EU-wet inzake digitale diensten (DSA) gaat 25 Augustus in, het begin van de totalitaire censuur

De nieuwe wet, of liever gezegd de nieuwe censuur van de EU gaat binnenkort in op 25 augustus 2023, foto: Compact, bewerking Mirjam©Photo.

In mijn laatste artikel schreef ik over het nieuwe Europees reisinformatie- en autorisatiesysteem dat het het totalitaire blok genaamd de Europese Unie (EU) in 2024 wil gaan invoeren!

Het nieuwe reissysteem ETIAS: Inwoners van 62 landen buiten de EU (of misschien wel meer), die momenteel genieten van visumvrije bezoeken aan het Schengengebied binnen de E.U., moeten een vergoeding gaan betalen. Een online aanvraag indienen (inclusief biometrische informatie, werkervaring, medische toestand en reisschema), om vervolgens een antecedentenonderzoek door de criminelen/veiligheidsdiensten te ondergaan! Allvorens te kunnen gaan genieten van een croissant in het “woke” Parijs, een nep-bradwurst in Berlijn of een kop koffie (of drugs natuurlijk Nederland is een drugsparadijs helaas) in het peperdure Amsterdam, genietend van een LGBT parade”!

Wat is de nieuwe wet DSA

De omschrijving bij the EU is leuk verpakt in een soort positieve reclame boodschap, zoals alles deze dagen verpakt is in een “positieve” reclame boodschap denk maar aan de teksten voor Agenda-2030 of de mooie woorden op de website van het World Economic Forum (WEF), bedrog is het, puur bedrog, zoals alle reclameboodschappen bedrog zijn:

De Digital Services Act (DSA), de Verordening digitale diensten, is een wet van de EU. Het doel van de DSA is om de regels voor digitale diensten te moderniseren en te harmoniseren. De DSA is bedoeld om een betere bescherming te bieden aan consumenten en bedrijven op het gebied van online diensten. De Digitale dienstenverordening (DSA) beschermt de digitale ruimte tegen de verspreiding van illegale inhoud en waarborgt de bescherming van de grondrechten van de gebruikers“.

Natuurlijk wordt er niets beschermd voor de burgers, er wordt gecensureerd, wat je wel en niet mag schrijven of welke websites je wel of niet mag zien. Het begon al met het censureren en toen verbieden van websites uit Rusland, zoals Russia Today (RT) e.a.  Misschien kun je deze website (freesuriyah) ook niet meer bezoeken na 25 augustus, omdat ik als journalist in Rusland woon, of mijn andere site devend.online, wie zal het zeggen? We zullen afwachten!

Als je even verder leest zie de intenties van de EU, een bang blok een ondergaand imperium, zoals ik al een langere tijd schrijf en niet omdat in nu in Rusland woon, dat is omdat ik van dezelfde EU op lijsten gezet ben, zoals de EU desinformatie lijst en bedreigd wordt door Oekraïense huurmoordenaars en op hun Myrotvorest “kill list” sta ! De Nederlandse staat dus mijn “vijand” geworden in de letterlijke zin van het woord!

Het gaat dus om censuren, ze willen niet dat je de waarheid schrijft of misschien iets positiefs over andere landen. Ze weten ondertussen dat hun macht aan het afnemen is dus hoe hopelozer hoe erger de maatregelen!

De DSA gaat bredere verplichtingen opleggen aan de grootste digitale diensten. Deze zeer grote digitale diensten zijn door de Europese Unie aangewezen. Ze bereiken minimaal 45 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Het gaat onder meer om Apple, Google, Meta (Facebook en Instagram), Twitter, en platformen AliExpress en Booking.com.

De 19 aangewezen zeer grote online platforms, een bedrijf zoals Booking.com zal strafbaar worden als ze hotels adverteren in bv Rusland en AliExpress een Chinees bedrijf zal het moeilijk gemaakt worden om te leveren aan de EU. Zoekmachines Kunstmatige Intelligentie (KI) moeten volgens deze nieuwe wet van de EU:

  • Zich richten op illegale inhoud en desinformatie in de EU
  • transparant zijn over online adverteren via hun diensten
  • jaarlijkse risicobeoordelingen uitvoeren van schadelijke online praktijken op hun diensten. Bijvoorbeeld als het gaat om illegale goederen of content en het verspreiden van desinformatie
  • maatregelen nemen tegen schadelijke online praktijken op hun diensten.

https://business.gov.nl/amendment/digital-services-act-dsa/

De overige online social media platforms worden zwaar gecensureerd op desinformatie, d.w.z. geen nieuws meer uit Rusland of andere “foute” landen zoals misschien China of Noord-Korea. De tijden van de koude oorlog zijn terug en wederom is Europa de schuldige, helaas zeg ik als Europeaan voor de vierde keer, de eerste Wereldoorlog, de tweede Wereldoorlog, de Koude Oorlog en nu de nieuwe koude/hete oorlog misschien wel de derde wereldoorlog.

Afgelopen jaren zijn er tal van herhalingen uit de jaren tachtig geweest. De heropleving van de angst voor de Koude Oorlog. Toen de Sovjet-Unie in 1991 instortte, leek het erop dat er een einde zou komen aan de obsessie van het Westen met de dreiging van een derde Wereldoorlog. Maar nu Europa de facto een derde Koude Wereldoorlog begonnen is tegen Rusland zijn we terug bij af, dit keer een nieuwe bedreiging erbij: Kunstmatige Intelligentie, drone oorlog en de inzet van KI op het slachtveld! DIe alleen maar nadelig zal blijken voor de burgers, m.n. van de EU.

Dit is de toekomst op bijvoorbeeld de vliegvelden in ieder geval in Europa, je paspoort eronder, KI scant of je binnen mag, is er een probleem mag je niet binnen en niemand die je kan vragen, immers de bedoeling is dat het een totaal door KI ingezet systeem wordt!

Foto: Brussel Airport, Zaventem, België

Concluderend kunnen we zeggen dat de toekomst voor in ieder geval Europa redelijk somber is, poortjes overal, op vliegvelden, treinstations, geen contant geld, voor burgers buiten de EU is het moeilijk en duur om überhaupt Europa nog binnen te komen. Censuur op het internet en natuurlijk de digitale euro, die het contant geld gaat vervangen, de zogenaamde CBDC.

DE EU zal een totalitair digitaal blok worden, of is het bijna al, waar geen vrijheid heerst, digitale muren vervangen de muren uit de koude oorlog!

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

[dntplgn]

Loading

One thought on “EU-wet inzake digitale diensten (DSA) gaat 25 Augustus in, het begin van de totalitaire censuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *