Wie is de “gek”? Trump met het grootste atoom arsenaal, of toch Kim Jong-un met een paar raketten?

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor who is the madman trump or kim cartoon

 

Heeft Donald Trump een punt?. “We kunnen een gek (Kim) met kernwapens niet onbestraft laten ,” vertelde hij  de Filipijnse president Rodrigo   Duterte (nog gekker), volgens een transcript van hun bizarre telefoongesprek dat in mei in “The Intercept” was gelekt.

De “gek” van de Amerikaanse president was natuurlijk de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un. De gekke man, waarover de rest van ons (vrije democratische wereld),  zich zorgen zou moeten maken, maar Trump zelf, die – als we het niet vergeten – de enige, die de exclusieve en onbeperkte macht heeft om binnen een paar minuten bijna 1000 kernwapens op te starten.

De meeste non-proliferatie experts – evenals voormalig president Jimmy Carter en een aantal voormalig Pentagon ambtenaren van de departement of State, zowel Republikeinse als Democratische – zijn het erover eens dat de brutale en moorddadige Kim, gericht is op het behoud zijn regime en het voorkomen van een Amerikaanse aanval. Nucleaire wapens zijn een defensief wapen, niet een offensief instrument voor het Noord-Koreaanse leiderschap – die, zoals Bill Clinton’s verdedigingssecretaris William Perry in april op Fox News zei, het “meedogenloos en … roekeloos zijn” maar de VS zijn niet gek”.

Hetzelfde kan  gezegd worden van The Donald.  In februari schreef een groep psychiaters, psychologen en maatschappelijk werkers aan de New York Times “dat hij een  ernstige emotionele instabiliteit heeft en hem niet in staat stelt veilig te dienen als president.” Waar? of niet waar? Moeilijk te doorzien in de “jungle”van propaganda en nepnieuws, maar zeker is dat Donald erg wispelturig is en niemand weet wat hij werkelijk gaat doen. Is het onmacht? Omdat de “elite”hem bedreigd? Het was immers niet voorzien dat hij president zou worden en die fout moeten ze herstellen (de Rothschild etc).

Het is dan ook verbazingwekkend dat zo veel recente rapporten suggereren dat de Zuid-Koreaans regering meer bezorgd is over Trump dan  over de dreiging van hun vijandige en paranoïde buurman.

Overweeg de reactie van Trump deze week over een  vertrouwelijke  – lek naar de Washington Post – (het is te gek met al die lekken, geloof ik ook geen snars van) dat de DPRK nu een nucleaire oorlogshoofd kan maken die klein genoeg is om binnen zijn raketten te passen.

“Noord-Korea zou geen bedreigingen meer voor aan het adres van de Verenigde Staten moeten uiten,” verklaarde de president in reactie op de vraag van een verslaggever  dinsdag. “Zij zullen met vuur en wapens bestreden worden, iets wat  de wereld nog nooit heeft gezien. Dat is pas bedreigend zou ik zeggen!

Is dit niet “gestoord” antwoord van de zogenaamde leider van de vrije wereld?Afgelopen mei zei hij nog dat hij “vereerd” zou zijn om Kim te ontmoeten en hem.

Begrijpt Trump het verschil tussen het escaleren en de escaleren van een nucleaire crisis? De republikeinse Senator John McCain, die zelf  een “schurk is” vele “regime changes” heeft doorgevoerd, reageert “schijnheilig”. Hij verklaarde aan het congres dat hij niet achter Trump staat om te bombarderen, schijn, jazeker, alles wat McCain zegt is vals, of is tumor naar zijn hersenen geslagen en heeft hij berouw, van zijn vele vele zonden? Denk het niet, een vos verliest zijn streken niet!

Afbeeldingsresultaat voor McCain the madman]

 

Al met al een stel “gekken”in de VS, een doorgedraaide elite, gefixeerd op geld en wapen en een slaafse EU die braaf volgt en haar eigen bevolking’s levensstandaard op het spel zet. Dat zijn de leiders van de zogenaamde “vrije westerse wereld”, zeg maar de losgeslagen westerse wereld, stuurloos, oorlogszuchtig, geen moraal en normen meer!

bron: http://www.globalresearch.ca

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *