Duitslands en Italië , de nieuwe imperialistische poging om Libië te koloniseren

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor libie een kolonie van het westen cartoon

Vandaag kwamen de plannen van Duitsland en Italië in de openbaarheid (RT), zij willen controle over de grens tussen Libië en Niger om de migrantenstroom te verlagen.

Een nieuw imperialistisch plan is geboren, zij willen namelijk controle, maar geen oplossing. Eerst hebben samen met hun partner “in crime”, de VS, Libië platgebombardeerd, zodat de totale anarchie kon uitbreken. Hetzelfde verhaal keer op keer: verwoest een land, met een goede infrastructuur, onderwijs en gezondheidszorg, maar met een voor het westen een dictator, waar je eerst jaren zaken mee gedaan hebt, dan ga hem verwijderen, door allerlei groepen wapens te geven en de zogenaamde revolutie uit te roepen, dan is het doel bereikt, chaos, anarchie, honderdduizenden doden en je neemt de macht. Doel: Olie en macht.

Dit zie je overal om je heen: Syrië, Irak, Afghanistan, Libië, Mali, Venezuela, Oekraïne, in het verleden: Vietnam, Korea. De toekomstige landen, maar daar krijgen ze weinig kans: Rusland, ook Bolivia is aan de beurt!

Italië was, totdat Libië onafhankelijk werd, de koloniaal heerser van het land en heeft zoals gewoonlijk vreselijke misdaden tegen de bevolking begaan, zo ook in Ethiopië en Eritrea (ook een land waar wanhopig een “color” revolutie gepland is, maar niet geheel volgens plan verloopt).

Libië:

Afbeeldingsresultaat voor libie een kolonie van het westen cartoon

Hoewel de geschiedenis van het gebied dat tegenwoordig Libië heet, teruggaat tot de prehistorie, ontstond het land pas in 1912, toen Italië een kolonie vormde uit drie voormalige Ottomaanse provincies: Cyrenaica, Tripolitanië en Fezzan. In 1951 werd het land onafhankelijk als het Koninkrijk Libië. Na een staatsgreep in 1969 werd het land bestuurd door een militair regime onder leiding van de jonge kolonel Moammar al-Qadhafi. Deze hernoemde onder nasseristische invloed het land tot Libisch-Arabische Republiek (1969-1977), maar brak later met andere Arabische leiders, werd leider en  Libië kreeg in 1977 een socialistische staat, een mengeling van socialisme en islam. Hij vormde het land om tot de Grote Libisch-Arabische Socialistische Volks-Jamahiriyah. De betrekkingen met het Westen verslechterden na een bomaanslag op een vooral door Amerikanen bezochte Berlijnse discotheek in 1986 (niet bewezen), waarop Amerikaanse vliegtuigen Tripoli en Benghazi bombardeerden. Later, in 1988, vond de door Libië geplande Lockerbie-aanslag plaats (ook niet bewezen, de verdachten kon niets ten laste gelegd worden, waarschijnlijk een geplande “false” flag van de VS, of leden van een Palestijnse Organisatie). In de jaren negentig werd het land geïsoleerd door internationale sancties, maar na de aanslagen op 11 september 2001 werd Qadhafi een westerse bondgenoot in de ‘strijd tegen terrorisme’ en werden de onderlinge betrekkingen hernieuwd.

In februari 2011 brak er in navolging van de  zogenaamde Arabische Lente (gepland door de VS – Bush – Axes of Evil 2001) in de buurlanden een acht maanden durende opstand uit, gefinancierd door de VS en EU tegen Qadhafi’. Rebellen (lees terroristen, Al-Queda, gemaakt door de VS), die in Benghazi de Nationale Overgangsraad vormden, kregen vanaf 19 maart hulp van het regime:  hiermee bedoel ik de internationale coalitie geleid door de NAVO, zij veroverden in augustus dat jaar, de hoofdstad Tripoli en versloegen in de maanden daarna, de laatste Qadhafi-getrouwen, op 20 oktober 2011, werd Moammar al-Qadhafi  opgepakt en op gruwelijke wijze  gedood door aanhangers van Al-Queda en andere terroristische organisaties.

Voor de “Color Revolutie” stond Libië als hoogst genoteerde Afrikaanse land op de index van de menselijke ontwikkeling van de Verenigde Naties en had, mede dankzij de grote olieproductie van het land, ook een van de hoogste bbp’s van het continent. Dit is alles verwoest door de VS en EU, zodat het land nu in anarchie is en emigranten vanuit andere Afrikaanse landen nu makkelijk naar Europa kunnen komen. Het is te laat om dit te stoppen, de EU is een regime geworden, die of bombardeert uit naam van democratie of een koloniale heerschappij instelt, in een moderne versie. De VS heeft al diverse landen gekoloniseerd, onder mom van democratie, zij sturenbezettingstroepen over de hele wereld (AFRICACOM etc.) !

Lees ook:

Wordt Aisha Khaddafi de nieuwe leider van Libië?

ayesha-gaddafi

Het lijkt als een  epische roman; maar  de dochter van wijlen Muammar Khaddafi is in opkomst als de figuur om de weerstand tegen de NAVO en de Libische terrorist en jihadistische milities te leiden, Libië eens een land stabiel en welvarend, milities en jihadisten houden het land in een ijzeren greep van geweld.

Aisha Khaddafi zou hebben verklaard (in April dit jaar 2016) dat ze nu de ‘leider van het verzet is‘ in Libië en dat ze op het punt staat een nieuwe ‘geheime regering’ te creëren om zo het door chaos vervallen land terug  naar zijn glorie te verheffen.

Het verhaal beweert dat de dochter van wijlen Muammar Quaddafi een beroep heeft gedaan op de soldaten van de Libische strijdkrachten om haar de eed als “Supreme Commander” te geven en zo te proberen om de staat die werd verwoest door de NAVO, Al-Qaeda en de westerse mogendheden in 2011,  te herstellen en nog steeds wordt beheerst door terreur en geweld van criminele bendes en terroristische milities, waaronder ISIL / Daesh lees verder…https://freesuriyah.eu/?p=27

Bron: RT, Wikipedia

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *