Boek de dwaze moeders van Odessa

Beste volgers, vrienden en bekenden,
Mijn nieuwe boekje  ‘De dwaze moeders van Odessa’ is gepubliceerd!  Ik heb mijn boekje uitgegeven via Brave New Books en daar is het onder andere ook te koop. Ik stel het op prijs als je deze mail naar vrienden wilt doormailen.
Hieronder staat een korte omschrijving van mijn boek:
Het is een verzameling van reisverslagen en publicaties van mijn reizen naar Odessa en Rusland.
In 2013 begon volgens het westen de opstand of revolutie in Oekraïne, zo wordt het beschreven.
Op 21 november 2013 ontstonden er protesten tegen de regering Viktor Janoekovytsj naar aanleiding van diens niet ondertekening van het associatieverdrag tussen de Europese Unie en de Oekraïne.
Dat is precies waar het om draaide het associatieverdrag. De revolutie of de opstand was geënsceneerd door de EU zelf. De EU is nu de “baas” in Oekraïne en al snel waren  multinationals aanwezig, om net als in andere EU landen, fabrieken,  Starbucks, McDonald etc. neer te zetten en de bevolking er niet beter op gemaakt, gezien de lage lonen en de exorbitante huren.
In Odessa, waar ik was, is aan de kust van de Zwarte Zee, binnen 2 jaar een complex uit de grond gestampt met luxe appartementen en winkels, gemaakt voor de rijken van Europa en de VS, waar de gewone bevolking alleen maar van kan dromen. Daar in tegen is er totaal niets aan de infrastructuur gedaan en rijden er nog elektrische trolleybussen en trams uit de Sovjet periode.
Dit is de belofte van de EU voor Oekraïne, een land voor de rijken, kapitalisten en multinationals.
Binnenkort is mijn boekje te bestellen via:
Hopelijk heb ik hiermee jullie interesse kunnen wekken in mijn boekje. Het is binnenkort (circa 3e week in September 2017) te koop op http://www.bravenewbooks.nl/books/129472
De dwaze moeders van Odessa
De titel voor dit boekje is ontstaan door een parallel te trekken met de “dwaze moeders van Argentinië, deze demonstreerde net als deze moeders wekelijks op het plein liepen om gerechtigheid te vragen voor hun zoon of dochter, zo ook in Odessa.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *