Donald TRUMP en HEINZ- De koningen van Kallstad in Duitsland

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor Trump de koning van kallstad

Deze documentaire, die onlangs op ARTE-TV, werd uitgezonden, is niet bekend op de Nederlandse TV/Media, zoals zoveel niet bekend is, of wordt genegeerd door de reguliere media!

De documentaire vertelt het verhaal van vertrek en terugkomst van de dorpsbewoners van Kallstad, in het Duitse Palts (wijngebied) op bezoek in de VS bij hun familie: Donald Trump.  Het verhaal draait om de vraag of het toeval is dat de voorouders van de vastgoed tycoon en nu President Donald Trump en de Heinz tomatenketchup dynastie uit hetzelfde dorp Kallstad in de  Palts, komen. Beiden zijn afkomstig uit het (maar) 1200 grote dorp in Kallstadt. Deze documentaire is uit 2014.


De DOCU:

De auteur en filmmaker Simone Wendel komt zelf uit Kallstad in de Pfalz – net als de voorouders van de vastgoed tycoons Donald Trump en de Heinz tomatenketchup dynastie. Ze heeft een documentaire gemaakt over de beroemdheden in haar dorp. De docu begint, natuurlijk – versterkt door Paltser wijn en een speenvarken – over allerlei bijzonderheden van het nu beroemde geboortedorp van de heren. Het motto van het dorp is: “Wij willen graag alles samen  doen en elkaar helpen waar we ook heengaan of doen.” Typerend voor de Trump en Heinz clan in de VS, misschien zijn ze daarom zo groot geworden?

Afbeeldingsresultaat voor Trump de koning van kallstad

(foto: OPA van Donald Trump)

Op uitnoding van de toen nog, tycoon Trump om deel te nemen aan jaarlijkse evenement de “Steuben Parade in New York, VS”.  hebben ze grote plannen en gaan uiteindelijk op de uitnodiging in en naar de VS, enekele afgevaardigden uit het dorp. – Zij (dorpsbewoners) interpreteren de Kallstadter  eigenschappen van hun succesvolle familieleden in de Verenigde Staten, als zijnde iets om trotst op te zijn. Zij krijgen d.m.v. zijn neef (John) ook een interview met Donald Trump op de 26e verdieping van zijn  Trump Tower in New York.  Met taart en wijn gewapend brengt Simone Wendel een familiebezoek.  Zij laat de geschiedenis van Kallstad aan Donald zien d.m,v het het Kallstadter huisje, dat nog steeds staat en afkomstig is van zijn grootvader, die emigreerde naar de VS.

Het grote avontuur van de reis van de Kallstadter delegatie, is de Steuben Parade in New York.  Midden van het wijnjaar, dus helaas het hele dorp kon niet komen, maar waren wel uitgenodigd.  Trots lopen ze op de Fifth Avenue in New York, met 2 wijn prinsessen, ballonnen, een gevuld varken en de wijn van de god Bacchus, die – hoewel verboden (Alcohol is verboden in de VS op straat) –  echte wijn schenkt. En voorop loopt John Trump, de neef van Donald, iemand die nooit zijn Kallstadter roots ontkend  heeft en verloren heeft. Een echte familiereünie!

Bron: Arte

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *