Syrië vraagt om reparatie kosten van de VS en haar EU bondgenoten om de infrastructuur te herstellen die zij vernietigd hebben

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor the US and EU killing civilians cartoon

In brieven aan de Verenigde Naties heeft Syrië een vergoeding van de VS en haar “onwettige coalitie” geallieerden geëist voor het bombarderen van civiele doelen en de vernietiging van de infrastructuur van het land, en de onmiddellijk staking van het vernietigen van de infrastructuur en doden van burgers.

Syrië’s permanente missie voor de Verenigde Naties heeft  twee brieven gestuurd aan de secretaris-generaal  en de president van de VN-Veiligheidsraad, meldde RT vrijdag.

De regering van Damascus “dringt erop aan dat deze aanvallen moeten worden beëindigd en dat de leden van deze “moordende” coalitie de politieke en juridische verantwoordelijkheid moeten dragen en nemen voor de vernietiging van de infrastructuur van de Syrische Arabische Republiek, inclusief de aansprakelijkheid voor schadevergoeding”, aldus de brieven.

De brieven onderstreepte ook dat de Amerikaanse regering- zogenaamd  Daesh-terroristen zou doden – echter dit nauwelijks gebeurd is en zij doorgaan met het vermoorden van honderden onschuldige Syrische burgers.

Dergelijke bombardementen hebben geleid tot een “bijna-totale vernietiging” van huizen en de vitale infrastructuur, inclusief de “volledige vernietiging” van de olie- en grasfaciliteiten, volgens de brieven.

De door de VS geleide luchtcampagne in Syrië (samen met haar EU bondgenoten zo ook Nederland), is in strijd met de internationale wetgeving, omdat er geen toestemming is verleend door de  Syrische regering.

Damascus heeft verder gewezen op twee recente gevallen, waar de oorlogsvliegtuigen van de coalitie de Syrische olie- en gasfaciliteiten vernietigden.

Afbeeldingsresultaat voor the US and EU killing civilians cartoon

De bombardementen van Hasu Albu Awf in de Hasakah-provincie  door de door de VS en haar coalitie . De VS en haar bondgenoten beweren dat dat de aanvallen gericht waren op Daesh terroristen echter zijn er bijna alle huizen vernietigd en tenminste acht burgers gedood, “waarvan de meeste kinderen.”

Dergelijke aanvallen, samen met de Amerikaanse en EU-opgelegde economische sancties tegen Syrië, “is een moordende factor en is in zeker zin een daad tegen de menselijkheid en zoals het mooi uitgedrukt wordt in het “westen” een oorlogsdaad op grote schaal en een schending tegen de menselijkheid..nooit meer zou het gebeuren na WOII, ik durf stellig te beweren dat na WOII er bijna evenveel mensen zijn vermoord, door de VS en de EU!

De zogenaamde Operatie “Inherent Resolve” heeft alleen al in deze maand (juli, we hebben pas de 22e vandaag) in totaal 603 burger doden bevestigd.

Het cijfer dat zij geven is echter veel lager dan die die door verschillende monitoringgroepen wordt verstrekt.

Airwars hebben deze week gemeld dat alleen al in de regio Raqqah en haar -provincie “meer dan 700 burger doden zijn te betreuren”  zelfs al voordat de strijd om de bevrijding van de stad in juni is begonnen.

bron: PressTV Sana

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *