Voormalige lid van de Witte Helmen spreekt over de “nep” acties van de groep en het bezit van verboden chemicaliën

Verschenen op: Fort-Russ – vertaald naar het Engels:

May 13th, 2017 – Fort Russ News – translated by Samer Hussein – Vertaald naar het Nederlands: Sonja van den Ende

Afbeeldingsresultaat voor white helmets fake

Voormalig “Witte Helmen” lid  genaamd Walid Hindi heeft zijn betrokkenheid bij het fabriceren van foto- en videomateriaal,  in samenwerking met Turkse televisie bekend gemaakt. Hij vertelt zijn verhaal over de tijd dat hij lid was van de beruchte “Witte Helmen” -groep in oost Aleppo.

De groep bereikte haar hoogtepunt in het fabriceren van nep video’s van vermeende gruweldaden van het Syrische leger tijdens zijn bevrijdingsproces van oost-Aleppo.
In zijn bekentenis, die zaterdagavond op de Syrische Nationale Televisie werd uitgezonden, heeft Hindi toegegeven dat hij drie jaar met de Witte Helmen gewerkt heeft en  grote geldbedragen kreeg, uit met name  de golfstaten (Qatar, Saoedi-Arabië) .

Hij beschreef voor de televisie, hoe deze groep te werk ging met het  filmen van  zogenaamde “wreedheden”.

Wanneer ze bijvoorbeeld een bombardement in scene wilden zetten,gingen de sirenes af en de acteurs renden  onmiddellijk naar de scene. Er werd een live – streaming van het in scene gezette bombardement gestreamed, waarbij het Syrische leger er natuurlijk van beschuldigd werd , figuranten werden ingehuurd om als slachtoffers te spelen. Hindi zei dat hij meerdere keren aan het fabriceren van deze video’s deelnam.

Volgens Hindi was de belangrijkste persoon, die verantwoordelijk was,  de “regisseur” van deze gefabriceerde video’s : Ibrahim Al Hajj, met Mohammad Al Sayed als belangrijkste cameraman.

Gerelateerde afbeelding

 

Op zijn beurt bekende  een andere voormalige lid genaamd Imad Abdul Jawad, dat hij in bezit was van chemicaliën, verstrekt door  terroristen in Aleppo. Hij zei: “Tijdens mijn werk (voor de “Witte Helmen”) als bewaker werd ik ooit gevraagd een hoop vaten over te brengen, wat iets zou bevatten als ” vaatwas detergent en waspoeder “. Ik moest de materialen overbrengen van het district Al Sukkariyeh naar het Amariya district. “

Hij zei dat zijn taak in principe was om de goederen bij de ingang van het gebouw te lossen en erop te zien dat het naar binnen werd gebracht. Eén keer, nadat hij de inhoud had gelost, zag hij mensen in speciale uniforms, maskers en beschermende laarzen, deze brachten de goederen naar de kelders van het gebouw.

Bij een andere gelegenheid slaagde hij erin, dichterbij te komen en hij zag hoe mensen de vaten openden en de inhoud vulden in iets dat leek op gasflessen. Hij beschreef verder dat de vloeistof, die uit de vaten werd gegoten, een ​​nogal vieze geur te hadden. Toen zijn baas bemerkte dat hij naar deze de procedure keek en probeerde foto’s te maken, werd hij onmiddellijk ontslagen.

Afbeeldingsresultaat voor chemicals in eastern aleppo

Chemicaliën gevonden in Oost Aleppo (foto: Mintpress)

Het is opmerkelijk dat op 11 januari 2017 de technische eenheden van het Syrisch Leger chemische stoffen ontdekte in Saoedi-Arabië, die door terroristen in een van de wijken in oost-Aleppo waren achtergelaten.

De “Witte Helmen” zijn een zeer controversiële groep. Alhoewel zijzelf en het westen (VS/EU) beweert dat zij een  humanitaire groep zijn voor hulp aan de bevolking, zijn de witte helmen, zoals vele malen bewezen, door diverse onderzoeksjournalisten in de wereld,  een tak van de gewapende Syrische oppositie en hebben banden met terroristische groepen als Al-Queda en zijn zelf onderdeel van deze groep, zo zijn ze ook direct betrokken bij media-leugens, het gebruik van kinderen en burgers bij hun “zogenaamde” video-shoots en het gijzelen van de lokale bevolking in m.n oost-Aleppo.  De groep wordt vereerd door Arabische en westerse regeringen en mainstream media als helden, terwijl zij in werkelijkheid onderdeel van terroristische organisaties zijn, die duizenden burgers vermoord hebben.

Bron: http://www.fort-russ.com/2017/05/former-white-helmets-associates-speak.html?m=1

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *