De Ruslan Kotsaba zaak – vervolg

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afgelopen mei 2017, ontmoette ik Ruslan Kotsaba en had een interview met hem. Daar vertelde hij mij, dat hij tot een gevangenisstraf veroordeeld was door het Oekraïense regime.

 

Ruslan Kotsaba  is een Oekraïense journalist geboren in Ivano-Frankivsk (West-Oekraïne), die voor het publieke tv-kanaal ‘112’ werkte.  Hij was de eerste journalist die naar de Donbass-regio trok om er met eigen ogen te  zien wat er gaande was.  Zijn conclusie was dat het om een burgeroorlog ging, een broederoorlog.  In januari 2015 kondigde de regering een nieuwe mobilisatiegolf aan en Ruslan Kotsaba zweeg niet langer: hij wilde een oproep aan de  Oekraïners richten. De oorlog in het oosten is geen verdediging tegen ‘een Russische invasie’ zoals het officieel heet, maar een burgeroorlog.  Stop deze oorlog, stop het fascisme en praat, voor deze uitspraken is hij 564 dagen in de gevangenis gezet, omdat het de fascistische Oekraïense regering niet zinde.

Maar Ruslan Kotsaba liet het er niet bij zitten en was onlangs op een hoorzitting van het gerechtshof van Ivano-Frankivsk, Oekraïne.

Afgelopen donderdag 12 oktober nam het regionale gerechtshof van Ivano-Frankivsk, Oekraïne, de klachten in behandeling over het schandalige proces van  de blogger/journalist Ruslan Kotsaba.

Oekraïne ,Odessa 2 mei en het religieuze fascisme, 1 jaar later.

 

KORT BESCHRIJVING

De rechtbank van Kiev vernietigde de vrijspraak van het gerechtshof van Ivano-Frankivsk, daarom is Ruslan Kotsaba weer terug gegaan naar Ivano-Frankivsk, om een nieuwe zaak te (her)openen.

Ruslan Kotsaba werd in februari 2015 gearresteerd op verdenking van verraad aan het Oekraïnse regime. Na een rechtzaak die meer dan een jaar duurde, werd hij schuldig bevonden aan hoogverraad en het belemmeren van de Oekraïnse strijdkrachten en tot 3,5 jaar gevangenis veroordeeld.

Het hof van Beroep van Ivano-Frankivsk sprak Kotsaba in de zomer van 2016 vrij,  waarna hij werd vrijgelaten uit de gevangenis.

Kiev is het er niet mee eens en probeert de journalist wederom in de gevangenis te krijgen!

Bron: westnews.com.ua

www.freesuriyah.eu

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *