Veel ouderen in Duitsland zijn erg arm – Gelbe Westen Deutschland bericht!

Gelbe Westen in Stuttgart, waar het volgens de media om het “diesel schandaal” gaat, maar het gaat veel verder, uit een recent onderzoek blijkt dat 1 miljoen “Rentner” , Aow’ers arm zijn, echt arm!

DONEER EN STEUN ONS WERK
DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

De aantallen zijn explosief: al één miljoen Duitsers, volgens het Federale Bureau voor de Statistiek, “moeten bij werken, als dat al lukt” omdat hun geld niet genoeg is om te overleven. Het aantal oudere armen blijft stijgen.

Ouderdoms armoede

Volgens vele Duitse statistieken is de armoede onder 65 plussers in Duitsland het grootst en vormt nu een groeiend risico voor ouderen.

Dat is de reden waarom het aantal gepensioneerden dat een klus zou moeten klaren toeneemt. “Over een paar jaar zullen deze leeftijds groep één van de grootste armoederisico’s zijn”, zeggen verschillende Duitse kranten.

Een AOW zoals nu nog in Nederland, bestaat niet in Duitsland, één ieder moet voor zichzelf, gedurende zijn “werkende” leven een soort van AOW/pensioen opbouwen. Onlangs kwam de regering van Merkel, wel met wat nieuwe maatregelen. Maar genoeg is het zeer zeker niet, dagelijks zie ik schrijnende gevallen hier in Duitsland, op TV, maar ook was ik getuige van twee oudere heren, die de prullenbakken afgingen bij Hamburg Airport. De migranten ( uit Afrika etc..) werkten direct tegenover bij een “Duitse Konditorei – seit 1886” op Hamburg Airport, waar je met je Duitse taal niet meer terecht kunt, Engels is ook vaak een probleem, terwijl op nog 100 meter afstand de “oudere Duitsers, die het land opgebouwd hebben”, in de prullebakken naar lege plastic flesjes zochten, om van het statsiegeld wat zij ervoor krijgen hun Rente aan te vullen.

Hamburg Airpoor, een Duitse oudere heer “Rentner” zoekt naar plastic flesjes in de prullebakken. Foto: C. Lucassen.

Een ander schrijnend geval was een ouder echtpaar van in de 80 (Spiegel TV), in Saksen. In het bezit van een boerderij, maar volgens de Duitse wet, moeten zij hun boerderij afgeven (nog niet eens verkopen maar afgeven, je zou denken dat de DDR al lang weg was) aan de staat, dan zouden zij in ruil daarvoor 400 Euro Rente, per maand (met 2 personen) krijgen, het nieuwe basis AOW in Duitsland. Natuurlijk kun je niet met 400 Euro AOW leven, dus zit de (krom van het werk) 80 jarige nog elke dag op zijn trekker, rijdt naar zijn land om de aardappels te rooien. Zijn vrouw (ook krom van het werk) verzorgt de koeien (wat er van over is), kippen en varkens. Totdat zij er dood bij neer vallen!

Duitsland bijna het rijkste land van de EU, waar alle migranten welkom zijn, zorgt niet voor haar ouderen, de dorpen zijn vervallen, als je met de trein richting de Tsjechische Republiek (Praag) rijdt moet je een pak zakdoeken meenemen, so treurig zijn de dorpen, de stations gebouwen zakken in elkaar en zijn uit de DDR tijd, oude fabrieken, waar niemand maar de moeite genomen heeft om te saneren of renoveren. Alleen verschillende stads centra’s zijn gerenoveerd, maar dan ook alleen maar de binnensteden. Zelfs het platteland van Tsjechië is beter, een paar honderd kilometer verder!

Conclusie

Veel oudere Duitser zullen over een aantal jaar niet meer in Duitsland wonen, maar m.n. in Bulgarije en Hongarije. Daar kunnen ze met hun “rente” nog wat huren en redelijk leven. In Duitsland is dit volkomen onmogelijk gemaakt, dit is het neo-liberale systeem waar ouderen afgedankt worden, net als in Nederland, alleen is het hier nog iets erger in het bijna “rijkste” land van Europa!

Treinstation Könnern, ( Saksen) nog in werking, het verlichte bord geeft de treinen aan. Foto: Sonja van den Ende
Treinstation Sandersleben (Saksen) ook nog in werking. Foto: Sonja van den Ende
Sandersleben Saksen Foto: Sonja van den Ende


Sandersleben, Saksen, een groen “kaartjesstempel automaat, geen OV-Chipkaart” met als decor het dichtgetimmerde station. Foto: Sonja van den Ende

Bron: GloriaTV.de,http://www.spiegel.de/politik/deutschland/rente-mit-67-ich-arbeite-bis-ich-tot-umfalle-a-723723.html, https://meta.tagesschau.de/id/136885/verfassungsgericht-bauern-im-ruhestand-duerfen-hof-behalten

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *