Sint Nicolaas verhuisd naar Moskou

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Photo: RT

 

De relikwieën van St. Nicholas, een van de meest aanbeden christelijke heiligen, zijn aangekomen in Rusland. Dit is eerste keer in bijna duizend jaar dat  de relikwieën uit de Italiaanse stad Bari zijn verplaatst.

Medische deskundigen slaagden erin om een van de ribben van de heilige te onderzoeken,  naast zijn hart , meldde RIA Novosti. Voor hun eigen veiligheid werden de overblijfselen geplaatst in een speciale kist met een gewicht van 40kg en bedekt met goudblad. De kist werd door de hele stad Bari gedragen en in een speciale ceremonie  op een vliegtuig naar Moskou gebracht.

 

Afbeeldingsresultaat voor sinterklaas in moskou

St. Nicolaas, een christelijke bisschop, woonde in de 3e tot 4e eeuw in het hedendaagse Turkije. Ook bekend als ‘Nikolaas de “wonderwerker’, de heilige werd beroemd om zijn wonderen.

Hij was een beschermer van kinderen, St. Nicholas was ook geassocieerd met het uitdelen van cadeaus.

Volgens de christelijke traditie redde hij mensen van hongersnood en zij die onterecht beschuldigd waren, hij behoedde zeelieden voor zware stormen op zee. De heilige deed het merendeel van zijn soort daden in het geheim.

Dit is de officiële versie van het sinterklaasfeest, zoals wij dat in Nederland kenden. Eeuwen werd het feest gevierd, zoals boven beschreven, tot het opeens een aantal jaar geleden uit zijn verband gehaald werd en “piet” niet meer zwart geschminkt mocht zijn, gezien discriminatie. Totale onzin, het is een van oorsprong Katholiek feest voor kinderen, wat zelfs in Rusland gevierd wordt!

Afbeeldingsresultaat voor sinterklaas mag niet meer cartoon

bron: https://www.rt.com/news/389127-saint-nicholas-relics-moscow/

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *