De Saoediërs spannen samen met Israël

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor trump and king bin salman al quds cartoon

 

 

De Saudies bieden Abu Dis aan als toekomstige hoofdstad van Palestina

Een Saoedisch voorstel voor een vredesinitiatief tussen de Israëli’s en Palestijnen biedt het dorp Abu Dis als de toekomstige hoofdstad van Palestina in plaats van Oost-Jeruzalem, en wekt wijdverspreide woede.

Activisten hebben een nieuwe Twitter hashtag uitgegeven onder de naam “Jeruzalem is onze hoofdstad” in reactie op het Saoedische voorstel.

De New York Times meldde op zondag dat de Saoedische kroonprins Mohammed Bin Salman het voorstel deed tijdens het bezoek van de Palestijnse president Mahmoud Abbas aan Riyadh vorige maand.

Dus was het de Saoediërs toen al bekend dat Trump Jerzualem als hoofdstad zou gaan uitroepen!

Volgens het voorstel krijgen de Palestijnen een niet-aaneengesloten staat op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook waarover zij slechts een gedeeltelijke soevereiniteit zullen hebben, terwijl de meerderheid van de Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever zullen blijven bestaan. Het voorstel verleent geen Palestijnse vluchtelingen en hun nakomelingen die in andere landen wonen het recht op terugkeer naar Israël.

Volgens de krant gaf Saoedi-Arabië Abbas twee maanden om op het aanbod te reageren.

Abu Dis is een Palestijnse stad in de buurt van bezet Oost-Jeruzalem. Volgens de Oslo-akkoorden wordt het geclassificeerd als gebied B dat wordt beheerd door zowel Israël als de Palestijnse Autoriteit.

 

 

Bron: middleeastmonitor

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *