Een echte aanrader Praag

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Praag staat bekend als de gouden stad van Europa het gehele historische centrum staat op de werelderfgoed lijst. Praag telt ongeveer 1,2 miljoen inwoners.De bekendste bezienswaardigheden in de stad zijn uiteraard de Karelsbrug en de Praagse burcht.

De Karelsbrug ( karluv most)  vormt een verbinding tussen de Oude stad en de wijk mala strana en het is herkenbaar aan de vele beelden van allerlei heilige figuren die er staan. De Karelsbrug dateert van de 14e eeuw en was gebouwd als vervanging van de ingestorte Judithburg.

20171109_154044_resized

De Praagse burcht ( Prazky hrat) is gebouwd in de 9e eeuw het is de grootste burcht van de wereld die regelmatig is bijgebouwd. De burcht is erg hoog gelegen vanaf de Karelbrug zie je de burcht al top. Bij de burcht vindt je ook diverse Kloosters, kapellen,wachtershuisjes, kunstcollecties en uiteraard  de Sint- Vituskhatedraal.

20171111_141022_resized

Het oude stadsplein ( Staromestka Namesti) is het belangrijkste plein van de oude stad met mooie bezienswaardigheden als het Jan-Hus monument, Astronomische klok, Kinsky paleis en het oude stadhuis. Hier vonden vroeger onthoofdingen en feesten plaats. Tegenwoordig gebruikt men het voor feesten, demonstraties en culturele evenementen.

20171111_121921_resized

Een echte aanrader is de brug Legion bridge (Most legii) een brug zuidelijker dan de Karelsbrug. Je hebt daar namelijk in het midden van de brug een mooi park met een speeltuin, restaurant met fantastisch uitzicht op de Karelsbrug. Deze brug is in 1905 gebouwd en verbindt de oude stad met de wijk Praag Holesovice.

most llegiAfbeeldingsresultaat voor parc most legii prague

Het Wenceslasplein geniet veel aandacht vanwege het Nationale museum ( wat voor een groot deel dicht is op dit moment). Hier is er veel gevochten in de tweede wereldoorlog. Dat is te zien aan de diverse borden met informatie en afbeeldingen in de straat.  Een paar meter van het Wenceslasplein staat er een monument wat de slachtoffers van het communisme herinnert. Het bekende ruiterstandbeeld (Pomník svatého Václava), wat het monument van St. Wenceslas betekend is eigenlijk een kopie van het origineel.

prague

Winkelen kan je in Praag ook uitstekend. Met het winkelcentrum Palladium in het centrum van Praag heb je 170 winkels en 30 restaurants die je kan bezoeken.

20171113_162743_resized (1)

Bron: https://voetbalblogcom.wordpress.com/2017/11/21/een-echte-aanrader-praag/

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *