Zijn ze helemaal gek geworden bij het Nederlands parlement?

Afbeeldingsresultaat voor Nederlands parlement gek geworden over hongarije
De Hongaarse minister Gergely Gulyás stuurde gisteren een brief naar Commissievoorzitter Juncker met het verzoek om vice-voorzitter Frans Timmermans te ontheffen van zijn taken bij de Commissie, zolang hij betrokken is bij de verkiezingscampagne van het Europees Parlement. De steeds politieker wordende aard van zijn gedrag – hij zegt dat hij al jarenlang regelmatig contact heeft met George Soros en de Open Society Foundations – werpt legitieme bezwaren tegen zijn aanwezigheid bij de Commissie, zolang hij ook kandidaat is voor dePvdA.

Een vertaling van: http://abouthungary.hu.

Dit en andere ongelukkige uitspraken en beslissingen komen uit Nederland. Die zichzelf een democratische rechtsstaat noemt.

Nederland is goed in het ondersteunen van “regime-changes”, zoals ook blijkt uit een artikel in Trouw van mei 2018:

https://www.trouw.nl/democratie/nederlandse-immigrant-leidt-demonstratie-tegen-hongaarse-regering~a920834f/
Zondag werd er in Hongarije gedemonstreerd regeringspartij Fidesz van premier Viktor Orbán. Initiator was de Nederlander Simon Wintermans.
Die rol had Wintermans, die sinds 1996 in Hongarije woont,  een paar maanden geleden niet voorzien. Hij ging weliswaar altijd naar de demonstraties in zijn woonstad Pécs, maar hield daar bewust zijn mond. “Ik vond dat de Hongaren het moesten doen. Maar de dag na de verkiezingen was ik echt in tranen. Ik heb vier Hongaarse kinderen. Voor hen kom ik in actie.”
Wat als Hongaren, Belgen of andere migranten gaan demonstreren de hoofdrol voor zichzelf wegleggen?


Het parlement van Hongarije wees een verzoek van de Commissie Europese Zaken van het Parlement van Nederland af om een ​​bezoek aan Boedapest te brengen. Dit zou geen collegiale professionele uitwisseling zijn tussen democratische parlementsleden van twee landen die EU- en NAVO-bondgenoten zijn. Nee, de overwegend liberale, linkse afvaardiging (d’66, GroenLinks) van Nederlandse parlementsleden wilde – bezwaren – opwerpen zoals schendingen van de persvrijheid en de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht, in Hongarije.

Deze “problemen” zijn uiteraard volledig in lijn met het werk van het Nederlandse parlementslid, Europarlementariër Judith Sargentini (GroenLinks). Tijdens het debat over het Sargentini-rapport kreeg premier Viktor Orbán 5 plus 2 minuten extra, om de positie van zijn regering te presenteren. Veel te kort om te reageren voor een document van 131 pagina’s, die waren voorbereid, door de Hongaarse regering. Ik raad aan dat de collega’s van Sargentini, de Nederlandse parlementsleden (2e Kamer) , het aandachtig lezen voordat ze zich te veel zorgen gaan maken maken over deze kwesties.

Dus het Hongaarse Parlement zei tegen het bezoek, Nee, dank u, en eerder deze week publiceerde , De Telegraaf, een artikel over Hongarije, pure propaganda, zonder onderzoek, dat klakkeloos deze stellingen overnam. De correspondent, Rob Savelberg, gaf
Zoltán Kovács, (Secretary of State for Public Diplomacy en Relations of Hungary sinds 2010) een lange lijst met vragen aan waarop Dhr. Kovács ook op reageerde. Bijvoorbeeld een vraag over de beslissing, van het Hongaarse Parlement om het bezoek van de Nederlandse af te wijzen, schreef de journalist:

“‘Dat is een gevolg van de walgelijke campagne van de pro-immigratiepartijen en hun politieke elite in Den Haag,’ zei de nationalistische premier Orbán gisteren tegen de Telegraaf. ‘Behalve dat het zijn woorden zijn in de Telegraaf, niet die van de premier, volgens Dhr; Kovács.

Red: Opmerkelijke reactie van de Telegraaf, maar de hoofdredacteur is bijna een dagelijkse gast bij Jinek, die voor de VARA (eens een socialistische omroep) werkt, dus zo gek nog niet! De Telegraaf pretendeert “rechts – VVD” te zijn, maar dat maakt geen drol meer uit in Nederland, het is allemaal pure propaganda, de spreekbuizen van de regering, zonder onderzoek, prullebak journalistiek,

Gerelateerde afbeelding

Dat is slechte journalistiek, zei ook de secretaris, Zoltan Kovács. Maar dat was nog niet alles, het volgende was ook te lezen in deze “propaganda krant”.

“‘Het parlement van Nederland heeft geen recht op een mening over Hongarije’, zegt premier Orbán, geschreven in de Telegraaf. Verder vermeldde de correspondent er aan toe: Hongarije heeft ongeveer 60 miljard Euro aan Europese hulp ontvangen, sinds 2004, bijna vier miljard per jaar. “

Omdat het armere Hongarije een netto ontvanger is van de EU-financiering, moeten we ons dan met respect neerbuigen voor een handjevol campagnevoerende Nederlandse parlementsleden die “problemen willen melden” zegt Dhr. Kovacs? De Europese Commissie is de enige EU-instelling die volgens de verdragen bevoegd is om de wetten van een lid te herzien. Hebben deze (Telegraaf) media en de rechterlijke macht (van Nederland) al deze zaken met de Commissie besproken? Het is of een totaal uit de lucht gegrepen verhaal, propaganda of gebrek aan journalistieke kwailiteiten, waarschijnlijk alledrie.

Het hele uitgangspunt van het bezoek en de toon van het artikel is een schandelijk voorbeeld van hoeveel deze neerbuigende arrogantie blijft bestaan ​​onder zoveel liberale/sociaal democratische elites in Nederland.

Alsof dit nog niet genoeg was stuurde het hoofd van de hoogste rechtbank in Nederland, Maarten Feteris, Polen en Hongarije een brief, waarin stond dat Hongarije en/ook Polen al heel lang geen democratische landen zijn, aldus Feteris.

De Nederlandse elitaire regering oordeelt over anderen en let daarbij niet op haar eigen bevolking, er is geen afstemming geweest over het opneemen van migranten, de klimaatwet is “een huis vol ruzie”, op het konto van de gewone Nederlander. Referenda over Oekraïne en sleepwet worden terzijde gelegd en genegeerd en als extra democratische kadootjes wordt het referendum afgeschaft, dat is de democratische rechtstaat Nederland.

Democratie = het wil van het volk, niet van de elite.

Bron: http://abouthungary.hu/blog/whats-come-over-these-leaders-in-the-netherlands/ , Trouw, Telegraaf, Wikipedia

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *