Vrijheid van pers en meningsuiting is begraven in 2024 de nieuwe digitale muur is een feit

De Berlijnse muur in 1989, anno 2024 hebben we een nieuwe muur de ‘digitale muur’, foto’s: RT, Getty Images, Maty’s photo, bewerking: Mirjam©Photo

De ouderen onder ons herinneren zich de Berlijnse Muur nog. Iedereen was nieuwsgierig naar wat er achter die muur zat, hoe de mensen waren, wat ze dachten en waren ze werkelijk zo geïndoctrineerd als de westerse pers, destijds de televisie en de kranten, ons probeerden te doen geloven? Of waren het gewoon mensen zoals wij? Ja, dat zijn ze en waren ze, net als wij, Europeanen net als nu. Europa dat vecht tegen Europeanen, tegen Russen, die net als Europeanen leven en misschien, naar mijn mening, nu nog beter leven in 2024. Het is vreemd dat West-Europeanen het niet kunnen laten om oorlog te voeren tegen de Russen. Dit is al de derde keer in de geschiedenis dat dit gebeurt en elke keer verliezen ze, Rusland is gewoon te groot en dat moeten ze inzien!

Vooral Duitsland is de spil in de strijd tegen de Russen, in 1933-1945 en nu weer. Hoewel sommige binnenlandse Duitse politici en elites zich ertegen verzetten, want er zijn teveel doden gevallen destijds, miljoenen ook aan Duitse zijde en ze stonden aan de verkeerde kant van de geschiedenis, net al nu!

Na 1945 nam Amerika Duitsland over, eigenlijk heel West-Europa en dit keer staat Amerika aan de verkeerde kant van de geschiedenis, na 1945 begonnen ze vele oorlogen en revoluties in de wereld, Israël is een sublieme staat geworden, die ondanks het plegen van genocide, beschermd moet worden met Amerikaanse wapens. Rusland is nog steeds de ‘kwaadaardige bolsjewiek’, ook al heeft Rusland sinds 1991 een ander systeem, Rusland moet vernietigd worden volgens vele Amerikaanse en hun koloniale politici in Europa, dit is de nieuwe treurige slogan in 2024 die zich als een lopend vuurtje of liever gezegd een ‘kankergezwel’ door de westerse wereld verspreidt.

Afgelopen week is daar nog een dimensie aan toegevoegd, dit keer niet op het slagveld, maar in de informatieoorlog die momenteel woedt. Nadat de meeste Russische media in Europa al verboden zijn, sinds het begin van de Speciale Militaire Operatie, die ze stellig de invasie van Oekraïne door Rusland noemen.Dit was precies de reden om zelf een oorlog tegen Rusland te beginnen. Hoewel ze in het Westen moeten toegeven dat ze niet de middelen en de manschappen (NAVO) hebben om een ​​grond- of zelfs een luchtoorlog tegen Rusland te beginnen, leveren die oude F16’s niet veel op en is er al een neergestort of neergeschoten. Doet Amerika er dit keer nog een schepje bovenop.

De VS verbiedt RT, Sputnik en Rossiya Segodnya (de Russische versies). Blijkbaar waren deze in de VS nog niet verboden, maar ze hebben ook alle accounts op META verwijderd, zoals Facebook, Instagram en alle andere sociale media die onder META vallen.

Nog een daad tegen de persvrijheid — Nederlandse journalist reageert op RT-ban op TikTok . RT besprak de ban van TikTok van RT International-accounts met Sonja van den Ende, een onafhankelijke Nederlandse journalist, die opmerkte dat het onderdeel is van de informatieoorlog tegen Rusland. Video te zien op : rumble.com/v5ft59p-my-comments-on-rt-international-tiktok-deletes-sputnik-and-rt.html en/of: https://vk.com/wall385287235_36363

Nadat de VS opdracht gaf om alle accounts op META te verwijderen, met het argument dat RT eigenlijk een “spionagenetwerk” is dat cyberoperaties uitvoert tegen de aanstaande presidentsverkiezingen, heeft TikTok nu ook de accounts van RT International en verschillende takken van het Sputnik-medianetwerk verwijderd. De repressie komt slechts enkele dagen nadat de VS nieuwe sancties aankondigde tegen verschillende Russische mediakanalen, waaronder RT.

Alle RT werknemers zijn als spionnen bestempeld (ik natuurlijk ook met mijn vele commentaren voor RT TV). TikTok is een Chinees bedrijf, dat onder druk staat van de VS. Afgelopen april 2024 tekende de vertrekkende president Biden (ik vraag me af of hij wist wat hij tekende) een bevel waarin staat dat TikTok zijn bedrijf binnen een jaar moest verkopen (waarschijnlijk aan de VS), anders zouden er maatregelen worden genomen (pure chantage). Natuurlijk hebben de VS druk via chantage uitgevoerd op de TikTok leiding om RT-accounts te verwijderen, dat mag duidelijk zijn!

Ook volgens de VS, zou Europa, of beter gezegd zoals Anthony Blinken, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, het verwoordde, moet ‘de hele wereld’ Rusland weren en meer doen om te voorkomen dat Russische desinformatie weerklank vindt in de media. In die trant sprak hij Amerikaanse journalisten toe in het Witte Huis, nadat hij medewerkers van RT beschuldigd had van spionage en cyber aanvallen en onderdeel te zijn van de GRU. Foto: Minions movieYouTube

Wat zou Europa anders moeten of kunnen doen, zou je denken? Ze kopiëren al alle artikelen uit de VS, die allerlei fantasieverhalen over de Russen bevatten, veel onwaarheden en idiote leugens, maar ja, dat is persvrijheid in het Westen, dus ga niet zeuren als je wat leugens leest, beter dan de GRU spionageafdeling van RT, waar je artikelen leest over hoe Oekraïne verliest op het slagveld, of dat de sancties niet veel doen, als dat ze Europeanen maar arm maken, allemaal spionage verhalen toch?

Sinds augustus 2023 heeft Europa ook de nieuwe Digital Services Act. Deze Digital Services Act en Digital Markets Act moeten een veiligere digitale ruimte creëren waarin de fundamentele rechten van gebruikers worden beschermd en een gelijk speelveld voor bedrijven. Mooie woorden, maar ze betekenen eigenlijk ‘we gaan je censureren als je een andere politieke mening hebt of positieve dingen schrijft over Rusland en/of Palestina dezer dagen’.

Hoe meer overheden verbieden, hoe nieuwsgieriger burgers worden om de waarheid te achterhalen

We zijn weer terug bij af en al dat gepraat over democratie en vrijheid is slechts een ‘zoetmaker’ voor de burgers, waarvan velen nog als volgzame schapen naar het 8 uur journaal kijken of kranten als de NRC of de Telegraaf lezen, al is dat in de loop van dit en andere conflicten gelukkig wel afgenomen. Het is niet alleen nepnieuws (binnenlands misschien niet altijd) maar meer propaganda, de agenda van de oorlogspartij Nederland, net als in de Koude Oorlog of de Duitse Wochenschau’ tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Oorlog tegen Russische media (in het Duits)
Mijn korte commentaar op de Amerikaanse (westerse) campagne om alle Russische media te sluiten, dit keer zijn alle RT-accounts (en ook Sputnik en anderen) op TikTok gesloten en verwijderd.

Maar blijf gewoon je VPN gebruiken zodat je RT en al die andere media die in het Westen VERBODEN zijn, kunt blijven volgen en bekijken. VPN wordt niet gecensureerd en er zullen altijd trucs zijn om de ‘digitale muur’ te doorbreken, net zoals mensen dat deden tijdens de Koude Oorlog en vluchtten of reisden naar de ‘andere kant’. Groeten van de andere kant van de muur! Deze website kun je nog steeds lezen met of zonder VPN!

Deze site is vrij van kunstmatige intelligentie en is geschreven door een echte persoon die verslag uitbrengt vanuit Rusland.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

freesuriyah.eu – DEVEND.ONLINE – Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter)  sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

Loading

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)