Odessa, het standbeeld van maarschalk Zhukov verwoest de beeldenstorm is terug in Europa en de VS

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

In Odessa, sloeg een borstbeeld van maarschalk Zhukov.  24 augustus 2017

Onbekende hebben afgelopen donderdag nacht een beeld van maarschalk Zhukov in Odessa verwoest, vertelde RIA Novosti Odessa, tegen de politie van Oekraïne.

Reproductie Pereyaslav Rada.  Bogdan Khmelnitsky in het voordeel van de hereniging van Oekraïne en Rusland

Het incident werd door ooggetuigen gemeld. Ze vertelden de politie over een auto, die naar verluidt deel nam aan de verwoesting of bij het momument gezien is. Deze auto werd later terug gevonden in het centrum van de stad, er werden geen stukken van het verwoeste beeld gevonden.

Dit is niet het eerste geval. In juni, berichte het  Oekraïense persbureau UNN dat onbekende een plakaat van Marshal Zhukov, die in dezelfde straat aan een huis bevestigd was in Odessa, verwoest hadden.

Georgi Konstantinovitsj Zjoekov (Russisch: Георгий Константинович Жуков) (Strelkovka (oblast Kaloega), 1 december 1896 – Moskou, 18 juni 1974) was de belangrijkste Sovjetgeneraal uit de Tweede Wereldoorlog.

 

Georgy Zhukov – Maarschalk van de Sovjet-Unie. Hij ging de geschiedenis in als  de belangrijkste held van de overwinning in de Grote Patriottische oorlog (2e WW) . De verdediging van Leningrad stond onder zijn leiding en hij heeft de nederlaag van nazi-troepen in de buurt van Moskou op zijn naam. Zijn naam wordt ook in verband gebracht met vele andere belangrijke gebeurtenissen in de grote patriottische oorlog, de Tweede Wereldoorlog; op 24 juni 1945 nam Zhukov deel aan de grote parade in Moskou. Na de oorlog, werd Zhukov hoofd van de Landmacht van de strijdkrachten van de Sovjet-Unie, gestationeerd in Odessa en de Oeral.

Een dergelijke trend, je zou het de moderne beeldenstorm kunnen noemen, is gaande eigenlijk overal in Europa In de Oekraïne is een rechts-extremistische regering, die alles was met Russen te maken heeft verwoest en zo de geschiedenis van hun land uitwist. Hetzelfde is gaande in de VS en slaat nu over naar Europa.

Eigenlijk kun je zeggen de ondergang van Europa, zoals velen met mij voorzien hebben is nu bezig. Als je de geschiedenis uitwist, hoe erg die ook was, ten gunste van andere groeperingen wel of niet van buitenlandse afkomst, is de ondergang van je volk begonnen!

Bron: RIA, Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Georgi_Zjoekov_(generaal)

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *