De Opmars AC Milan

 on 
ac

 

AC Milan heeft deze zomer flink ingekocht om weer terug te komen aan de top van de Serie A. Milan haalde maar liefst elf aanwinsten op deze zomer in de hoop het doel te kunnen verzilveren. De duurste en grootste aanwinst was Italiaans International Leonardo Bonucci die voor twee en veertig miljoen kwam van het grote Juventus. Bonucci werd bovendien direct tot aanvoerder gebombardeerd in San Siro. Verder kwam Spits Andre Silva over van Porto voor een som van liefst veertig miljoen is dat terwijl hij lang niet dezelfde reputatie heeft als Bonucci en maar net Portugees International is. Maar dit heeft natuurlijk met de wijze van verkopen bij Porto te maken.

I Rosseneri waren daarmee nog niet klaar ze verwelkomde linksback Ricardo Rodriquez voor achtien miljoen van Wolfsburg. Rodriquez was daar jaren lang een van de beste spelers zowel aanvallend als verdedigend en vast Zwitsers International is sinds een paar jaar. Hakan Chanloglu de nummer 10 van Leverkusen werd ook vastgelegd voor achtien miljoen, hij was twee jaar lang een van de smaakmakers bij de Duitse Subtopper. Ook werd er bij talentenfabriek Atalanta Bergamo wat gekocht, Atalanta werd vorig seizoen vierde in de Serie A wat uiterst knap is. Zij verloren dragende spelers Frank Kessie ( middenvelder) en Andrea Conti ( rechtsback) aan Milan. Kessie werd gehuurd en Conti voor achttien miljoen gekocht.

Maar de Chinezen bij Milan vonden het nog niet voldoende. Spits Nikola Kalinic werd gehuurd van Fiorentina. Vleugelaanvaller Fabio Borini is ook gehuurd van het Engelse Sunderland. Maar Vervolgens kwam er nog een grote aankoop binnen centrumverdediger Mateo Mussachio is voor zestien miljoen aangetrokken van Villarreal, Mussachio die uiterst belangrijk was voor El Submarine Amarillo moet het hart van de defensie vormen bij de Milanezen. Echter was de honger nog steeds niet gestild bij het bestuur want Lucas Biglia kwam ook nog, hij werd aangetrokken van Lazio voor achttien miljoen. De broer van de achttien jarige keeper Gianlugi Donnaruma werd ook opgehaald voor circa een miljoen van het Griekse Tripolis opgehaald.

De Selectie werd hierdoor overvol dus vertrokken er uiteraard ook spelers. Middenvelders Jurai Kuchka en Jose Sosa vertrokken naar Trabonspor Kuchka voor vijf miljoen en Sosa op huurbasis. De Colombiaanse Spits Carlos Bacca werd verhuurd aan Villarreal. Middenvelder Andrea Poli vertrok transfervrij naar Bologna. Bovendien gingen aanvallers Bertolachi en Lapadula beide op huurbasis naar Genoa. Tot slot werd Italiaans rechtsachter Mateo De Sciglio verkocht voor twaalf miljoen aan Juve. Kortom Milan heeft een grote schoonmaak gehouden en hoopt met deze nieuwe aanwinsten met Bonucci als leider voorop mee te strijden om de Champions League plaatsen en misschien wel stiekem de Titel.

De Serie A verliep overigens nog niet heel spoedig tot dusver voor het elftal van Vicenzo Montella. Afgelopen Weekend werd er op zeer  pijnlijke wijze verloren bij Lazio Roma met 4-1. Milan won wel van Crotone uit met 3-0 en met veel pijn en moeite thuis van Cagliari met 2-1. Maar het seizoen is nog jong en wie weet wat Milan gaat bereiken. Ik verwacht niet dat Milan de Titel pakt in Italie, Eerder verwacht ik de strijd om Champions League plaatsen. Alhoewel Milan een vernieuwd elftal heeft en dus nog op elkaar ingespeeld moet raken, verwacht ik dat Roma, Juve, Inter en Napoli in deze fase van het seizoen betere resultaten zullen halen.

bron

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *