President Al-Assad – interview met de Japanse TV

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

https://www.youtube.com/watch?v=At_KF5DjXSY

Aan de vooravond van de ” inauguration”  van Donald Trump en de Astana conferentie, gaf President Al-Assad een interview aan de Japanse TV, hieronder een beknopt verslag van dit interview:

Dank u meneer de president, dank u voor uw tijd voor Japan en voor ons, om te vertellen  wat er  gebeurt in Syrië en de toekomst voor dit land.

Mijn eerste vraag is hoe U de conferentie in Astana ziet en zal er in Astana  gesproken worden over een wapenstilstand:

President Assad: Eerst en vooral,  van harte welkom in Damascus  en ik ben erg blij met afgevaardigden van de media van de Japanse media, voor de eerste keer tijdens deze oorlog tegen Syrië, met U te spreken.

We hebben geen verwachtingen, laten we zeggen, we hebben hoop voor  Astana, dat het gaat om een ​​podium voor besprekingen tussen de verschillende Syrische partijen.  Maar ik denk dat het zich meer gaat  richten, in het begin, – om de  prioriteit, zoals wij het zien –  over de wapenstilstand op verschillende plaatsen in Syrië om levens te beschermen, zodat de humanitaire hulp aan de verschillende gebieden in Syrië kan worden gegeven. Het is nog niet duidelijk of deze conferentie over een politieke dialoog gaat en niet duidelijk, omdat het niet duidelijk is wie gaat er deel gaat nemen. Tot nu toe, gaat het om gesprekken tussen de overheid en de terroristische groeperingen om de wapenstilstand te krijgen en om die terroristische groeperingen deel te laten nemen aan de verzoeningen in Syrië, wat betekent het opgeven van hun wapens  en daardoor het verkrijgen  van amnestie en zich bij  de overheid aan te sluiten. Dit is het enige wat we kunnen verwachten!

Vraag : En de vorming van de overgangsregering? komt dit aan de orde in deze conferentie, de acceptatie daarvan?

President: Elke discussie over de vorming van de regering  moet worden gebaseerd op grondwet. Want het gaat niet om de regering en de oppositie van de regering en de terroristische groeperingen; het gaat om de Syrische burgers die het recht hebben om de toekomst van Syrië te definiëren.  Dus, in onze grondwet staat er niets over een overgangsregering. Er is de reguliere overheid en verschillende politieke partijen in Syrië. Dit is onze oppositie. Dus ja, als iemand uit de reguliere oppositie zich bij de regering  wil aansluiten, dan noemen wij dat een regering van nationale eenheid, dit is haalbaar voor elke partij binnen of buiten Syrië, dan kun je praten over, laten we zeggen, parlementsverkiezingen en parlementaire verkiezingen.

Vraag : De nieuwe Amerikaanse president  Donald Trump wordt vandaag  ingehuldigd. Wat vind U van de de heer Trump en wat verwacht U van deze  beleidswijziging?

President Assad: We hopen echt dat Trump, in zijn uitvoering van zijn retoriek over de bestrijding van het terrorisme, zijn woord houdt!  Zoals u weet, is hij één van de weinige Amerikaanse presidenten die niet in de politiek was. Het grootste deel van de vorige presidenten, hebben al hun politieke mening gevormd . Deze is niet zo. Als u andere media leest (alternatieve), of zelfs de Amerikaanse media, kijken ze naar hem als onvoorspelbaar, omdat ze weinig over zijn visie weten. Het enige waar we ons oordeel op kunnen baseren is zijn retoriek tijdens de campagne, zijn retoriek is het bestrijden van de terrorisme,  dat is wat hij zei, president Trump. Ook zei hij het zijn prioriteit is om te vechten tegen ISIS. Natuurlijk, is ISIS  één van de aspecten van de terroristische strijd en één van de organisaties; maar wanneer je klaar bent met praten over ISIS,  moet je ook praten over al-Nusra, en  Al-Qaeda-gelieerde groepen die nu in Syrië vechten, maar hij bedoelde met ISIS, denk ik, het terrorisme, dus ik denk dat deze prioriteit die hij zette een zeer belangrijke is. Dus we verwachten en we hopen dat zijn volgende regering deze retoriek echt in uitvoering zal brengen. Het zal niet alleen het  terrorisme in Syrië helpen maar het wereldwijde probleem waar overal terroristische aanslagen zijn. Dus hopen we dat hij echt een realistische alliantie gaat maken om de terroristen in de regio te bestrijden.

Vraag: In de loop van de strijd tegen de zogenaamde islamitische staat, zou je coördinatie kunnen vormen met spelers als Turkije, Koerden, en de Verenigde Staten?

President: Erdogan ondersteunt ISIS en al-Nusra. Eerst en vooral, als je  heel transparant wilt zijn over ISIS, deze groep is gemaakt onder toezicht van de Verenigde Staten, Trump heeft het zelf gezegd! Of het nu in Irak is in 2006 (al-Queda) ; voor het ontstaan van  ISIS, is het wat het nu is, de Islamitische Staat, wat zich toen alleen beperkte tot Irak.  Toen het conflict in Syrië begon, verhuisde ISIS, van Syrië naar Irak en omgekeerd.  Turkije sponsorde deze staat (IS) , omdat ze gebruikt worden, door Turkije, de VS en de EU om de Syrische olie-velden te exploiteren en olie te exporteren. Om geld te krijgen en om meer strijders te rekruteren en zoals inmiddels wel overal bekend is,  Turkije is direct betrokken bij de smokkel van olie, met de betrokkenheid en medeplichtigheid van Erdogan. Dus, kunnen we niet verwachten dat de echte strijd tegen ISIS  door Turkije of de Verenigde Staten wordt gevoerd , volgens hen, is het heel effectief, de strijd . Het meest recente voorbeeld,  is de aanval op Palmyra een paar weken geleden, toen ze (de coalitie) Palmyra konden heroveren onder toezicht van de Amerikanen en onder toezicht van  Amerikaanse drones ! Ze (ISIS) kwamen door de woestijn en zij bezetten Palmyra. Vandaag de dag hebben we ISIS die Deir Ezzor aanvallen, het oostelijk deel van Syrië  en de Amerikanen doen helemaal niets om ISIS stoppen (ook de EU niet) . Dit is waar de zogenaamde internationale alliantie tegen het terrorisme al meer dan een jaar bombarderen, ze bereiken niets, omdat het niet echt is. Voor Turkije’s Erdogan is de Moslim Broederschap zijn ultieme doel, hij is een lid en zijn met elkaar verbonden, zij hebben dezelfde mentaliteit, tactiek en ideologie als ISIS en Al Qaeda. Hij probeert een aantal manoeuvres te doen, om te laten zien dat hij tegen de terroristen van ISIS en al-Nusra is , maar eigenlijk ondersteunt hij die organisaties, en zonder zijn steun, kunnen ze niet overleven.

Concluderend:

Vraag: U heeft nog niet gedefinieerd wat de Japanse rol is… Behoort Japan, denkt U, tot de coalitie van de Verenigde Statn en EU/NAVO?

President: In Syrië?

Journalist: Ja.

President Assad: De eigenlijke vraag zou moeten zijn: wat heeft de coalitie bereikt? Eigenlijk niets. ISIS is groter geworden, sinds het begin van de luchtaanvallen, het zijn “cosmetische”  luchtaanvallen. Ik ben zeer openhartig met u, totdat de Russen tegen ISIS kwamen helpen,  eind september 2015, begon ISIS pas te verliezen. Dus, wat deed de coalitie? niets!  Ze doodden alleen Syrische soldaten die  gevochten hebben tegen ISIS.  Ze vernietigden de infrastructuur (de Coalitie) van  Syrië, die gebouwd waren tijdens de zeventig jaar sinds onze onafhankelijkheid van Frankrijk, alle sectoren van de infrastructuur werden gebombardeerd. Zoals: olievelden, scholen, bruggen, raffinaderijen, alles is vernietigd door de coalitie.

Laatste vraag: Wat is uw plan om dit land weer op te bouwen, hoe lang duurt het?

President: We zijn al begonnen, nog voor het einde van de crisis, we hebben een plan en we zijn begonnen met voorsteden rondom Damascus te reconstrueren. Ons plan is dit ook in Aleppo en andere steden te doen , de voorsteden die zijn vernietigd , maar op een moderne manier. Dus, we hebben niet gewacht en we zijn niet van plan om te wachten tot het einde van de crisis; we zijn aan de slag gegaan, zoals het Syrische volk zijn wil heeft om hun land weer op te bouwen. We bouwen Syrië op, een Syrië, wat niet gebouwd wordt door buitenlanders; we bouwen het met onze ingenieurs, met onze laboratoria, met onze eigen middelen, met de hulp van enkele vrienden – financiële hulp, geen technische hulp. Dus, we hebben de mogelijkheid om Syrië weer op te bouwen. Het kost tijd, omdat het een hoop geld kost. De Syriërs, gaan hun huis bouwen met zijn middelen, zelfs als het beperkt is, je hebt de expats, je heb  de vluchtelingen die uit Syrië vertrokken, sommigen van hen hebben iets bereikt en willen terug komen en ook met de steun van onze vrienden Rusland, China en Iran.  Elke reconstructie zal tijd vergen, maar wij zijn niet ongerust. Wat wij zijn meer bezorgd over de psychische toestand van de mensen dan de wederopbouw. Hun gedachten zijn vertroebeld door jarenlange terreur van en ideologie van wahabi ideologie. Zij zagen de dood en hebben gedood , en een aantal van hun kinderen hebben gedood. Hoe kunnen we hen helpen, dat is onze grootse zorg!

Bron: SANA/Youtube

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *