Alles Russisch is gevaarlijk de nieuwe koude oorlog van het Westen – Nederland voortrekker

Een nieuwe koude oorlog? Of wordt het dit keer een ‘hete’ oorlog? Het Westen bereid zich voor met Nederland als voortrekker in de EU, foto’s: Rolling Stone, Call of Duty, Adobe Stock, bewerking: Mirjam©Photo

Het gaat maar door, het escaleert met de dag, de ‘rode lijnen’ zijn overschreden en niet meer bij te houden, het gaat zo snel, in ieder geval in de media, maar ook in de politiek. De rode lijnen in het Westen zijn allang overschreden, er wordt niet meer met de ‘vijand’ gesproken, alleen nog maar gedemoniseerd met zoveel haat, dat je bijna denkt dat ze een persoonlijk conflict hebben met Poetin en Rusland.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw werd er nog met elkaar gesproken, de ’telefoonlijnen’ tussen de Sovjet-Unie en het Westen waren open en ondanks de dreiging van het gebruik van kernwapens was ik persoonlijk minder bang dan nu (niet dat ik een bang persoon ben) voor het gebruik van kernwapens.

In mijn jeugd was Rusland een vreemd, mysterieus land, waar ik graag eens een kijkje had genomen, nu woon ik er sinds 2022, het is geen vreemd land meer, maar een prachtig land, met vriendelijke mensen, natuurlijk heb je overal goede en slechte mensen, maar hier heersen nog culturele en familiewaarden, dat is nu in 2024 het grote verschil met Nederland, voor de rest is het vrij, natuurlijk moet je, je aan de regels van de wet houden, dat is logisch, maar het is niet meer de Sovjet-Unie, zoals de Nederlandse media en experts jullie willen doen geloven.

Ze verwarren tradities, zoals het eren van hun voorouders die stierven tijdens de Tweede Wereldoorlog, er waren er maar liefst 27 miljoen of misschien nog wel meer, met de koude oorlog of de Sovjet-Unie . Verder zijn ze bereid hun land te verdedigen, omdat het Westen Rusland al decennialang op de korrel neemt en hun tradities en cultuur veracht, nu het Westen de zogenaamde moderniteit van de Amerikaanse ‘woke’-cultuur hebben overgenomen en heel ‘multicultureel’ zijn geworden, d.w.z. de bevolking moet multicultureel worden, niet de elites natuurlijk, het is er nog gevaarlijke, gekker en bovenal geradicaliseerd, geworden in het ‘vrije’ Nederland!

In Vladivostok, waar momenteel het Oostelijk Economisch Forum gehouden wordt, zei de Chinese premier dat de mentaliteit van de koude oorlog en de dubbele standaarden van het Westen moesten worden afgeschaft. In Rusland zeggen ze hetzelfde, het Westen leeft in een vervlogen tijdperk, de koude oorlog. Ze bouwen nieuwe muren, fysieke en digitale muren, zoals eens de Berlijnse Muur, maar dit keer is het Europa dat muren bouwt, het kapitalistische Europa, dat in rap tempo uit elkaar valt!

Het Westen gaat weer een stap verder

Helaas wil ik in dit geval niet alleen Amerika noemen, maar het is voor bijna iedereen duidelijk, hoop ik, dat Europa onder invloed staat van Amerika, dat momenteel een afbrokkelend imperium is. Natuurlijk is Amerika de leider in deze nieuwe ‘koude oorlog’, zonder haar inmenging zou er geen oorlog in Oekraïne zijn, er zou een ‘neutrale’ regering zijn geweest, die vriendschappelijke en economische banden met zowel Rusland als Europa zou hebben onderhouden. Zou er nog steeds gas naar Europa stromen en Nordstream 2 zou niet in opdracht van de VS zijn opgeblazen, zodat Europa het dure LNG-gas van Amerika kon kopen, iets wat niet werkt, bleek onlangs via berichten in de media. Rusland is nog steeds de grootste gasleverancier aan Europa, via omwegen, derde landen en ga zo maar door, ondanks de sancties, die contraproductief zijn voor Europa.

De Europese Unie importeerde tussen april en juni 2024 in totaal 12,7 miljard kubieke meter gas uit Rusland. Tegelijkertijd daalden de leveringen uit de VS tot 12,3 miljard kubieke meter. 12,7 Milliarden Kubikmeter: Russland liefert wieder mehr Gas an die EU als die USA (weltwoche.ch)

Gisteren is er een nieuwe dimensie, of een nieuwe escalatie, bijgekomen. Amerika, bang voor de komende verkiezingen aankomende november, heeft nu verdere sancties opgelegd aan RT (voorheen Russia Today), een TV kanaal hier in Rusland, waar ik vaak politieke commentaren geef, met name bij de Engelse en Duitse zenders. RT werd beschuldigd van inmenging in de komende verkiezingen RT is sinds 2017 verboden in de VS en sinds 2022 in Nederland en de rest van Europa.

“In 2017 dwong het ministerie van Justitie de inmiddels ter ziele gegane RT America om zich te registreren als buitenlandse agent, nadat een groot aantal Amerikaanse inlichtingendiensten beweerde dat RT had geholpen Donald Trump te kiezen door ‘negatieve berichtgeving’ over Hillary Clinton te publiceren en kritiek te leveren op het ‘corrupte politieke establishment’ van de VS”.

Video te zien: https://rumble.com/v5dprsi-mein-kommentar-zu-rt-deutsch-biden-regierung-wirft-russland-beeinflussung-d.html of op: https://vk.com/wall385287235_36089 Mijn commentaar op RT Duits: De regering-Biden beschuldigt Rusland ervan de verkiezingen van 2024 te beïnvloeden. Een nieuwe golf van beschuldigingen tegen RT zou uit Washington komen. Morgen zal RT door het Amerikaanse ministerie van Justitie (en Biden) worden beschuldigd van inmenging in de komende verkiezingen en nieuwe sancties opleggen. Washington heeft RT herhaaldelijk beschuldigd van schadelijke invloed en inmenging.

Natuurlijk mag je geen kritiek leveren op het corrupte Amerika, bijvoorbeeld over het Burisma-schandaal met Hunter Biden, of alle oorlogen die in naam van de democratie zijn gevoerd. De Abu Ghraib-gevangenis in Irak, het concentratiekamp Guantanamo Bay, de honderdduizenden doden in Syrië en Irak door de geliefde rebellen (jihadisten) van het Westen, meer dan 40.000 Palestijnen waaronder veel kinderen die met Amerikaanse en Europese wapens zijn gedood, Jemen, de lijst is eindeloos! Er zijn inmiddels honderdduizenden dode soldaten in Oekraïne (en ook doden in Rusland). Burgers in Rusland die zijn doodgeschoten, laten we zeggen vermoord, waaronder kinderen, met Amerikaanse en Europese wapens, daar moet je je mond over houden, anders eindig je net als ik in Rusland, niet dat het een straf is, ik voel me daar op dit moment meer thuis dan in Nederland en ik woon er graag, ik voel me er thuis!

Nederland is helaas koploper geworden in Europa in deze nieuwe ‘koude oorlog’. Mark Rutte wordt in oktober natuurlijk de nieuwe NAVO-baas. Oud-AIVD-chef Dick Schoof is via een interne coup en een vreemde constructie benoemd als nieuwe premier. Iets wat hij niet goed doet, wat mij betreft een beetje een knoeier en stuntelaar in de communicatie. Maar goed, Nederlandse politici zijn geradicaliseerd en willen oorlog, geen diplomatie, geen onderhandelingen, de nieuwe generatie politici is grof en geradicaliseerd, misschien keken ze te veel naar het computerspel ‘call of duty’? Het is dus wachten op de ‘hete oorlog’ als het aan deze idioten ligt!

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)