Syriërs geëvacueerd uit de door terroristen-belegerde sjiitische dorpen vertellen over hun beproevingen

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

De burgers die onlangs zijn geëvacueerd uit de militante-belegerde dorpen in het noordwesten van de provincie Idlib, Syrië, zeggen dat de bevolking in het gebied werd beroofd van bijna alle benodigdheden om te overleven.

De mensen van de sjiitische-bevolkte dorpen al-Fua’a en Kefraya (verwant aan alawieten) vertelde het aan het Tasnim persbureau’s correspondent in Aleppo dat ze  acute tekorten aan water, voedsel en medische voorraden hadden, sinds het beleg  twee jaar geleden begon, de militanten hielden de stad belegerd, niet het regeringsleger van president Assad.

Onderstaande  videobeelden tonen bussen en het  dragen van vrouwen, kinderen, en zieke patiënten, verwelkomd door een juichende menigte in de noordwestelijke Syrische stad Aleppo, waarna zij zijn verplaatst in het kader van de evacuatie deal.

We werden elke dag beschoten. Onze kinderen gingen gaan naar bed met honger. Wat kan ik zeggen?  Zegt een huilende vrouw in de video. Mijn zoon weet niet hoe je een sinaasappel moet eten. Hij heeft deze vrucht nooit gekend, omdat hij twee jaar oud was toen het beleg begon. ”

De vrouw zei dat een van haar buren fopspenen gebruikte en aan hun kinderen gaven, om hen te helpen hun hevige buikpijn veroorzaakt door honger te overwinnen.

 

Andere mensen die ook kwamen uit al-Fua’a en Kefraya hadden lang geleden gewaarschuwd voor een dramatische humanitaire situatie  in de twee dorpen. De sjiitische bewoners (verwant aan Alawieten), werden heel erg slecht behandeld door Soenni terroristen. Het westen sloot haar ogen voor de situatie en veroordeelde, met hun domme ontwetendheid over Syrië, het leger van Assad, als zijnde de vijand en tegenstander van de revolutie.

Leugens, die we 6 jaar lang hebben moeten aan horen, hier in het westen. Nu spreekt de bevolking die geleden heeft onder terrorisme en de westerse media en politiek blijft stil.

“We willen dat het beleg op onze landgenoten eindigt  in al-Fua’a want er is een echte tragedie gebeurt  als gevolg van honger, ziekte, en [de voortzetting van] granaatvuur. We kunnen alleen maar blij zijn als onze jongeren vertrekken uit al-Fua’a, “zei een ander persoon uit het dorp.

Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) maakte donderdag bekend dat vier bussen geëvacueerd burgers gebracht zijn naar Noord Aleppo.

Bron: Tasnim,Press

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *