De reflecties van Victor Orban, Premier van Hongarije, op de jaarlijkse VN vergadering in New York.

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor orban en sargentini

Premier Victor Orban van Hongarije, had op 28 septmber een radio interview met “Kossuth” in het programma: Goodmorning Hungary.

Gevraagd werd hem of het belangrijk was, de 73e VN vergadering in New York.?

Premier Orban zei dat normaal gesproken er niet zoveel belangstelling, in Hongarije is, voor deze jaarlijkse vergadering, omdat de focus meestal gericht is op de VS en daarom stuurt Hongarije ook meestal haar minister van Buitenlandse Zaken, omdat er in Hongarije veel werk te verrichten is, binnenlandse staatsaangelegenheden.

Dus zelfs als belangrijke dingen daar niet gebeuren, heeft de Algemene Vergadering van de VN geen zin.?

De waarheid is dat we hier misschien niet helemaal gelijk in hebben. Ook wij moeten meer toevoegen aan het belang voor de Algemene Vergadering van de VN en de bijdragen die in het begeleidende document zijn geleverd evenementen – vooral tegenwoordig, omdat er dingen worden gezegd die zelfs mijn aandacht trekken. Anders dan vroeger, komen sommige dingen die in de Algemene Vergadering van de VN zijn gezegd meestal tot leven, de wereldpolitiek, in het volgende jaar. Ik heb twee toespraken goed in de gaten gehouden, geanalyseerd en ze besproken met mijn collega’s: een van die was de rede van de Europese Unie Commissaris voor migratie,  de Griek   https://nl.wikipedia.org/wiki/Dimitris_Avramopoulos ; de andere was de toespraak van de president van de VS, Donald Trump. Deze twee toespraken kunnen worden gezien als bepalend voor het komende jaar.

Over de kwestie van migratie is de VN geen gunstige arena voor Hongarije, omdat wereldwijd de landen, van oorsprong voor migratie zoals de VS, Canada etc.,  in de meerderheid zijn bij de VN, deze verhouding is ook duidelijk weerspiegeld in de VN. Zoals vanzelfsprekend zijn de inheemse Europeanen in de minderheid. Het is niet aangenaam om erover te spreken en een standpunt te vertegenwoordigen in tegenstelling tot een grote meerderheid, die gevoelig ligt, hoewel na een tijdje went men eraan – en het maakt ook deel uit van het werk. Maar ik ken heel weinig Afrikaanse landen – hoewel er enkele zijn – die migratie ook als een ramp voor henzelf, de landen beschouwen, omdat in het migratie proces ze een deel van hun meest actieve, moedige, ondernemende jonge mensen verliezen. Sommige landen zien dit  als een verlies maar ook als een  opluchting. Er zijn ook  landen (Afrikaanse) die op deze manier trachten van hun overtollige bevolking af te komen. Inderdaad, ze hopen dat als deze mensen een baan vinden in Europa – of zelfs als ze die niet vinden die banen, maar sociale uitkeringen ontvangen , omdat in West-Europa dergelijke voordelen zijn
gegeven aan migranten –  zullen ze zeker een deel van hun geld naar huis sturen. Dit is een voordeel, ten goede aan de achterblijvers (meestal familie) die thuis blijven, in hun land.
Dus zoals ik al zei, in de VN is het niet gemakkelijk om standvastig, openlijk en
eerlijk het Hongaarse standpunt te vertegenwoordigen en te verdedigen. Gelukkig heeft onze minister van Buitenlandse Zaken https://nl.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9ter_Szijj%C3%A1rt%C3%B3 er geen moeite mee dit te doen: zelfs wanneer hij wordt geconfronteerd met een groot aantal tegenstanders kan hij het Hongaarse standpunt goed verdedigen en vechten voor gerechtigheid voor Hongarije. Welnu, wat betreft de Griekse
EU-commissaris – bij de VN, ben ik niet langer meer woedend over dit soort dingen: de neiging om dit te doen wordt geleidelijk minder en men wordt zelfs  ongevoelig – hoewel men inderdaad verontwaardigd zou moeten zijn.

Aan het einde van de dag, is deze Griekse commissaris, misschien een  fijne kerel,  hij is tenslotte onze werknemer, hij wordt door ons betaald (EU landen): en dus als een lid van de Europese Commissie is het zijn zijn taak is om ons te vertegenwoordigen. Als hij dat echter niet kan om elke lidstaat te vertegenwoordigen, moet hij zich onthouden van het uiten van meningen in de naam van de EU, omdat dit een groot probleem voor de democratie oplevert.

De Griekse EU commissaris zei (VN) migratie is goed, migratie moet doorgaan, het moet  wel goed geïmplementeerd zijn, hier werkt Europa aan en de EU wil onvoorwaardelijk deelnemen aan het VN Migratie pact.  Een pact/overeenkomst dat de verhuizing van mensen uit een deel van de wereld ondersteunt : met andere woorden, migratie. Hij (de Griekse commissaris) heeft van niemand toestemming gekregen om iets te zeggen over dit. Dit is een kwestie van het grote verschil in de Europese Unie van vandaag: dit wordt niet alleen tegengegaan en geprotesteerd door de Hongaren,  maar door de meeste Centraal-en Oost- Europeanen, ook door  de Italianen, de Oostenrijkers en de Beieren!

Maar doet hij niet wat mevrouw Mogherini dit voorjaar deed? Ze beweerde ook dat de Europese Unie een eensgezind standpunt heeft ? Op het moment dat zei Péter Szijjártó zei, dat dit niet het geval is?

De positie van zelfs één enkel land is van belang, want Hongarije is tenslotte ook een volwaardig lid van de Europese Unie. Maar sindsdien hebben we gezien dat anderen,ook soortgelijke meningen hebben. Zoals, toen destijds, mevrouw Mogherini – die we  hopen te zien vertrekken in mei – de mening negeerde
van een eenzaam Hongarije. Sindsdien zijn er echter veel dingen gebeurd en het is gebleken dat Hongarije geen eenzaam land is met een geïsoleerde positie en opvatting , maar dat in feite steeds meer landen nu die positie delen. Daarom zou vanaf nu, elke Europese ambtenaar,  zich moeten onthouden van het geven van opvattingen over deze kwestie , zoals de Griekse commissaris deed!

Bovenstaande vragen en antwoorden, waren van belang voor de standpunten van Hongarije, onderaan is de bron van het document, het hele interview van Premier Orban (Engels en Duits) is daar te lezen.

Als belangrijke vraag, afsluitend; En dus laten we ze uitnodigen. (bedoeld wordt hiermee de Afrikanen – immigranten)?

Laten we ze vervangen door mensen van elders: we zullen een Europeaan vervangen door een Afrikaan; als we een tekort hebben aan een Europeaan, een Zweed, een Duitser of een Oostenrijker, laten we iemand erbij halen, misschien
Azië om ze te vervangen – want daar gaat het om “de cijfers moeten kloppen. ” Volgens de EU en andere Westerse landen. Hongaarse mensen denken daar anders over. Het Hongaarse volk is een gemeenschap met een sterke nationale identiteit, gemeenschapsbewustzijn en sterke familiegevoelens. Voor onze demografie of bevolkingsgroei is het geen kwestie van aantallen. Wat we kunnen zeggen is dat we geen cijfers willen ,we willen Hongaren. We willen dat er zoveel mogelijk kinderen geboren worden; en voordat, hebben we families nodig ; voor elk gezin hebben we, indien mogelijk, een moeder en een vader nodig – een man en een vrouw. We hebben ook jonge mensen nodig die kinderen willen hebben.

Enquêtes lijken te laten zien dat ze wel kinderen willen (jongeren), maar in de alledaagse beslommeringen van het leven komen ze obstakels tegen waardoor ze een compromis moeten sluiten voor hun eerdere plannen en uiteindelijk besluiten  minder kinderen te krijgen dan ze oorspronkelijk wilden – dus er worden minder kinderen geboren. Ik voorzie een Hongarije, waar geen enkele jongere zijn gezinsplannen hoeft te veranderen alleen maar omdat zij tegen economische, financiële problemen aanlopen. Dit is waar de raadpleging over gaat: en hoe wij – en hoe ik persoonlijk – hen maximaal kan helpen.

Bron: OV 20180928 Magyar Rádió EN (1)

 INTERNATIONAL COMMUNICATIONS OFFICE

CABINET OFFICE

OF THE

PRIME MINISTER OF HUNGARY

 

YouTube, UN.

 

 

 

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *