Fateh al-Sham terroristen verbergen chemische wapens in Idlib, Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor de gifgas hoax in syrie cartoon

 

 

In this file picture, members of the Jabhat Fateh al-Sham Takfiri terrorist group stand near the Quneitra crossing between Syria and occupied Palestinian territories.

Leden van de Jabhat Fateh al-Sham -terroristische groep, vroeger bekend als Al-Nusra Front, zijn naar verluidt in het bezit van chemische wapens in de  noordwestelijke provincie Idlib van Syrië, en hebben depots vol met door het OPCW verboden chemische wapens.

Lokale bronnen, hebben aan het officiële nieuwsagentschap SANA afgelopen maandag gezegd dat Jabhat Fateh al-Sham-terroristen een aantal depots hebben in de stad Ghazleh en Ma’arrat Misrin,  50 kilometer ten zuidwesten van Aleppo gelegen.

De bronnen voegen eraan toe dat sommige van de giftige stoffen plaatselijk zijn gemaakt, terwijl andere chemische wapens uit het buitenland komen, m.n. uit Europa en de VS.

Ze benadrukte dat ze “nauwkeurige informatie” hebben,  dat deze terroristen in Ma’arrat Misrin  raketten kunnen produceren met, chemicaliënkoppen, die een afstand van 15 kilometer kunnen bereiken.

De bronnen hebben ook gewaarschuwd dat Jabhat Fateh al-Sham deze raketten en  de giftige materialen tegen gewone burgers zouden kunnen gebruiken als onderdeel van een complot tegen de Syrische regeringstroepen.

De Syrische regering heeft zijn volledige chemische voorraad overgedragen in een overeenkomst die in 2013 door Rusland en de VS is onderhandeld.

De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) heeft destijds  het chemische arsenaal uit Syrië  verwijderd en te vernietigd.

Op 4 april beweerde het westen (EU/VS) dat een gifgasaanval in de stad Khan Shaykhun in de provincie Idlib , die meer dan 80 mensen doodde, gedaan was door het Syrische leger, c.q. regering.

De westerse regeringen o.l.v. de VS, hebben destijds direct beschuldigingen geuit tegen de regering in Damascus, voor het incident, zonder onderzoek te verrichten. De VS lanceren op 7 april een raketaanval tegen de Shayrat Airbase in de provincie Homs van Syrië.

Syrië verwerpte de beschuldigingen en zei dat militanten terroristen, de chemische wapens gebruiken en dit weer zullen doen zo blijkt!.

 

Bron: Sana

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *