De Maidan-coup in Kiev – de VS begint terug te krabbelen met financiële steun, EU nog blij met de SOROS coup

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor EU coup in Kiev Maidan

Een significante vermindering van de financiële steun van de VS aan Oekraïne kan worden gezien als een vorm van politieke druk op Kiev, vertelde de Russische politicus Boris Shmelev aan Sputnik.

In een interview met Sputnik zei de Russische politicus Boris Shmelev, dat het besluit van Washington om zijn financiële bijstand aan Oekraïne aanzienlijk te verlagen als een soort signaal naar Kiev.

Het interview kwam nadat het magazine Foreign Policy schreef dat de regering van de Amerikaanse president Donald Trump overweegt een voorgesteld project dat een vermindering van de totale buitenlandse financiële hulp in  2018, inclusief een aanzienlijke beperking van  hulp (ontwikkelingshulp) aan Oekraïne, in overweging neemt.

In een nieuwsuitzendingen, kwam het begrotingsdocument van het State Department voorbij,  waarin duidelijke wordt dat er een daling is van 68,8 procent van de Amerikaanse financiële steun aan Oekraïne.

Boris Shmelev van het Institute of Economics van de Russische Academie van Wetenschappen, zei tegen Sputnik dat zo’n aanzienlijke vermindering vande financiële steun van de VS aan Kiev nogmaals aangeeft dat Oekraïne niet tot de hoogste prioriteiten van de Amerikaanse regering is.

Oekraine:

Afbeeldingsresultaat voor EU coup in Kiev Maidan

Op 27 februari 2016 werd er, op initiatief van zogenaamde  demonstranten, een overgangsregering benoemd onder leiding van premier Arseni Jatsenjoek. Buurland Rusland erkende de nieuwe regering niet en betitelde deze als illegaal. Rusland beweerde dat er sprake zou zijn van een coup.  Een groot deel van deze regering zou bestaan uit ’terroristen en fascisten’. De Krim waar een omstreden ‘volksreferendum’ uitwees dat de meerderheid van de Krim bevolking zich wilde aansluiten bij Rusland, viel in het verkeerde keelgat van Oekraïne en Europa. Rusland betracht het als een terugkeer naar het moederland, op democratische gekozen manier en Europa, omdat zij de coup doorvoerde, als annexatie!

De huidige President Porosjenko (multimiljonair, chocoladecharch door chocoladefabrieken) besloot de inmiddels afgescheiden separatisten (oost-Oekraïne) krachtiger te bestrijden en daarbij zette het leger steeds zwaarder materieel in, inclusief tanks, vliegtuigen en helikopters

Op 17 juli 2014 werd in het oosten van Oekraïne Malaysia Airlines-vlucht MH17 uit de lucht geschoten, waarbij 298 burgerslachtoffers vielen. De Russische overheid, de Russische media en de pro-Russische rebellen beschuldigen Oekraïne hiervan, terwijl westerse onderzoekers, waaronder experts van de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid op 13 oktober 2016, beweerden dat pro-Russische separatisten per ongeluk het vliegtuig, dat ze per abuis voor een Oekraïens militair vrachttoestel hadden aangezien, hadden neergeschoten met een grond-luchtraket (surface-to-air missile) van het type Boek, gemaakt in Rusland.

De oorlog in Donbas kostte tussen april 2014 en augustus 2016 meer dan 9000 mensen het leven, meer dan 21.000 mensen raakten gewond en meer dan 1,4 miljoen mensen zijn hun woonplaats ontvlucht, waarvan meer dan 925.000 naar het buitenland. In februari 2015 bereikten de strijdende partijen een wapenstilstand in Minsk (ook wel ‘Minsk II’ genoemd, naar een eerdere poging in september 2014). Het bestand wordt niet strikt nageleefd, er vinden nog steeds beschietingen plaats langs de frontlinie, maar er zijn geen territoriale veranderingen meer gebeurd en de hevigheid van het conflict is afgenomen.

De zogenaamde revolutie is niets meer dan een “color revolution”, geïnspireerd op de Soros organisatie. De “burgers” of Oekraïne zijn niet gebaat bij deze coup, nu er eer multimiljonair aan de macht is en geïntegreerd in het kapitalistische systeem, wat funest is voor de “bevolking”. Deze polarisatie en het krampachtig vasthouden van de elite aan hun geld en privileges, is een oorlog van rijken tegen armen, die je overal in Europa ziet en in de VS.

Afbeeldingsresultaat voor EU coup in Kiev Maidan

De EU is medeschuldig aan deze coup, o.l.v. Hans van Baarle (VVD EU) en voormalig premier van België: Guy Verhofstadt (EU), zijn de aanjagers, ondersteunt van Soros, van deze zogenaamde “revolutie”! De VS stuurde VICTORIA NULAND,  mede uitvoerder van George Soros’s snode plannen, ook de oorlog senator John McCain was van de partij en heeft een lange lijst van “coups”, de laatste was een  Cyprus (http://www.dewereldmorgen.be/blog/sonjavandenende/2017/01/12/de-laatste-coup-van-victoria-nuland–cyprus)

Bron: VT, SPUTNIK, WIKIPEDIA, http://www.dewereldmorgen.be/blog/sonjavandenende/2017/01/12/de-laatste-coup-van-victoria-nuland–cyprus

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *