De ‘Aleppo Hospital’ Smokescreen: Al-Qaeda-massacres in Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor aleppo hospitals all fake news from al-qaeda

 

Er is al veel over gesproken en gezegd, maar het moet herhaald worden, de misdadige leugens van de “mainstream”media MSM, ten koste van de Syrische bevolking en wij, behalve wakkere mensen, in het westen worden meestal glashard voorgelogen door de media en politiek, het volgende verhaal van Prof. Tim Anderson, uit 2016, maar nog steeds actueel!

In april-mei 2016, werden tientallen mensen vermoord in Aleppo en grote ziekenhuizen werden gebombardeerd door de NATO-gesteunde ‘rebellen’-groepen.

Ze (zogenaamde rebellen) werden zelfs gefilmd met hun  ‘helkanonnen’ terwijl ze schoten op burgers.

Intussen werden de “fantasieverhalen” op de westerse (mainstream MSM) media  over de belegerde stad, alsmaar groter.

Als u de westerse media geloofde, zou u denken dat de Syrische regering om een ​​onbekende reden zijn eigen ziekenhuizen heeft gebombardeerd en de enige pediatrische chirurg van Aleppo heeft gedood. Niets is verder van de waarheid verwijderd.

Afbeeldingsresultaat voor aleppo hospitals all fake news from al-qaeda

 

Aleppo was geconfronteerd met een grote operatie door het Syrische leger, na de bevrijding van Palmyra op 28 maart 2016 , om delen van de stad die door islamistische strijders bezet werden, terug te veroveren. Bijna de helft van Aleppo’s bevolking was verplaatst door de gevechten, maar er waren nog steeds over 1,5 miljoen inwoners in de westelijke kant van de stad (regerings deel).

De terugtrekking van het door het Saoedi-Arabië-gerunde ‘High Negotiations Committee’ van de vredesgesprekken in Genève op 21 april 2016,  werd de volgende dag gevolgd door een preventieve counter-offensief. Honderden raketten werden afgevuurd op overheidsgebouwen door een coalitie onder leiding van de internationaal verbannen terroristische organisatie Jabhat al Nusra.

Deze aanvallen kwamen voornamelijk uit ‘hell cannons’, grote gasbakken  gevuld met explosieven en soms chemicaliën. Ze hebben veel mensen gedood, straten, woongebieden, scholen en ziekenhuizen verwoest. Het Syrische leger reageerde hierop door de Al Nusra “strongholds” te bombarderen.

Aleppo dokter dr Nabil Antaki

Afbeeldingsresultaat voor nabil antaki

(http://www.informationclearinghouse.info/article44597.htm) Schatte destijds dat er meer dan 1,5 miljoen in de door de overheid beheerde westelijk deel van de stad leefden en  300.000 in het door de  “islamitische (Jahbat-Al-Nusra) geregeerde oostelijk deel.  Dr. Antaki klaagde dat de westerse media alleen maar over het verlies van leven in het oosten van Aleppo spraken, die volledig door Al Nusra werd gecontroleerd.

Hij verwijsde naar de NAVO-islamistische bomaanvallen op grote staatshospitalen, waaronder Ibn Rushd, al Dabbit en al Razi. Veel tientallen mensen zijn daar destijds gedood en gewond. Die aanvallen werden gefilmd door Syrische en Russische “newsoutlets”, maar heel weinig hiervan kwam door naar de westelijke media.

Dr Antaki was niet de enige Aleppo-arts die boos was. De Aleppo Medical Association, op zijn Facebook-pagina, veroordeelde de Western Propaganda-campagne (https://www.facebook.com/Aleppodoctors.org/photos/?tab=album&album_id=1174868069211596).

Het verhaal van Russische of Syrische luchtaanvallen op het ‘al Quds ziekenhuis’  werd buiten alle proporties opgeblazen in de westelijke media. Verhalen werden aangevuld met informatie van de Franse groep Médecins Sans Frontières (MSF, Artsen zonder Grenzen) en door de Amerikaanse regering gefinancierde groep de ‘White Helmets’ (die je hier kunt zien vieren hun ‘revolutie’ met Jabhat al Nusra hier:

https: // www.facebook.com/electronicresistanceteam/videos/1172411149468354/?hc_location=ufi). CCTV

liet zien dat mensen dit ‘ziekenhuis’ verlaten voor een explosie.

Het gebouw is in de zuidelijke wijk al-Sukkari , wat al jarenlang een bolwerk van Jabhat al Nusra is geweest. Veel mensen uit Aleppo hadden nog nooit van het  ‘Al Quds ziekenhuis’ gehoord.  Volgens Dr Antaki bestond dit ziekenhuis  niet voor de oorlog. Het moet in een gebouw zijn geïnstalleerd nadat de oorlog begon “. MSF-rapporten lijken dit te bevestigen.

Deze faciliteit was geen staats- of geregistreerde faciliteit. Niettemin beweerden de MSM (MainStreamMedia)-vertegenwoordigers zoals Pablo Marco en Muskilda Zancada: “Al Quds ziekenhuis is al meer dan 4 jaar functioneel, dus het was in principe onmogelijk dat deze informatie niet bekend was … de feiten wijzen erop dat dit een opzettelijke aanval is” (http: /dissidentvoice.org/2016/05/about-bias-and-propaganda-on-syria).

Inderdaad, de MSM getoonde medische voorzieningen in Syrië waren bijna uitsluitend in Al Nusra-gebieden (later ISIS, IS), zoals Douma, ten noordoosten van Damascus. Vaak gaven ze geld, maar geen artsen.

 

Er waren andere ernstige discrepanties in het ‘al Quds ziekenhuis’ verhaal. Pablo Marco vertelde (MSM) vertelde CNN en PBS dat “er  twee barrelbommen waren die dicht bij het ziekenhuis vielen … en toen viel de derde direct in de ingang”. Barrelbommen worden afgeschoten door helikopters. Toch sprak het persbericht van de MSM over een “airstrike” [die] het gebouw heeft verwoest … . Verslagen van de dodetal bedragen van 14 tot 50.

Afbeeldingsresultaat voor aleppo hospitals all fake news from al-qaeda

Maar het  gebouw stond er nog nog en nietin puin. Zoals Rick Sterling in zijn 7 mei ‘Open brief aan de MSM’ heeft aangegeven  (https://off-guardian.org/2016/05/07/open-letter-to-msf-about-bias-and-propaganda-on- Syrië /), de foto’s laten zien dat de faciliteit nog steeds stond en het leek een  grotendeels verlaten appartementencomplex”.

Nog meer schadelijk voor de MSM-verhalen  is het rapport dat de Russische satellietbeelden aantonen dat het beschadigde gebouw op 15 oktober 2015 in dezelfde staat was. Als dit juist is, liet het MSM-gesteunde ‘Al Quds-ziekenhuis’, blijkbaar een veldkliniek voor de al-Nusra-vechters en hun families inrichten.

De omvang van de leugens over het  ‘al Quds ziekenhuis’  verhulde en was een cover-up voor de bombardementen van de VS en de door haar gesteunde coalitie (EU/NATO) en Islamitische terroristen  op verschillende, echte openbare ziekenhuizen in Aleppo.

 

Neem de verwoestende bombardementen van het al-Razi-ziekenhuis, dat Al Alam heeft gemeld met 4 doden en 38  gewonden, (http://nl.alalam.ir/news/1812988).

In de ” Wall Street Journal” werden “westerse” Aleppo-slachtoffers van het al-Razi genoemd als zijnde slachtoffers van het zogenaamde Al-Quds ziekenhuis, dat leidde tot een beschuldiging aan het adres van  Rusland . De WSJ bracht citeerde zogenaamd een verwijzing, van een anti-Assad-Syrische bron: “bommen hadden ook het Al-Razi Ziekenhuis getroffen, een faciliteit in west Aleppo, waar veel gewonden behandeld werden” maar dit was niet zo erg getroffen als het Al-Quds.

(Http://www.wsj.com/articles/syria-hospital-hit-in-airstrike-blamed-on-russia-1461841686).

Afbeeldingsresultaat voor aleppo hospitals all fake news from al-qaeda

“Nep-nieuws op MSM”

De bombardement van  het Al Dabbit ziekenhuis kwam als een bericht in ” The (VK) Independent”. Volgens hun artikel werd dit ziekenhuis gecontroleerd door het regime,  zoals de  ‘Syrische regering’ toen en nu nog wordt genoemd.  Het rapport vermeldde dat er minstens 19 burgers waren gedood in een ziekenhuis door bombardementen van hun “eigen regime en de rebellen”, hier kwam het fabeltje: Assad bombardeert zijn eigen bevolking!

(http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syrian-civil-war-hospital-in-regime-controlled-aleppo-partly-destroyed-by-rebel-shelling-as-more -a7011546.html). Het Syrische nieuwsagentschap SANA meldde dat op 3 mei 2016 dat het dodetal van de bombardement van het al-Dabbit-ziekenhuis opgelopen was tot 16 doden en 68 gewonden (http://sana.sy/en/?p=76237).

Nauwelijks aandacht gekregen in de MSM westelijke media was het bombardement van het grote Ibn Rushd ziekenhuis, maar gelukkig, voor bewijs materiaal heeft het  Russische tv-kanaal ANNA destijds de bombardementen gefilmd. (https://www.youtube.com/watch?v=afEd5HBb). Deze video is door You-Tube verwijders als zijn “fake”news (het account bestaat niet meer, dat doet het wel)!

De aanvallen op Aleppo waren vreselijk en veel, veel meer dan alleen ziekenhuizen.  Het Westen (EU/VS) , bombardeerde samen destijds met  Turkije en Saoedi-Arabië. Veel mensen kwamen om door deze bombardementen, die wederom in de MSM toegeschreven werden aan “Assad bombarbeert zijn eigen bevolking”

In de eerste drie jaar van deze oorlog, voordat ISIS in Syrië kwam, hebben de NAVO, VS, Turkije, Saoedi Arabië en Qatar meer dan twee derde van de openbare ziekenhuizen in Syrië gebombardeerd en honderden burgers hierdoor vermoord, met nog eens duizenden gewonden!

Bron: https://www.globalresearch.ca/the-aleppo-hospital-smokescreen-covering-up-al-qaeda-massacres-in-syria-once-again/5524250 Tim Anderson

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *