Oost Aleppo – de leugen

 

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor de leugen van Oost aleppo

Terwijl de grootmachten van het westen nog steeds beelden laten zien van “zogenaamde” activisten, weten ze eigenlijk niets van de daadwerkelijke situatie, de westerse pers is sinds lange tijd niet meer aanwezig in Syrië.  Alleen onafhankelijke journalisten zoals: Vanessa Beeley, Eva Bartlett e.a., berichten over oost en west Aleppo. Echter is er in de Nederlandse media een totale boycot, sinds bijna 6 jaar, over de oorzaak en berichten vanuit Syrië, alleen de kant van de terroristen wordt belicht, niet van het volk!

Niemand , in het westen begrijpt het drama dat de Syriërs hebben doorleefd . In tegenstelling tot de westerse beweringen hebben ze niet geleden onder  de bombardementen, maar van de bezetting van de buitenlandse jihadisten en het bewind van hun Sharia wetgeving.

Aan het eind van de vier en een half jaar durende bezetting van oost-Aleppo,is de bevolking van oost-Aleppo bevrijd door het Syrisch-Arabische leger  met de hulp van de Hezbollah, Rusland en van Iran. Deze overwinning werd met vreugde verwelkomd door de meerderheid van de door de Staat geregistreerde 120.000 bevrijde inwoners. Maar door de meerderheid alleen.

Afbeeldingsresultaat voor de leugen van Oost aleppo

Het westen heeft getallen van 250.000 gepropagandeerd, elke dag op TV en krant, konden we dit magische getal lezen. Er zouden ook wel 21 ziekenhuizen zijn gebombardeerd. De KRO-NCRV, zond gisterenavond nog een documentaire uit over de “laatste dokter in Aleppo”, allemaal verzonnen door het westen en de terroristen. Het westen heeft deze informatie als “zoete koek”, geslikt, zonder feitelijk onderzoek te doen. Vanaf dag 1 van het conflict, hebben ze de zijde gekozen van de politiek, wat een onafhankelijk journalist nooit moet doen, er moet onderzoek gedaan worden aan beide zijden van het conflict, dat is journalistiek en eerlijke berichtgeving. Dus is het gek dat wij en ook andere “wakkere” Nederlanders, de kranten niet meer lezen, kijken naar het nieuws met enige scepsis, omdat alles een “hype”moet zijn, hoe slechter het nieuws, des te beter.

Afbeeldingsresultaat voor de leugen van Oost aleppo

De media belicht de zaak, vanaf de zogenaamde “Arabische Lente”, alsof totaal geen vrijheid heerste voor 2011, wat een flagrante leugen is, niet de vrijheid van Nederland, omdat vrijheid voor ieder volk en cultuur iets anders betekend.  De NOS en andere Nederlandse zenders houden  vast aan de waarheid van alleen  Al-Jazeera, een TV zender opgericht in 2001, een soennitische/wahabi gesteunde zender, die sjiieten, christenen, druzen, ismalieten, natuurreligies, gematigde soennieten  en seculieren verafschuwen en hen als afvallige “arabieren en moslims” echt haten.  Ze zenden elke dag propaganda uit over Syrië, het zou een dictatuur zijn, dat haar eigen kinderen foltert en vermoord, Assad zou  soennieten afslachten, enz.

Voor 2011, was Syrië een seculier land, dat is het nog steeds, in gecontroleerde gebieden van de regering. Alle bevolkingsgroepen leefden met elkaar, niemand vroeg iemand wat hij voor een geloof had. Soennieten, alawieten leefden vreedzaam met elkaar, een multiculturele samenleving, die in Nederland en Europa niet existeert, daar kun je hooguit spreken van assimilatie in sommige landen.

Maar men ook toegeven dat inwoners van oost-Aleppo, door het virus wat radicalisme heet, besmet zijn en geradicaliseerd. Dit zie je ook terug, in de wijken Ghouta en Harasta, waar in het verleden, al een brandhaard bestond van “moslimbroeder gemeenschappen”, die elke “seculier”, of andersdenkende wilden uitroeien.

Zes maanden heb ik ervaren, hoe mensen, leefde, dachten in een ultraconservatieve, door het moslimbroederschap gecontroleerde wijk Harasta in Damascus. Veel van deze (mannen) mensen zijn door toedoen van de uit het westen gestuurde jihadisten nog meer geradicaliseerd en hebben zich aangesloten bij deze groepen, zoals Al-Nusra, Al-Queda, Fatah as Sham, DAESH ea. De droom van het kalifaat moest uitkomen. Door het westen werden en worden ze gematigde rebellen genoemd. Idioot, wie zich in de geschiedenis van het land verdiept.

Oppositie was er altijd al, sinds het aantreden van Bashar-al-Assad. In Café Havana, in Damascus, werden plannen gesmeed, door intellectuelen, om het land beter te maken, een manifest werd opgesteld en aangeboden aan de president. Echte oppositie en gematigd, zonder wapengekletter en waanzin ideeën over een kalifaat en zonder geloof.

Educatie is het toverwoord geweest van de huidige regering en Syrië, is ook een hoog ontwikkeld land qua onderwijs, zowel voor jongens en meisjes, vrouwen en mannen. De “moslimbroeders”, vonden dit niets en probeerden dit vooral voor meisjes tegen te gaan, heb ik ervaren.

Afbeeldingsresultaat voor harasta the muslim brothers

Het westen en ook Nederland, waar een zo’n wijs man als Minister Koenders, die zelf vele reizen naar Afrika etc gemaakt heeft, zou toch beter moeten weten? Of staan ze echt zover van de “gewone bevolking” af, dat ze verblind zijn door macht en politieke spelletjes? Wij kunnen toch niet alles als “zoete koek”, slikken wat de VS on voorschrijft? De wapenlobby, de neo-cons? Die zijn allemaal uit op oorlog, ook een zogenaamde links denkende als George Soros, speelt een verderfelijke rol.

Er moeten toch ook mensen, in de politiek en media, zijn, die weten hoe het zit? Ze zouden moeten luisteren naar mensen die, net als ik er gewoond hebben en niet alleen naar de “elite”, maar dat is misschien een utopie die is stel!

Het conflict loopt bijna op zijn einde, Idlib en Raqqa en andere kleine brandhaarden moeten nog ingenomen worden, 6 jaar ellende in Syrië en Europa.

Een dialoog moet gestart worden, met Syrië, maar ook met Rusland. Het oorlogspel met Rusland moet stoppen, de neo-cons, de Georges Soros’s, de Bert Koenders’s e.a. in Europa en de VS, moeten inzien dat zij indirect de wereldvrede schaden, hun eigen burgers door deze inmenging in gevaar brengen en “onschuldige jongens en meisjes” via zogenaamde missies naar Irak, Afghanistan, Mali etc, in gevaar brengen, het zijn geen vredesmissies. Wapens en vrede gaan niet samen.

Afbeeldingsresultaat voor de leugen van Oost aleppo

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *