Bijna 8.500 burgers ontvluchten aan terroristen in oost Aleppo – Rusland

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

People, who evacuated the eastern districts of Aleppo, carry their belongings as they arrive in a government held area of Aleppo © SANA

Ongeveer een extra 8.400 burgers zijn geëvacueerd uit de districten, bezet door terroristen in het oosten van Aleppo, de afgelopen 24 uur, verklaarde het ministerie van defensie van Rusland,  in een verklaring, eraan toevoegend  dat de militaire specialisten blijven om mijnen en explosieven op te ruimen in het door oorlog geteisterde gebied.

De Russische anti-terreur campagne van het leger in Syrië en het SAA (Syrisch leger)  hebben een tijdelijke opschorting van alle militaire operaties in Aleppo afgekondigd voor een periode van 24 uur. Waarin zij de evacuatie van ongeveer 8461 burgers, onder wie 2934 kinderen bewerkstelligd hebben, die uit de gebieden van Oost-Aleppo komen , verklaarde het  Russische Centrum voor “reconcilitation, verzoening” in een verklaring.

Militaire Specialisten hebben het centrale water pompstation van  oost Aleppo, twee energiecentrales , twee Scholen en twee moskeeën, weer gebruiksklaar gemaakt.

Tenminste 14 terroristen  hebben de wapens neer gelegd en zich overgegeven aan het Syrische Leger. Zij ontvangen amnestie in overeenstemming met besluit dat de Syrische president Bashar Assad en diens regering enkele maanden geleden genomen hebben.

ED: De berichtgeving in westerse media, bericht  erover:  Rusland het staakt het vuren afgekondigd heeft en enkele mijnvelden opgeruimd heeft, er wordt geen melding gemaakt van de hulp die elke dag aankomt in de bevrijde gebieden, medische hulpmiddelen, eten, drinken en tenten, voor de Syrische burgers die als menselijk schild gebruikt werden door de terroristen.

 Bron: RT, Ruptly

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *