Vlucht MH-370 is een mysterie

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Vlucht MH370 verdween in maart 2014 met 239 passagiers aan boord. Het toestel was onderweg van Kuala Lumpur naar Peking. De verdwijning van de MH370 is een van de grootste mysteries in de geschiedenis van de luchtvaart.

Theorieën zijn er genoeg, complottheorie, maar ook aannemelijke verklaringen, hier zijn er enige:

  1. Een Australisch onderzoeksbureau dat de crash van vlucht MH370 onderzoekt, heeft voor het eerst toegegeven dat het vliegtuig wellicht met opzet in zee is gestort.
  2. Een theorie veronderstelt dat vlucht 370  per ongeluk neergeschoten is tijdens een gezamenlijke militaire operatie tussen Thailand en de Verenigde Staten in de Zuid-Chinese Zee. Deze theorie is ook naar voren gebracht in het boek:  Flight MH370:  geschreven door een Britse auteur Nigel Cawthorne. Het boek beschrijft hoe geheimzinnig het vliegtuig verdween, als “het grootste mysterie ooit.
  3. Na de terreur aanslagen in New York en Washington  in september 2001, was en is er  veel publiciteit op het internet en suggereert dat vlucht 370  werd gekaapt in voorbereiding voor een andere terroristische aanslag om die te laten samenvallen met de verjaardag van de aanslagen op het World Trade Center en het Pentagon, niet gebeurd weten we.
  4. Dit is een van de meest bizarre MH370 complottheorieën die zijn opgedoken. Jim Stone, een “onafhankelijke journalist”  en een  belangrijke aanhanger van deze theorie. Hij stelt in zijn theorie dat het neergestorte vliegtuig  MH370 de MH17 was dat naar beneden over de Oekraïne werd neergeschoten in juli 2014.  Stone biedt weinig uitleg over het waarom, de twee vliegtuigen zijn verwisseld, of de manier waarop zij erin geslaagd zouden zijn dit te doen. Bovendien kan hij niet zeggen wat er werkelijk gebeurd is met de  MH17 of MH370. Toch, stelt Stone, dat MH370 moet worden “weggedacht”. Enigszins verwarrend, Stone voerde aan dat het vliegtuig dat werd neergeschoten – verwijzend naar  het als MH17 / 370 – “complot”, werd neergehaald in het kader van een Mossad complot om “te verbergen”  wat er gebeurde in Gaza, diezelfde zomer was er de Gaza oorlog.

De meest aannemelijke (complot) theorie, voor veel mensen is als volgt:

Afbeeldingsresultaat voor MH370

Onmiddellijk nadat het vliegtuig verdween, kwam er een theorie over vlucht MH370 naar voren waaruit zou blijken dat het vliegtuig op een Brits eiland in de Indische Oceaan was geland genaamd: Diego Garcia, waar toevallig ook een grote Amerikaanse militaire basis is. De theorie werd zo overtuigend beargumenteerd, dat Amerikaanse functionarissen het moesten ontkennen. Een ambtenaar van de Amerikaanse ambassade in Maleisië zei dat MH370 nergens in de buurt van Diego Garcia gevlogen heeft, of bij de Malediven. Echter,  Xin, een vermaarde Chinese blogger drong erop aan dat het verdwijnen van MH370  het resultaat was van een speciale operatie uitgevoerd door de CIA die gericht zou zijn op het verkrijgen van “iets” of “iemand” in het vliegtuig. Xin beweerde ook dat Vlucht 370 werd gedwongen werd te landen op Diego Garcia en kon dit ook uitleggen aan de familieleden, die nog een uur na de vermissing, contact hadden met hun dierbaren via hun smartphone, nadat het vliegtuig verdween. Hoewel Xin verder geen bewijs naar buiten bracht, zei hij dat het vliegtuig werd ontmanteld in een vliegtuig hanger, verbrand en gedumpt in de zee. Wat er met de inzittenden gebeurd is, blijft een raadsel!

Het feit blijft dat vandaag het onderzoek gestopt is en dat werpt weer nieuwe vragen op, vooral voor de nabestaanden!

Bron:  wikipedia, diverse kranten en media outlets

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *