“The Intercept” een VS anti-Assad-anti-Syrië mediaoutlet, zoals vele in het westen

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Dit is een voorbeeld met hoe het met de zogenaamde “vrije en onafhankelijke media” is gesteld!

Neem nu “The Intercept

The Intercept (Engels to intercept = onderscheppen) is een webzine (onlinetijdschrift), opgericht door Glenn Greenwald, Jeremy Scahill en Laura Poitras. Het webzine ging van start in februari 2014 en wordt gepubliceerd door First Look Media.

The Intercept is de eerste publicatie van First Look Media, een journalistiek platform, gefinancierd door eBay-oprichter Pierre Omidyar, die aangaf 250 miljoen dollar (183 miljoen euro) te zullen investeren in het project, waarvan 50 miljoen voor de start.

The Intercept heeft twee doelstellingen. Op korte termijn wil het een platform zijn voor de documenten van Edward Snowden in verband met de spionageaffaire rond de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA. Op langere termijn wil The Intercept uitgroeien tot een algemeen mediakanaal voor onafhankelijke onderzoeksjournalistiek en ‘moedig en onbevreesd problemen aankaarten inzake misbruik, financiële en politieke corruptie en schendingen van mensenrechten.

Mooi zou je denken, zij waren het die een interview hadden met Snowden, die nu asiel heeft in Rusland en vecht tegen de VS, NSA etc.

Maar als je hun artikelen goed doorleest, vindt je veel anti-Assad uitspraken, artikelen en reporters die tegen Assad, of liever gezegd het Syrische volk schrijven!

Op 21 september j.l., huurde The Intercept Maryam Saleh:

Maryam Saleh is onze nieuwe medewerker in Washington. Saleh werkte als immigratie advocaat en studeerde aan Northwestern University’s Medill School of Journalisiek. Haar profiel is verschenen in het Amerikaanse News & World Report, Public Radio International, Syria Deeply, de Tampa Bay Times – en The Intercept, waar ze sinds juli een redactielid  is.

Saleh’s personeelspagina bij The Intercept identificeert haar als:

Een redacteur en een verslaggever gevestigd in Washington, D.C., wiens werk zich richt op immigratie en nationale veiligheid.
Saleh tweets onder het geverifieerde account مريم @MaryamSaleh_. Haar Twitter pagina is bekroond met een foto van de Amerikaanse gefinancierde propaganda groep Kafranbel Media Center. De KMC en zijn oprichter hebben nauwe relaties met de Salafistische terroristen van Ahrar al-Sham. Maryam Saleh’s twitterprofiel begint met:  “Syrië, altijd; …”.

 

Op 30 september twittert Maryam Saleh:

Geverifieerd account @MaryamSaleh_
Hier is de periodieke herinnering dat slechts twee partijen in de oorlog in Syrië vliegtuigen exploiteren: het Assad-regime en Rusland.
4:53 – 30 sep 2017

Verschillende antwoorden op haar tweet stelden dat de uitspraak belachelijk en vals was. Israël, Turkije, Jordanië, de VS en andere leden van de coalitie tegen ISIS hebben allemaal Syrië gebombardeerd en blijven het dagelijks doen. Ze leiden tot grote schade en veel burgerlijke slachtoffers. Zelfs oudere tweets door Saleh zelf hadden dat toegegeven. Maar er was geen correctie of vervolg op de tweet hierboven.

Vier dagen later werd ik bewust van haar eis, citeerde het en antwoordde:

@MoonofA
Moon of Alabama Retweeted مريم
Here’s your periodic reminder that @theintercept is a anti-Syrian propaganda rag …
9:24 AM – 4 Oct 2017

Een onmiddellijke reactie gevolgd waarmee Saleh op haar eigen 30 september tweets antwoordde:

Slechts drie minuten nadat de “The Intercept” and Saleh beschuldigd werden vanwege hun voor de hand liggende anti-Syrische propaganda, maakte ze een correctie op haar vier dagen oude tweet. In eerlijkheid – het was misschien niet de oorzaak van de tweet die deze “correctie” heeft veroorzaakt.

De Intercept nam een schrijver aan met een duidelijk partijdige positie in de Amerikaanse oorlog met Syrië. Ze is van plan om te rapporteren over de Amerikaanse ‘nationale veiligheid’ van de VS. Aangezien het conflict in Syrië een escalatie is  tot een grote machtstrijd.

Toch laat dit voorbeeld het belang inzien van dergelijke propaganda. Publiceren en propaganda in de media en hun auteurs kunnen inderdaad een groot effect hebben.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *