Europa kan het op de Italiaanse manier doen

Three more Russian Il-76 planes arrive in Italy to help fight ...
Italië het zwaarst getroffen land in de EU, zocht hulp bij Rusland, omdat de EU niet hielp, afgedaan als een PR stunt van Rusland, de belangen van de EU-elite staat boven het belang van haar burgers.

De snelle verspreiding van het coronavirus in China had in het Westen de alarmbellen moeten laten afgaan . Helaas was er niets gedaan om de verspreiding van het COVID-19 virus in te dammen voordat de pandemie door de WHO werd erkend.

De resultaten van de onzorgvuldigheid van de politieke elites zijn duidelijk. Tot vandaag is de Verenigde Staten met het aantal geïnfecteerde – van meer dan 388 duizend mensen – koploper. Dit komt grotendeels door de inconsistentie van de maatregelen die het Witte Huis heeft genomen.

In Europa is de meest dramatische situatie Italië , waar meer dan 135 duizend gevallen van geïnfecteerden en 17 duizend sterfgevallen als gevolg van COVID-19 zijn geregistreerd.

Voor de Europese Unie (EU) had de situatie in Italië een kans moeten zijn om haar krachten te bundelen in de strijd tegen de pandemie. Elk Europees land is met het coronavirus geconfronteerd, maar neemt steeds meer afstand van de problemen van haar buren. Grenzen zijn dicht en er is geen solidariteit ondeling meer te vinden.

Een aanzienlijk deel van de verantwoordelijkheid voor een dergelijke rampzalige situatie moet worden gedragen door Duitsland dat al vele jaren erkenning zoekt voor haar leidende rol in de Europese Unie en de status van een “systeemvormende staat” claimt. Maar de Duitse autoriteiten zijn niet in staat de pandemie, zoals het er nu naar uitziet, effectief te bestrijden, dus zelfs niet in hun eigen land. In termen van het aantal geïnfecteerden staat Duitsland op de vierde plaats ter wereld, achter de VS, Italië en Spanje. In slechts twee dagen, namelijk, op 2 april j.l., waren er in Duitsland 6174 mensen besmet met het virus. Het totale aantal doden staat op bijna 110 duizend. Dat is de situatie in een land, waarin de gezondheidszorg als een van de beste ter wereld wordt beschouwd.

De EU erkent in feite haar onvermogen om de pandemie alleen te bestrijden. Als resultaat hiervan accepteerde Italië de hulp van Rusland dat verschillende vliegtuigen naar Italië stuurde met apparatuur, medicijnen, maskers en IC-bedden, om de behandeling van COVID-19 te bestrijden. Moderne desinfectiemiddelen, evenals teams van eersteklas medische specialisten. Tegelijkertijd bevestigt Moskou dat het bereid is tot dialoog met de Europese landen om de samenwerking in de strijd tegen de coronavirus infectie uit te breiden. Rusland kon effectievere methoden ontwikkelen, dan de EU om de pandemie te bestrijden. Terwijl in Duitsland in slechts één dag 288 mensen stierven aan complicaties veroorzaakt door het coronavirus, is het aantal sterfgevallen als gevolg van een gevaarlijke infectie in Rusland gedurende de hele tijd van de vreselijke pandemie nu nog maar 58 mensen.

Natuurlijk, als het om de levens leven van mensen gaat, zijn dergelijke statistieken – geen reden voor trots -. Maar de landen van de EU zouden op de één of andere manier de ervaring van Rusland kunnen gebruiken om COVID-19 het hoofd te bieden. Alleen door gezamenlijke inspanningen, door politieke verschillen en ideologische vooroordelen op te geven, kan de wereldgemeenschap een dodelijke infectie overwinnen.

Helaas hebben de Verenigde Staten, samen met Groot-Brittannië, de EU, Oekraïne en Georgië, de Russische ontwerpresolutie in de Algemene Vergadering van de VN over de bestrijding van de pandemie geblokkeerd en zagen ze alleen maar misleidende doelen in de Russische oproep om een nauwere samenwerking tot stand te brengen tussen alle landen van de wereld en de wederzijdse handelsbeperkingensancties en winstbejag van essentiële goederen tijdelijk te laten varen in de strijd tegen het virus.

https://www.youtube.com/watch?v=R15GyZyM4l4&feature=emb_logo
Italiaanse burgemeester vervangt de EU-vlag nadat Rusland vijf hulpvliegtuigen heeft gestuurd.
Geschiedenis is geschreven, vele burgemeester in Italië hebben dit gedaan, dit is slechts één voorbeeld.

Conclusie

Ondanks de pandemie weigert de EU Russische hulp, waar het belang van de burgers, zoals elke afzonderlijke EU staat propagandeert in haar massa media hysterie, bovenaan moet staan. De russofobie blijft in de hersenen van de heersende elite, zelf als hun bevolking in gevaar is en een “broederland” als Italië, waar vooral de Duitse groente en fruit vandaan komt, niet geholpen wordt, niet met Eurobonds, niet met maskers, hebben de laatste weken, veel burgemeesters van Italiaanse gemeenten de EU vlaggen verbrand of verwijderd, zo gek toch niet, zou je denken? De EU is op sterven na dood, door een virus, hoe toepasselijk.

Loading

2 thoughts on “Europa kan het op de Italiaanse manier doen

  1. Dat het in de VS zo misgaat heeft vooral te maken dat alles per staat anders geregeld wordt en de federale overheid op veel gebieden geen volledige bevoegdheden heeft, waardoor een nationaal beleid wordt bemoeilijkt. En op andere gebieden overrulen ze de staten weer, waardoor je enorme bureacratische rompslomp krijgt en gekibbel over wie wat te bepalen heeft.

    Dit is ook meteen waarom een Verenigde Staten van Europa een superslecht idee is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *