Verklaring van Den Haag – Laatste communiqué uitgegeven door de Vierde Conferentie van de Europese Coalitievoor de ondersteuning van de gevangenen van Palestina

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Den Haag / Nederland:

Europese pro-Palestijnse goepen waren aanwezig uit ongeveer 15 Europese landen ook vertegenwoordigers uit Rusland en de Verenigde Staten, er waren parlementsleden, advocaten, activisten en pers, i.s.m en medewerking van de afdeling: Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Bevrijdings Organisatie, de enige legitieme vertegenwoordiger van het Palestijnse volk, en in aanwezigheid van Minister van gevangenen Issa Qaraqe, en de inzet van een breed scala aan leiders en activisten van de Palestijnse gemeenschappen in de diaspora.

De Europese coalitie voor de gevangenen van Palestina hield haar  vierde conferentie in de Nederlandse stad Den Haag (Rijswijk) . De conferentie zou in eerste instantie verboden gaan worden, maar burgemeesters en wethouders van Rijswijk, vonden geen aanleiding (jurisiche) om deze conferentie te verbieden, als werd er grote druk uitgeoefend vanuit het CIDI.

CIDI:

Dit is wat het CIDI pretendeerd te zijn:

CIDI, het Centrum Informatie en Documentatie Israel, werd in 1974 opgericht. CIDI is een onafhankelijke Nederlandse stichting, gevestigd in Den Haag, die onlosmakelijk betrokken is bij Israel.

Wij komen op voor het recht op vrede en veiligheid voor Israel en het Joodse volk, waar ook ter wereld.

Daarbij willen wij:
– de banden tussen Nederland/EU en Israel versterken;
– de kennis over Israel en zijn inwoners vergroten en verdiepen;
– een platform bieden voor harmonieuze relaties tussen Israel en de Arabische wereld;
– bijdragen aan vrede tussen Israel en het Palestijnse volk, die gebaseerd moet zijn op de totstandkoming van een onafhankelijke en levensvatbare Palestijnse staat en de erkenning van Israel als staat van het Joodse volk, en;
Antisemitisme en racisme bestrijden.

 

 De conferentie  veroordeleelde  het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël en beschouwt het als een schending van het internationale recht en  internationale legitimiteit en een schending van de historische en nationale rechten van het Palestijnse volk.

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *