Homs – de fabriek van de Organisatie voor martelaren

Fabriek in Homs – Organisatie voor Martelaren, waar vrouwen en nabestaanden van soldaten en slachtoffers van de gruweldaden van de terroristen een bestaan opbouwen, de fabriek telt 35 medewerkers en maakt kleding voor heel Syrië en het Syrische leger.
Foto: C. Lucassen
DONEER EN STEUN ONS WERK
DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Vorige week was ik uitgenodigd door Dr. Mohamad Rahmoun, de directeur van de Organisatie voor Martelaren, om het project, de fabriek te bezichten, waar ongeveer 35 mensen werk hebben, met het maken van kleding voor particulieren, winkels en het Syrische leger.

Het is een heel goed project, wat helpt aan de wederopbouw van Syrië, m.n. de stad Homs, die het zwaarst getroffen is, door de zogenaamde revolutie, die is daar in 2011 begonnen en was het strijdtoneel van verschillende terroristische bendes, die zo’n 60 procent van de stad vernietigd hebben.

Bezichtiging aan de fabriek, met Mohamad Rahmoun, een medewerkster en afdeling hoofd .
Foto: Claudius Lucassen

Het is één van de projecten om het land er weer bovenop te krijgen, tijdens mijn 3 weekse reis, heb ik verschillende projecten gezien, wat een positief beeld geeft, al is veel in land nog verwoest (zal ik in een ander artikel over schrijven).

Dr. Mohamad Rahmoun, eens een welgesteld man, gestudeerd in de VS, verteld mij direct bij de eerste ontmoeting, dat hij het niet wilde geloven, dat Syrië, zo verwoest zou worden. Er is een “plan”, die destijds verkondigd werd door George Bush Jr. (Axis of evil), die 7 landen met de grond gelijk gemaakt heeft, zonder maar een greintje mededogen voor de burgers. Een criminele bende beheerst de wereldtop, is niet alleen zijn visie, maar van bijna alle mensen die ik tijdens deze indrukwekkende reis, gehoord heb en als je door Syrië reist, ook Libanon, kan het niet anders dan waar zijn.

De leugens van het westen, m.n. over de stad Homs, zijn ongekend en gaan boven het rationele denken, als je door de verwoeste wijken van Homs loopt. Wordt vervolgd….

Hieronder een impressie van het werk van Dr. Mohamed Rahmoun en zijn organisatie:

Afbeelding kan het volgende bevatten: boom en buiten
De fabriek
Foto: Claudius Lucassen
Afbeelding kan het volgende bevatten: binnen
De materialen
Foto: Claudius Lucassen
Met Mohamad Rahmoun, op de achtergrond de legerkleding
Foto: Claudius Lucassen
Druk aan het werk in de fabriek
Foto: Claudius Lucassen

Bron: Sonja van den Ende, Homs, Mohamad Rahmoun, Organisatie voor de Martelaren, foto: Claudius Lucassen

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *