John McCain, de oorlogssenator, gaat weer op reis naar Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor john Mccain cartoon

 

Ondanks zijn ervaring als een Amerikaanse veteraan en krijgsgevangene, is Senator John McCain de zo ongeveer meest op oorlog beluste senator die we maar tegenkomen in de VS . Hij is een beetje uit het zicht verdwenen ,na zijn mislukte gooi naar  het presidentschap in 2008, ondanks alles blijft McCain een zeer actieve senator, met name met betrekking tot het Syrische conflict dat al sinds zes jaar aan de gang is.

Het conflict begon in 2011, toen was McCain – samen met vele andere gevestigde politici  in de VS en EU- vastberaden in zijn oproep tot de Syrische president Bashar al-Assad om af te treden. Hij heeft herhaaldelijk betoogd dat verandering van regime in het omstreden land een noodzaak is en heeft openlijk een Amerikaanse militaire interventie gesteund in Syrië om Assad van de macht te verwijderen.

Inderdaad, was McCain zogenaamd net zo begaan met het verwijderen van Assad uit de macht, dat hij banden heeft met de jihadistische radicale zogenaamde Syrische oppositie, met inbegrip van zowel de “gematigde rebellen” en meer beruchte facties zoals de Islamitische Staat (IS) en AL-Queda. Fotografisch bewijsmateriaal heeft bevestigd, dat hij een (beruchte) foto maakte  met Khalid al-Hamad – een “gematigde” rebel die bekendheid kreeg na een video van hem waarin hij het hart opeet van een Syrische Leger soldaat, deze video ging online over de hele wereld. McCain heeft zelfs toegegeven een ontmoeting te hebben gehad met ISIS (IS) en gaat zelfs nu nog zo ver om te erkennen dat hij nog steeds  contact heeft met de beruchte terroristische groepering. Hoewel dit misschien  verbijsterend lijkt te zijn voor veel mensen, is de verbinding van de senator met ISIS en andere terroristische groepen in de “zogenaamde” Syrische oppositie volkomen logisch gezien zijn sterke betrokkenheid bij het afzetten van Assad en de rol van de VS in het creëren van ISIS, waarbij hij de sleutelrol speelde.

Independent U. S. Sen. Joe Lieberman of Connecticut, left, and Republican Sen. John McCain, of Arizona are seen at a Syrian refugee camp in Yayladagi, Turkey, Tuesday, April 10, 2012. (AP/Umit Bektas)

McCain en Lieberman  in een vluchtelingenkamp in Yayladagi, Turkije.(2012)

Toch hebben de afgelopen maanden een stagnering of liever gezegd een “kink in de kabel” gebracht in de plannen van degenen die hopen om Assad uit de macht te verwijderen door de oppositie.  Assad’s herovering van (oost) Aleppo in december vorig jaar was een demoraliserende nederlaag voor ISIS, de Syrische oppositie en McCain en zijn oorlogsplannen. Het laatste overgebleven bolwerk van ISIS is Raqqa en zal ook heroverd gaan worden.

President Trump – die op samenwerking met zowel Assad en Rusland inzet – om  ISIS te elimineren  – heeft onlangs een presidentieel “decreet” afgegeven en minister van Defensie:  James Mattis heeft een  van een militair plan opgezet om ISIS tegen te gaan  en zei in een verklaring dat “het beleid van de Verenigde Staten is om  ISIS te verslaan”.
Het is na aanleiding van deze “strategie” dat senator McCain besloten heeft  een “nieuwe ongebruikelijke” geheime reis naar Syrië te ondernemen. Het kantoor van de Senator heeft bevestigd dat de reis gepland stond voor afgelopen woensdag,  McCain  “reisde” naar het noorden van Syrië voor een zogenaamd bezoek aan de Amerikaanse troepen om (zogenaamd) de contra-ISIL campagne en lopende operaties te bespreken om Raqqa te heroveren.

McCain heeft ook een ontmoeting gehad met de Turkse president Erdogan, maar besloot eerder terug te keren naar de VS uit Syrië, omdat  de Amerikaanse steun aan de Koerdische strijders in het noorden van Syrië, op fel verzet stuitte met  Erdogan.

Terwijl McCain officieel zijn bezoek heeft uitgelegd als zijnde  “het tegengaan van” ISIS, zijn er gedocumenteerde banden met de organisatie die suggereren dat er meer aan de hand is met deze “ongewone” trip dan  openbaar wordt gemaakt .  De Syrische oppositie is snel terrein aan het  verliezen is het onwaarschijnlijk dat de neo-conservatieven zoals McCain van plan zijn om werkeloos toe te zien  als de “zogenaamde gematigde” en terroristische rebellengroeperingen worden gedecimeerd door Assad en Rusland.  We zullen snel uitvinden wat voor een “snode” oorlogsplannen deze “oorlogszuchtige en Hitlerachtige” McCain voor de bevolking heeft!

McCain is de meest criminele senator en zou berecht moeten worden voor een oorlogstribunaal in het midden-oosten en/of Rusland!
Bron: Mintpress

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *