Propaganda en oorlogstaal van het NRC e.a. zogenaamde kwaliteitskranten

Afbeeldingsresultaat voor NRC propaganda krant over SYrië en Rusland

Sinds de oorlog in Syrië draait de westerse media op “full-speed”, met haar anti-Assad en anti-Putin/Rusland propaganda. Het is van een ongekend immense propaganda, waar alles overgenomen wordt van de “deep-state = schaduwregering”.

De ergste “Nederlandse” propaganda komt van het NRC, een zogenaamde krant met “kwaliteitsnieuws”. Wat ze schrijven is zo erg, dat er complete “horror stories” ontstaan, gestaafd op bijna of geen bewijzen.

https://www.nbcnews.com/news/world/investigators-quietly-probe-allegations-syrian-war-crimes-n858641?fbclid=IwAR0THSOR8KSeIDZpPXgn9e4-i78rxXLWJvUzc8NWg2tQRymJVPWEcitsR-Y

Bovenstaande link is overgenomen en vertaalt en er een eigen interpretatie aan gegeven door het NRC, resulterend in onderstaand artikel van vandaag: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/06/het-strafhof-is-verlamd-maar-assads-beulen-zijn-niet-veilig-a3962796

Ze schrijven verder over zogenaamde “beulen”van Assad :

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/06/het-strafhof-is-verlamd-maar-assads-beulen-zijn-niet-veilig-a3962796

In het Duitse weekblad Der Spiegel vertelt een anonieme Syrische jongen, die in 2012 als veertienjarige in de overvolle kerkers terechtkwam, hoe het er daar aan toeging. Hij was opgepakt omdat hij water had uitgedeeld aan demonstranten. Elke ochtend stuurde zijn bewaker hem naar boven om gemarteld te worden. „Ben je er klaar voor? Of zal ik je moeder neuken?”, vroeg hij het kind, diens smeekbedes negerend. Na ruim vijf maanden kwam de jongen vrij. Hij woont nu in Europa.

Anwar R. brak later met het Assad-regime en kwam als vluchteling naar Berlijn. Afgelopen februari werd hij daar opgepakt. In een Duits provinciestadje arresteerde de politie ook Eyad A., een collega van Anwar. In Frankrijk werd in dezelfde operatie een derde betrokken Syriër aangehouden. Allen worden verdacht van misdaden tegen de menselijkheid.

De meeste bewijsvoering komt via “propaganda” kranten en zenders uit Amerika of via de “jihadisten” . Echte bronnen zijn niet te vinden!

Verder komt het NRC met een app, die iedereen kan gebruiken om zogenaamde “oorlogsmisdaden” te uploaden, handig toch, de vraag is wie de app gaat gebruiken, in landen waar geen Nederlands gesproken wordt!

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/04/oorlogsmisdaad-gezien-download-nu-de-app-a3962456

Ze noemen dat een “hippe app in Nederland” ;

Hippe projecten

Bardet, Betts en Jordash geloven alledrie dat nieuwe technologie kansen biedt, maar benadrukken dat het succes uiteindelijk afhangt van de gebruikers. Zij werken nauw samen met lokale organisaties, geven trainingen in het gebruik van hun systeem en proberen zo voor elk land een eigen ondersteuningsstructuur op te bouwen.

Donoren geven graag geld aan hippe projecten die big data en apps gebruiken om slachtoffers te helpen zichzelf te helpen. Het is de vraag of ze, na de eenmalige ontwikkelingskosten, ook de benodigde financiële steun op de langere termijn willen bieden.

Ook samenwerking tussen de verschillende initiatieven blijft een probleem. „Er is zoveel onderlinge competitie”, zegt Hope Rikkelman van het Syria Legal Network, dat Syrische advocaten en mensenrechtenactivisten in Nederland steunt. „Straks hebben we dan verschillende servers waar verschillende soorten informatie op staat, die op verschillende manieren is gedocumenteerd”,verklaart ze.

Eigenlijk zou iedereen moeten samenwerken aan een universele manier om bewijs te verzamelen en bewaren, dat maakt de informatie veel makkelijker te gebruiken in toekomstige rechtszaken, aldus Hope Rikkelman.

Maar geen nood aan de man dan hebben we altijd het “propaganda “bureau Bellingcat nog:

De juridische wereld went langzaam aan dat idee, vertelt Eliot Higgins, oprichter van Bellingcat, het collectief dat naam maakte met onderzoek naar de MH17-ramp. „Wij denken al enkele jaren dat OSINT bruikbaar is in de rechtszaal”, zegt hij vanuit Londen. Zijn organisatie heeft onlangs een kantoor betrokken in Den Haag om het Internationaal Strafhof bij te staan. Onder juristen was wel een omslag nodig, vertelt hij: „Bij een strafzaak moet het bewijs voldoen in de ogen van advocaten, aanklagers en de rechter. Vindt de rechter het antwoord ‘Dat vonden we op Google Earth’ toereikend? Dat is de discussie.” Het is een uitkomst om via OSINT op afstand digitale vondsten te doen zodat onderzoekers niet naar gevaarlijk gebied hoeven af te reizen, zegt Higgins „Andersom kan ik me voorstellen dat gebruikers van sociale media, die toestaan dat hun posts worden gebruikt, niet staan te springen om in persoon te getuigen in de rechtbank.”

Ik gebruik geen “Hippe APP, of satelliet en drone beelden, maar ga zelf op onderzoek uit a.s. zaterdag in Syrië en zal onderzoek doen, gezellig bij de “beulen” van Assad zoals ze dat noemen. De beulen van ISIS of Jihadisten zal ik vermijden, daar kunnen ze NRC verslaggevers naartoe sturen!

Bron: Burgers Idlib klem aan grens met TurkijeNRC·1 dag geledenMet dronebeelden en satellietfoto’s wordt de oorlogspuzzel compleetNRC·1 dag geledenHet Strafhof is verlamd, maar Assads beulen zijn niet veilig https://www.nbcnews.com/news/world/investigators-quietly-probe-allegations-syrian-war-crimes-n858641?fbclid=IwAR0THSOR8KSeIDZpPXgn9e4-i78rxXLWJvUzc8NWg2tQRymJVPWEcitsR-Y

https://www.nbcnews.com/news/world/investigators-quietly-probe-allegations-syrian-war-crimes-n858641?fbclid=IwAR0THSOR8KSeIDZpPXgn9e4-i78rxXLWJvUzc8NWg2tQRymJVPWEcitsR-Y

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *