De “schaduwregering”, “Deep State”van de VS en Iran

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor trump en Iran cartoon

De Amerikaanse “deep State” is flink bezig met haar propaganda verhaal met een overvloed aan onwaarheden,  om een  verhaal op te bouwen dat Iran een nationale veiligheidsbedreiging voor de Verenigde Staten zou zijn en daarom moet het verdag (nucleaire) van tafel, niet direct maar er zal geen verlenging plaatsvinden.

De “New York Times”, het verlengstuk van de “deep state” met een eigen agenda, bericht vandaag het volgende (nog voordat Trump zijn speech gaat houden):

 

(NYT) -WASHINGTON – President Trump zal vrijdag (vandaag om 18:45) een speech houden, waarin hij zal aankondigen dat hij het akkoord niet opnieuw zal certificeren, zoals hij formeel elke drie maanden moet doen.

Daardoor moet het Congres wel een beslissing nemen over eventuele nieuwe sancties, die het akkoord alsnog kunnen ondermijnen.

Trump wil het Congres vragen drempels op te werpen die kunnen leiden tot nieuwe sancties als Iran die overschrijd

Kremlin

In een reactie op de aankondiging heeft het Kremlin in Moskou vrijdag gezegd dat het extreem negratieve consequenties heeft als de VS zich terugtrekt uit het akkoord met Iran. Volgens de Russen is de kans groot dat Iran dan ook uit de deal stapt.

“Dit zal de sfeer van voorspelbaarheid, veiligheid, stabiliteit en non-proliferatie in de wereld schaden”, aldus de woordvoerder van Vladimir Poetin. Hij verzekerde dat Rusland zijn beleid zou voortzetten om de verspreiding van kernwapens te voorkomen.

Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is de vraag, de “deep State” is onberekenbaar en kan zorgen voor verassingen, zoals (gemaakt) terroristische aanvallen, die de geopolitiek kunnen beinvloeden en Trump zelf is van het onberekenbare soort!

Bron: https://www.nytimes.com/2017/10/13/us/politics/trump-iran-nuclear-deal.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&clickSource=story-heading&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *