Duizenden tonnen gestolen tarwe en meststoffen gevonden in ISIS-schuilplaatsen, ISIS en haar beschermers hongerden de Syrische bevolking uit

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Inline afbeelding 2

Leger-eenheden van het Syrische leger (SAA) hebben duizenden tonnen gestolen tarwe, meel en meststoffen gevonden, verborgen in een ISIS-schuilplaats in Deir Ezzor.

Deir Ezzor Governeur Mohammad Ibrahim Samra zei dat er 1000 ton tarwe  in ISIS-schuilplaatsen, in de stad Al-Mayadeen gevonden is,  de tarwe is nu naar de silo’s in Homs is vervoerd. Vorige maand vond het leger al de allergrootste wapenopslagplaats, tonnen met wapens uit de VS en NATO geproduceerde wapens.

Verder is er ongeveer  600 ton gestolen tarwe gevonden in en rond Deir-ez-zor die ook in  ISIS-schuilplaatsen verborgen waren.

Inline afbeelding 1

In het Hatla-gebied, ten noordoosten van Deir Ezzor, zijn  208 ton granen gevonden die direct naar het Eufraat Graancentrum in Deir Ezzor zijn vervoerd, in aanvulling op het vinden van ongeveer 24 ton meel dat aan de Eufraatmolen werd teruggegeven .

Ondertussen vond een andere leger eenheid 122.360 ton tarwe in  Al-Husseiniya, de tarwe was ondergronds verborgen en is afgeleverd en teruggegeven aan het Eufraat Centrum in Deir Ezzor.

Leger eenheden vonden ook nog tientallen ton meststoffen opgeslagen bij ISIS-bases  in de stad Al-Mayadeen en in een aantal dorpen in het zuidoostelijke platteland van Deir Ezzor die door de terroristen werden gebruikt voor het vervaardigen van explosieven en munitie. Chemische stoffen zoals kunstmest werd vaak door IS gebruikt in explosieven, de gezondsschaden voor de Syrische bevolking zijn groot!

HAMA

Een onderdeel van het Syrisch Arabisch Leger  vond in het oostelijke deel van het  platteland van Hama  3000 ton gestolen tarwe in het dorp al-Qastal.

Hama Governor, Mohammad al-Hazouri, vertelde dat de tarwe op drie plaatsen was gevonden, die elk tenminste 1000 ton bevatte en in bunkers onder de grond geplaatst waren.

De totale hoeveelheid tarwe die tot nu toe in ISIS-schuilplaatsen in het oostelijke platteland van Hama is gevonden, heeft 5500 ton bereikt, de tarwe wordt  verzonden naar de silo’s en winkels van de Algemene Oprichting voor Graanhandel en -fabrikage in de provincie Hama.

Op zaterdag werd er 2500 ton gestolen tarwe in een van de ISIS-schuilplaatsen in de oostelijke stad Eqerbat gelegen in het platteland van Hama.

 

Bron: SANA, ST

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *