Syrië is bijna bevrijd, maar somminge landen blijven ISIS ondersteunen, volgens Rusland

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor staged chemical attack in Syria

Rusland heeft gewaarschuwd, dat volgens betrouwbare bronnen de laatste terroristen van de terroristische groepering ISIS  (Daesh), in Syrië met behulp van buitenlandse veiligheidsdiensten, wapens en geld, van bepaalde landen hebben ontvangen.

Deze uitspraak werd gedaan door Vassily Nebenzia, Ruslands ambassadeur bij de Verenigde Naties, in een toespraak op een bijeenkomst van de Veiligheidsraad van de VN, afgelopen donderdag, waarin hij zei dat Moskou bewijs had van de hulp die de ISIS terroristen krijgen.

“We hebben bewijs verzameld dat wapens van buitenaf naar binnen (Syrië) worden gesmokkeld, onder meer via semi-juridische organisaties of zelfs onder bescherming van veiligheidsdiensten (MI5, CIA, etc) uit diverse landen”, zei Nebenzia.

De terroristen ontvingen ook geld “van externe sponsoren”,  onder het mom van liefdadigsheidsfondsen, religieuze organisaties en andere niet-gouvernementele stichtingen,” voegde hij eraan toe.

Afgelopen donderdag kwam een nieuw rapport naar buiten, waarin staat dat leden van de Westerse gesponorsde “Whitte Helmen” een zogenaamde niet gouvernementele hulporganisatie” hoofdkantoor in Amsterdam, met andere terroristische groeperingen coördineerden , Tharir-as-sham en ISIS (in Idlib de grootste groepen), om een ​​nieuwe zogenaamde chemische aanval in de provincie Idlib op te zetten en zo alweer het Syrische leger de schuld te geven.

Afbeeldingsresultaat voor idlib onder vuur van isis

Al-Queda dreiging 

Nebenzia waarschuwde verder dat de terroristische groep “al-Queda” de leegte kon vullen die door ISIS (Daesh) was achtergelaten.

“Onze inschatting is dat al-Queda en haar bondgenoten het initiatief kunnen nemen en een obstakel kunnen vormen, voor een vreedzame regeling in Syrië, terwijl ISIS (Daesh) blijft afbrokkelen”, zei hij.

Vorig jaar versloeg Syrië en haar bondgenoten ISIS (Daesh)  na drie jaar van hevige campagne van de Russische strijdkrachten, i.s.m. het Syrische leger. De groep probeert zich sindsdien te hergroeperen en beperkte sporadische campagnes zijn gemeld in een aantal gebieden in het hele land.

Vorige maand ondernam ISIS (Daesh) brutale aanvallen gericht tegen de zuidelijke stad Sweida en de omliggende dorpen, waarbij meer dan 250 burgers werden gedood en tientallen vrouwen en kinderen werden ontvoerd.

https://www.youtube.com/watch?v=2WNA8lvGxO8

Bron: Youtube, PressTV, SANA, RT

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *