Interview met een ISIS commandant in het dal van Yarmouk, Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekst

Deze maand augustus, interviewde het SAA i.s.m. R&U (Anna News) een gevangen genomen jihadist in “het dal van Yarmouk”, in de Syrische provincie Dara’a.

Op 31 juli 2018 bevrijdde het Syrische leger, speciale eenheden, de Tiger Forces, Shajara, het was het belangrijkste hoofdkwartier van ISIS in Dara’a, in februari 2018 kwamen er vreselijke beelden naar buiten over steniging en diverse executies, die plaatsvonden in Sharaja.

ISIS gathers the public in the main square of Al-Shajara for the stone and whipping (Photo: ISIS social media)

ISIS stenigde een vrouw, die ter dood veroordeeld was in Shajara, Syrië. Ook al woonde ze samen met haar man, de terreurgroep beschuldigde haar van overspel. (Februari 2018) Abu Mohammed, die in Al-Shajara woont, vertelde over de omstandigheden van haar dood en het geselen van twee jonge mannen : “Het leger van Khalid ibn al-Walid, een ISIS-organisatie, stormde een appartement binnen  en arresterden alle mensen binnen. (Later), op het hoofdplein, presenteerde ISIS twee jongeren en een vrouw die op dat moment in het appartement waren en zeiden dat ze allemaal waren gearresteerd wegens overspel. Ze stenigden de vrouw ter dood omdat ze getrouwd was en de jongeren werden geslagen, elk van hen 80 keer,  omdat ze vrijgezel waren. “De man van de vrouw was in het appartement toen ISIS-terroristen binnenstormden maar hij was in staat waren om te vluchten . Mensen in de stad hadden tegen ISIS gezegd dat er overspel plaatsvond. ISIS bracht deze mensen naar het plein om te getuigen! Volgens mediabronnen was de man van de vrouw een voormalige strijder in dezelfde ISIS-organisatie. (Al-Arabiya)

Een R&U verslaggever (Anna News), sprak met de “commandant” die eerst behoorde tot de zogenaamde “rebellen – gesponsord door het westen “‘, in Dara’a” waren drie zogenaamde gematigde rebellengroepen, die later allemaal overliepen naar ISIS, de vraag is of zij, nadat zij overgelopen waren, nog steeds gefinancierd werden door het westen, dat wordt een volgend artikel. Het gevaar van deze groepen, nu betiteld als ISIS, is niet alleen voor het Midden-Oosten, maar zoals later in het interview naar voren komt, een gevaar voor de hele wereld, m.n. Europa, waar veel van deze ex-jihadisten naar toe zijn gevlucht, asiel gekregen hebben en als (slaap) cellen tussen de reguliere bevolking wonen. Nu komen er nog Al-Nustra, Jahbat-al_nusra, beter bekend als de “Witte Helmen”, als emmigrant naar Europa en wordt het nog gevaarlijker!

Interview met Abdallah Rabah, bekend onder naam Abu Ahmed al-Julani

Abu Ahmed-Al-Julani, is een lokale ISIS strijder, die eerst bij een zogenaamde “gematigde groep” hoorde, hij komt uit Zarib Dara’a. Volgens zijn verklaring repareerde hij geweren, die gebruikt werden voor hinderlagen, hinderlagen tegen het SAA, andere groeperingen en burgers. Vraag: Hoeveel (hoge commandanten) waren er? Zijn antwoordt blijft schimmig, hij wil alleen kwijt dat veel (hoge) commanten gevlucht zijn. Verder bericht hij dat er veel buitenlandse strijders aanwezig waren, Egyptenaren, Palestijnen, Saoediers, Irakezen etc.. Vraag over zelfmoordaanslagen: Hij bereidde veel zelfmoordaanslagen voor.

Dan de brandende vraag, hoe belandde de wapens van het westen in de handen van ISIS.. Volgens Abu Ahmed-Al-Julani, vreedzaam, de Al-Nusra (Jahbat-al-Nusra in Syrië), gaven al hun wapens aan ISIS, voordat zij afgevoerd werden naar Idlib, maar voorheen, d.w.z. voordat, het SAA de gebieden terugveroverde, was Al-NUSRA, al samen met ISIS, het was en is één militie (leger zoals hij noemt), de wapens geleverd aan het westen gingen inderdaad dus direct naar Al-NUSRA, en zo naar ISIS, niet zo gek als je bedenkt dat ISIS delen van Syrië veroverde in 2015 en deze groepen zich direct aansloten bij ISIS, zoals het zogenaamde FSA, JAHBAT-al-NUSRA, Tahrir-as-Sham etc.. Het westen heeft dus sinds 2015 direct wapens aan ISIS geleverd (meer dan twee jaar)!

Een heel belangrijke uitspraak van Abu-Ahmed-al-Julani is dat AL-NUSRA, FSA etc…gezworen hebben (op de Koran natuurlijk), dat zij een “bondgenootschap” hadden met ISIS. En dat al deze zogenaamde “gematigde” rebellen samen met ISIS vochten! Hetzelfde in Deir-ez-Zor, Al-Nusra lieërde met ISIS. Volgens Al-Julani, “erfde”, zij veel wapens van Al-Nusra, FSA etc..Dit verklaard de magazijnen vol met “westerse US/NATO” wapens, ook bij diverse hoofdkantoren van de “Witte Helmen”, zijn ongeloofelijk veel wapens gevonden en het westen blijft volhouden dat zij een “hulporganisatie” zijn en wij, die de waarheid vertellen, propaganda verspreiden, als dat zo is, moeten ze alle burgers van Syrië als propagandisten beschouwen, het Syrische leger, het Russische leger..maar goed daar zijn ze ook aardig mee bezig in het westen, ook Nederland, demoniseert een volk dat al zeven  jaar geleden heeft! De waarheid mag niet naar boven komen, maar hij sijpelt door aan alle kanten, monddood kunnen ze ons niet helemaal maken, al proberen ze dat..De persvrijheid is ervoor opgegeven en de MSM blijft leugen na leugen  vertellen!

Abu- Julani zegt dat hij eerst bij het FSA was, daarna de Al-Mussahnah brigade en uiteindelijk ISIS, ISIS die door de VS is losgelaten in 2015,  na hun training in Kamp Bucca Irak (velen zaten daar sinds 2003) maar ook opgeleid in trainingskampen in Jordanië, gesponsord door de EU/VS, ook werd er gerecruteerd in Zatani en ander vluchtelingenkampen.  In 2015 veroverde zij grote delen van Irak en Syrië en namen alle andere “rebellen”over en vanaf 2015 was er alleen maar ISIS, behalve in IDLIB – Tahrir-as-Sham, dus het westen heeft sinds 2015 aan ISIS geleverd, ISIS is immers gemaakt en getraind door de VS/NATO in kamp Bucca e.a. plaatsen! Ook een pikant detail, zij (ISIS in Dara’a) hadden internet via een satelliet in Jordanië, Jordaanse simkaarten!

Het dal van Yarmouk http://www.aymennjawad.org/2016/05/yarmouk-valley-the-formation-of-jaysh-khalid-ibn

Yarmouk-vallei / Basin (Arabisch: Wadi / Hawdh al-Yarmouk) waarin LSY (Liwa Shuhada al-Yarmouk (Yarmouk Martyrs ‘Brigade/Al-Mussahnah ) voor het eerst werd opgericht in de zomer van 2012. De belangrijkste lokale basis voor de oprichting van LSY kan worden herleid tot het dorp Jamlah in de Yarmouk-vallei, precies op de grens met de Golan-hoogvlakte. Dit dorp bestaat voornamelijk uit twee lokale clans: de Baridis en de Samuris. De Baridi’s staan ​​bekend als landeigenaren in de omgeving en behoren tot de belangrijkste oprichters van LSY, met de eerste leider van LSY is een Mohammed Sa’ad al-Din al-Baridi, ook bekend als Abu Ali al-Baridi en liefdevol onder zijn volgers als “al-Khal” (de oom). De figuur van al-Khal is in feite cruciaal voor het verhaal van LSY. Onder zijn ambtsperiode begon LSY als een vrije Syrische leger (FSA) -brandbrigade die al vroeg verbonden raakte met Westerse, door de Golf en Jordanië gesteunde structuren  door een (Westers commando centrum – NATO/VS in Amman (Amman MOC), Dit NATO kamp is later ontdekt door de Russen en in het westen is niets in de openbaarheid gekomen, m.b.t. tot bolwerk of afgedaam als propaganda, deelnemend aan een aantal gevechten en operaties naast andere FSA-formaties in het zuiden.

Zoals zij ook deden of liever gezegd probeerde met oost-Ghouta: http://community.dewereldmorgen.be/blog/sonjavandenende/2018/02/28/1500-buitenlandse-officieren-geven-leiding-aan-de-terroristen-in-al-ghouta-om-assad-uit-te-schakelen

Echter, na confrontaties met Jabhat al-Nusra in december 2014 en tot en met 2015 tot aan zijn moord medio november 2015, toonde de groep openlijk affiniteiten met de Islamitische Staat (IS), net zoals Jabhat al-Nusra in de eerste jaren met LSY in botsing was gekomen. plaats de beschuldigingen van de eerstgenoemde dat deze banden had met IS. Voorbeelden van deze open affiniteiten omvatten de adoptie van de IS-vlag in het embleem van de groep evenals het gebruik van IS-liedjes (anashid) naast het feit dat leden en supporters op sociale media regelmatig lovende woorden over IS zeiden, ook de Witte Helmen. Het bewijsmateriaal zoals het er nu uitziet suggereert dat al-Khal in feite al een jihadist was. Geboren in 1970 in een landbezittend gezin uit Jamlah,  werkte al-Khal in de landbouw en studeerde in een -instituut in de Bilal-moskee in Damascus (koranschool?).

Bewijzen die sinds zijn moord uit het leven van al-Khal voortkwamen, is dat hij op enig moment door de Syrische regering werd opgesloten, en de betrouwbaarste bronnen suggereren een gevangenisstraf wegens vermoedelijke islamitische extremistische voorkeuren / sympathieën, die op een gegeven moment in 2011 als onderdeel van de amnestie (opgelegd door het westen aan President Assad), ogenschijnlijk voor politieke gevangenen in het algemeen, maar alom verdacht van een opzettelijk plan om islamisten en jihadisten vrij te laten en hun invloed in de bredere oppositie te vergroten om te passen in een regime-verhaal over de bestrijding van een “terroristische” samenzwering tegen Syrië. Onderdeel van de “Color-revolutie en plan om Syrië te destabilizeren van het westen en de VS.

Verder met ABU-AHMED-AL-JULANI; ISIS kwam en nam het over, zij gaven cursussen van ongeveer anderhalve maand (over de Shari’a en Islam). Indoctrinatie, ISIS beschouwde Syrische bevolking als afvalligen van de Islam em mochten hen doden via de Shari’a wetgeving. Volgens de eigen uitspraken heeft hij vele Syriërs gedood, handen afgehakt, gestenigd, onthoofd! Dezelfde praktijken als in Saoedi Arabië.

Het meest schrijnende geval is de dood van een “tovenaar”, zoals zij het noemen, in het westen zouden we het mensen noemen met alternatieve “spirituele” gaven of waarzeggers. Hij werd onthoofd, de mimiek op het gezicht van Abu-Ahmed-Al-Julani, is veelzeggend, alsof hij het de gewoonst zaak van de wereld vindt..Ik denk dat dit soort ex-strijders, niet te de-radicaliseren zijn, het is hun levensvisie en opvatting en, zoals ik mensen in het Midden-Oosten ken, er niet vanaf te brengen!

 

Aan het eind van de video zegt hij dat hij bereid is om b.v. Noorwegen te vechten voor de Islam. Op de vraag naar wetenschappelijke dingen, veroordeeld hij dat, ook al komt de reporter met de stelling dat zonder de wetenschap er geen wapens zouden zijn! Er waren scholen onder ISIS, daar werd wiskunde tot klas zes gegeven, geen natuur en scheikunde!

Verder op de vraag of the VS ISIS gemaakt heeft, ontkent hij en als de verslaggever het verhaal vertelt van de BBC, dat de VS misschien wel honderden ISIS commandanten een vrijgeleide naar Europa/VS heeft gegeven, zegt hij dat het afvalligen zijn! Dat hij gebruikt is snapt hij niet en op de vraag of hij “jihad” in een ander land zou gaan plegen is zijn antwoordt JA!

http://community.dewereldmorgen.be/blog/sonjavandenende/2017/03/05/john-mccain-de-oorlogssenator-gaat-weer-op-reis-naar-syrie

http://community.dewereldmorgen.be/blog/sonjavandenende/2016/09/09/ik-ben-een-syrisch-burger-en-woon-in-syrie-het-was-geen-revolutie-en-geen-burgeroorlog

Bron: R&U, Anna News, Social Media, Aymenjad, Al-Arabya

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *