Vadertje Drees uit de geschiedenisboeken geschrapt

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen en buiten
Een ludiek actie van de FNV, die strijd voor de pensioenen en ook AOW in Nederland, afgelopen week, als reactie op het vastgelopen pensioen gesprek en naar aanleiding van de “nieuwe” geschiedenis” is het beeld van Willem Drees ingepakt.

Willem Drees is de vader van de Nederlandse verzorgingsstaat, maar hij is blank, man en al een tijdje dood. Niet relevant genoeg voor de politiek, tenslotte heeft hij de AOW ingevoerd. Nu is het de tijd voor de politiek hem te schrappen uit de geschiedenisboeken, in het kader van Black Life Matters. De volgende generaties zullen dan niet meer weten wat AOW is, waarschijnlijk is dat de bedoeling.

Willem Drees wordt beschouwd als een van de belangrijkste naoorlogse Nederlandse politici. In de vorige canon kreeg de sociaaldemocraat een prominente plek, maar die verliest hij aan politica Marga Klompé. Aan de hand van haar politieke carrière zal het verhaal over de verzorgingsstaat aan kinderen worden onderwezen.

De gekheid heeft toegeslagen in Nederland, maar ook een uitgekookte manier om de volgende generaties de AOW te laten vergeten.

Corona is bij uitstek de tijd om alles te veranderen; de geschiedenis, de invoering van de smart/tech revolutie (revolutie 4.0), Agenda 2030, stikstofwet, het afbouwen van miljoenen banen, wat deels al gelukt is door de Corona-crisis. De corona-crisis, waar ik en velen steeds meer vraagtekens bij zetten! Er lagen geen miljoenen doden in de straten en het was, zeiden ze nog erger dan WWII. Wat een schoffering voor alle verzetsmensen, Rotterdammers die de hongerwinter overleefd hebben en de duizenden dode Nederlanders. Daar is geen plaats voor in de nieuwe canon. Het Oranjegevoel moet erin, wat zeker drastisch aan het afnemen is na deze crisis en de politiek maakt zichzelf niet alleen onbetrouwbaar dat was al zo, maar nu zijn ze wel erg ongeloofwaardig geworden.

In de canon staat verder het beschamende deel over Srebrenica, waar de totale VN op zijn gat ging en bovendien de Serviërs nu voor vele jaren de schuld van de ex-Joegoslavië oorlog krijgen, heeft Nederland hier totaal verzaakt en dat zet je in een canon? Natuurlijk is dat niet de reden, het is om in goed daglicht te komen bij de Moslims, Nederland had net als de rest van de VN de kant van Moslims en de terreurgroep UCK gekozen, die nu volgens de EU toch niet zo’n “frisse” groep was en de huidige president van Kosovo, Hashim Thaçi, naar het ICC moet. Kosovo is een omstreden gebied en was eigenlijk een deel van Servië, zelfstandig (voor UCK en Moslims) geworden door zogenaamde “vredesprocessen”. Net als in Syrië, waar ze weer voor extremisten en terroristen kozen en die ze ook nog bewapend hebben.

Natuurlijk moet er plaats zijn voor Anne Frank, volgens de commissie, een commerciële afweging, vele toeristen komen immers voor een bezoek aan het achterhuis in Amsterdam. Dan te bedenken dat concentratiekampen in Duitsland “gratis entree” hebben, wat niet meer dan normaal is. Een belangrijke Nederlandse verzetsstrijdster zoals Hannie Schaft – het meisje met het Rode niet vermeld wordt in de canon. Maar ja Nederland heeft natuurlijk een zogenaamd BLM-probleem, die gekke “witte” complotdenkers sterven toch langzaam uit en dan hebben we net zo’n leuke maatschappij als in de VS. Kunnen we beelden in de Noordzee gooien en luisteren naar de regels van de totalitaire staat, die een anarchistische massa makkelijker onder controle kan houden dan mensen die in opstand komen tegen de huidige dictatoriale regering o.l.v nu nog Premier Rutte. Maar er zijn mensen die deze laatste staatsgreep van de huidige elite niet gaan vergeten en daar houdt den Haag geen rekening mee!

Geschiedenis kan niet herschreven worden, het zijn feiten die gebeurd zijn, je kan het alleen maar mooier maken, of dingen weglaten en toevoegen. Dit is vervalsing van geschiedenis. Geschiedenis laat ons de slechte en goede kanten zien, er kan uit geleerd worden. Ook heeft culturele waarden voor een volk en haar geschiedenis. Maar dat is juist niet de bedoeling van den Haag!

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *