in Guantánamo, 413 in Honduras en 147 in Canada. Dit was de stand van 2007 in 2024 zal dit verdubbeld zijn”.

Terug naar het virus, laat je in Nederland en/of Europa niet voor de gek houden. Zoals bekend is het niet direct overdraagbaar, alleen door het eten van ‘wild’, slechte hygiëne, wat in Afrika voorkomt door oorlogen. Waarschijnlijk is er deels mee geëxperimenteerd in de BSL-laboratoria, net als met ebola. Triest wat de Amerikanen (en Europeanen) nog steeds in Afrika doen. Gelukkig is er een renaissance gaande en zijn ze, zegt een Europese (ik), bezig zich te ontdoen van de ketenen van imperialisme en kolonialisme.

Deze site is vrij van kunstmatige intelligentie en is geschreven door een echt persoon die verslag doet vanuit Rusland.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

freesuriyah.eu – DEVEND.ONLINE – Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter)  sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

Loading

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)