Zullen journalisten vervangen worden door robots?

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor robots als journalisten cartoon

Tijdens het 19e “World Youth Festival” in Sochi, Rusland komen diverse onderwerpen ter discussie, ook het onderwerp over de robotisering, werd gisteren besproken!

WFYS-experts besproken de kans dat mensen hun banen aan robo-journalisten gaan verliezen.

Je kunt nog geen robot bij een Russisch uitgeverij zien , maar veel deskundigen voorspellen dat mensen binnenkort zullen worden vervangen door programma’s en dat we machine-gegenereerde verhalen en nieuws lezen. Welke toekomst hebben de menselijke professionals en wat is de kans op de opkomst van deze machines? Experts, journalisten en wetenschappers hebben deze thema’s besproken op het 19e “World Festival of Youth and Students”  in het onderdeel: Nieuwe Media.

Forbes columnist Adi Gaskell beweerde dat 85 procent van de banen in de technologie-gerelateerde sectoren het risico lopen op automatisering, maar het is nog te vroeg om je zorgen te maken. ‘Het is al de vierde industriële revolutie, en als we kijken naar onze vorige ervaringen, zien we dat mensen zich kunnen aanpassen aan veranderingen. Het belangrijkste probleem is dat deze veranderingen veel te snel en frequent gaan voor veel mensen.

Maxim Kozlov, CEO en oprichter van Interactive Labs, sprak over de entertainmentindustrie. “Immersieve technologie is de laatste trend van vandaag: we laten u niet alleen een driedimensionale foto zien, maar u onderdompelen in de actie en U laten  deelnemen,” – verklaarde de deskundige terwijl hij een video demonstreerde met mensen die virtuele reality headsets droegen en  chaotisch bewegingenmaakte alsof ze iets zochten.

Afbeeldingsresultaat voor robots als journalisten cartoon

Maxim Eremenko, Managing Director, hoofd van het Risicomodellering Department in Sberbank, sprak over de snelst groeiende AI technologie trends en aangeworven sectoren die de meeste investeringen aantrekken. Creatie van kunstmatige neurale netwerken voor het voorspellen van irrationeel menselijk gedrag, geautomatiseerde auto’s in de straten van “slimme steden” – ze moeten ons leven gemakkelijker maken. “Maar dit alles roept ​​de vraag op: wie zal verantwoordelijk zijn voor de besluiten van een robot – de machine zelf of zijn ontwikkelaars?”

Conor Lennon, de discussie moderator, bood de sprekers aan om de vraag te beantwoorden;  hoe snel een leger van metaalmutanten mensenjournalisten zal vervangen. Jean-Christophe Bonis, een futuroloog en een expert in het alkaliseren van de gevolgen die nieuwe technologieën hebben voor consumentengedrag en strategische implicaties in organisaties is van mening dat tijdschriftjournalisten en tv-verslaggevers de maatschappij nog steeds kunnen beïnvloeden, maar sommige van hun functies verliezen. Konstantin Bocharsky, oprichter van PressFeed, stelde we er niet helemaal bang voor hoeven te zijn als we het goed gebruiken; robots kunnen gegevens verzamelen, en mensen kunnen zich dan concentreren op creativiteit en de belangrijke punten benadrukken, benadrukte hij!.

Conclusie: Het allerbelangrijkste is om alert te blijven en je kritische denken te ontwikkelen, volgens de deskundigen samengevat.

Bron: Sochi, 19th World Youth Festival

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *