President al-Assad: de oorlog tegen het terrorisme zal pas eindigen als de laatste terrorist in Syrië is uitgeschakeld

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Vertaling: Sonja v.d. Ende

President Bashar al-Assad zei dat de oorlog tegen het terrorisme pas zal eindigen als de laatste terrorist in Syrië wordt geëlimineerd en bevestigt dat er aanzienlijke vooruitgang is geboekt in de oorlog tegen het terrorisme door de belangrijkste steunpunten en het hoofdkwartier van Daesh (ISIS) met de grond gelijk te maken.

In een verklaring aan journalisten, van RT en RUSSIA1, afgelopen maandag, na afloop van een ontmoeting met een Russische functionaris en een economische delegatie onder leiding van de Russische vice-premier Dmitry Rogozin, zei president al-Assad dat de Syrisch-Russische betrekkingen dateren van meer dan zes decennia terug, met nadruk op het politiek aspect, maar in de huidige omstandigheden van de oorlog lag de nadruk meer op politieke en militaire aspecten, wat betekent dat de economische betrekkingen in de afgelopen decennia niet voldoende aandacht hebben gekregen.

Hij zei dat tijdens het vorige bezoek van Rogozin, er een aantal prioriteiten zijn gesteld voor het verbeteren van de economische betrekkingen tijdens deze twee bezoeken door en zijn er successen geboekt, een aantal Russische bedrijven zijn aan nieuwe projecten begonnen.  De veiligheidssituatie is ook verbeterd en de Syrische economie begint zich langzaam te ontwikkelen en de wederopbouw is gestart.

https://www.youtube.com/watch?v=QXpzbiDQhdg

“Dit bezoek is een gelegenheid om bestaande projecten en sectoren waarin we zijn begonnen te bevorderen en tegelijkertijd uit te breiden naar nieuwe sectoren die we twee jaar geleden nog niet als prioriteiten hadden gesteld, vanwege de oorlog, verklaarde President Assad. De delegatie van vandaag is dus groot en divers en richt zich op verschillende gebieden, er zijn zeer belangrijke projecten voorgesteld voor Russische investeringen in Syrië, vooral sinds we nu met de wederopbouw zijn begonnen. Tegelijkertijd bespraken we onze economische en culturele relaties en ook andere gebieden, natuurlijk, als we het hebben over het oosten, is Rusland één van de belangrijkste landen voor ons, “zei President Assad.

Verder zei President Assad dat het belangrijkste verschil tussen de conferentie van Genève en de Sotsji-conferentie, waaraan met de Russische vrienden wordt gewerkt, op twee dingen is gebaseerd: Ten eerste de kwaliteit van onderhandelaars en partijen die eraan deelnemen, zoals in Genève, waar de mensen met wie de onderhandelingen worden gehouden niet het Syrische volk vertegenwoordigen, maar buitenstaanders en door het westen gefinancierde groepen die ZIJ oppositie noemen, maar in Syrië geen oppositie is, maar als terroristen beschouwd worden, opppositie is vreedzaam enconstructief voor de democratie. Soms vertegenwoordigen ze zichzelf niet eens, maar hun “geldschieters”. Ten tweede zijn er in Sotsji duidelijke kwesties met betrekking tot de grondwet en verkiezingen te bespreken, eraan toevoegend dat de Sochi-conferentie alles zal bespreken omdat er geen grenzen zijn aan de onderwerpen die het zal hebben.

“Daarmee heb ik het over dingen die voorlopig zijn, dus het verschil tussen hen kan pas worden gespecificeerd nadat de zaken zijn voltooid, maar we geloven zeker dat alles beter is dan Genève, omdat Genève na drie jaar nog niets heeft bereikt ,”voegde hij eraan toe.

Met betrekking tot het feit dat de Verenigde Naties een rol hebben gespeeld bij de parlementsverkiezingen, zei president al-Assad dat deze kwestie in Sotsji zal worden besproken, waar de grondwet zal worden besproken in termen van behouden, wijzigingen of een nieuwe grondwet, waarbij moet worden opgemerkt dat wanneer er grondwetswijzigingen zijn, het normaal is dat er verkiezingen zijn.

“Het internationale toezicht voorgesteld door de VN” en een specifieke rol van de VN is ook voorgesteld in gesprekken met ons van verschillende kanten. We hebben gezegd dat Syrië een lid van de Verenigde Naties is en dat elke VN-rol bij de komende verkiezingen gebaseerd moet zijn op het VN-handvest waarin de nadruk ligt op de soevereiniteit van Syrië en de beslissing van het Syrische volk. We maken ons dus geen zorgen over de rol van de VN en we kunnen zeggen dat we elke rol van de VN verwelkomen zolang het de Syrische soevereiniteit respecteert, aangezien alles wat deze soevereiniteit aantast, wordt afgewezen. Dit zou vandaag, later en op elk moment duidelijk moeten zijn, benadrukte President Assad.

In antwoord op een vraag over de acties van Koerden in het oosten en hun samenwerking met de Amerikanen, zei president al-Assad dat het niet juist is om te zeggen dat een Syrische groep – of deze nu etnisch of religieus is, zich zou moet afscheiden, omdat dit geen zin heeft, omdat alle groepen divers zijn en de verschillende groepen in Syrië het goede en het slechte hebben, dus praten over “Koerden” is onnauwkeurig, omdat er verschillende groepen in de oostelijke regio werken met buitenlandse partijen,  zoals de Amerikanen.

“Ze (de Koerden e.a. groeperingen) verklaren dat ze werken met dekking van de Amerikaanse gevechtsvliegtuigen en in coördinatie met hen. Ze hebben foto’s en video’s over dit onderwerp op de sociale media en MSM gebracht en gepubliceerd. Allen die onder het bevel van een vreemd land werken in hun eigen land en tegen hun eigen leger en eigen mensen, zijn eenvoudigweg verraders, ongeacht hun naam of groep,  dat is onze evaluatie van de groepen die voor de Amerikanen in Syrië werken, “zei de President.

Hij benadrukte dat de oorlog tegen het terrorisme nog niet ten einde is; het is nog steeds gaande, maar er zijn belangrijke stappen gezet door de belangrijkste broeihaarden van Daesh te elimineren, wat een belangrijke overwinning vormt.

President al-Assad merkte op dat de wereld zich uitsluitend op Daesh richt om de aandacht af te leiden van het feit dat terrorisme – voornamelijk vertegenwoordigd door Jabhat al-Nusra – nog steeds bestaat en wordt gesteund door het Westen, Daesh vertegenwoordigt niet het al het terrorisme; het is er slechts een onderdeel ervan. Hij beweerde dat de oorlog tegen het terrorisme pas zal eindigen als de laatste terrorist in Syrië wordt uitgeschakeld, waarna er realistisch gesproken kan worden van de overwinning.

Met betrekking tot de Mistura en Frankrijk die de delegatie van de Syrische Arabische Republiek verantwoordelijk hielden voor het gebrek aan vooruitgang in de meest recente ronde van Genève-besprekingen, zei de president dat het voor hen vanzelfsprekend is om dat te doen omdat ze hun zogenaamde “oppositie” groepen willen houden die voor hen werken en verantwoordelijk zijn, eraan toevoegend dat deze opmerkingen van Frankrijk of andere westerse landen bewijzen dat die groepen ook daadwerkelijk voor hen werken en niet voor de belangen van Syrië.

“Voor onszelf kunnen we deze groepen zelfs niet verantwoordelijk houden voor het falen van Genève om een ​​heel eenvoudige reden: het zijn “buitenlandse” groeperingen die voor dollars en Euro’s werken, wat betekent dat als je ze een dollar of een Euro geeft, ze een geluid maken, en als je ze tien dollar of Euro geeft, zullen ze verschillende tonen van geluiden maken op basis van het bedrag dat je ze geeft, ordinaire buitenlandse huurlingen, zoals Frankrijk al een historie heeft met het “vreemdenlingen legioen of Al-Queda gemaakt door de dollars van de CIA, Osama Bin Laden een mooi voorbeeld van een “buitenlandse huurling”, die nadat hij niet meer van nut was geëliminerd is! Zo zijn er ettelijke voorbeelden te noemen, waar de VS en NATO “huurlingen te pas en te onpas gebruiken”.

Wat Frankrijk betreft, zei president al-Assad: “Sinds het begin is Frankrijk het speerpunt geweest van steun aan het terrorisme in Syrië. De handen van Frankrijk zijn bedekt met Syrisch bloed en het heeft niet het recht om een ​​vredesconferentie te evalueren. Degenen die terrorisme steunen, hebben niet het recht om over vrede te praten, laat staan ​​het recht om zich in de Syrische aangelegenheden te mengen. Alle verklaringen van hen betekenen niets voor ons en hebben geen waarde. ”

Bron: SANA,RT,RUSSIA1/YouTube

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *