De Witte Helmen eindelijk ontmaskerd als bedriegers alias Al-Qeada

More Lies About the White Helmets
Na jaren van steun aan de zogenaamde Witte Helmen komt nu de aap, uit de mooi, het is een criminele bende, jarenlang gesubsidieerd door EU staten, het VK en de VS.

Vandaag was er voor het eerst een reactie, als je het al een reactie kunt noemen van de Duitse regering:

De Witte Helmen, die uitsluitend actief zijn in de door jihadisten gecontroleerde gebieden in Syrië, werd gefinancierd door de Duitse regering met miljoenen euro’s. Het fraudeschandaal wordt nu openbaar, wat de Duitse regering liever niet openbaar maakt en ook de andere regeringen niet.

De Mayday Rescue Foundation, met hoofdkantoor in Amsterdam, de stichting, die officieel wordt beschouwd als een “non-profit” en die fungeert als verzamelpunt voor de miljoenen donaties van westerse regeringen voor de witte helmen, wordtgenoemd ine een oplichtingsschandaal. Tijdens een audit door het Nederlandse boekhoudbedrijf SMK in afgelopen november 2019 kwam aan het licht dat de oprichter de voormalige Britse militair en agent van de geheime dienst MI5-MI6, James Le Mesurier donaties doorverwezen en uitbetaald als persoonlijke bonussen haad aan zichzelf en zijn vrouw. James Le Mesurier werd in Turkije vermoord, waarschijnlijk omdat zijn rol bij de MI5 en MI6 voorbij was.

Zijn salaris werd – waarschijnlijk medegefinancierd door ook Duitse donaties – zonder extra bonusbetalingen: Le Mesurier verdiende ongeveer 26.000 euro per maand, als hoofd van een zogenaamde “non-profitorganisatie“.

Nadat de fraude en andere inconsistenties waren ontdekt door de Nederlandse controleurs, schreef Le Mesurier op 8 november in een e-mail aan alle betrokken donorlanden, waarin hij de fraude toegaf schreef: “Ik zal er voor alles de verantwoordelijkheid nemen.

Drie dagen na de mail, op maandag 11 november, werd Le Mesurier dood aangetroffen. Hij stierf bij een val uit zijn appartement van het Mayday-kantoor in Istanbul. De Turkse politie concludeerde dat hij “zeer waarschijnlijk” zelfmoord heeft gepleegd. Echter moord is meer waarschijnlijk.

Na de dood van Le Mesurier startten donorlanden een onderzoek naar de boekhouding van de Mayday stichting. De deelnemende regeringen willen de resultaten van dit onderzoek echter geheim houden, aldus de MSM Volkskrant. Het Nederlandse dagblad beweert inzage te hebben in de samenvatting van het onderzoek. Voor zover bekend hebben de donorlanden hun parlementen tot dusver niet geïnformeerd over het financiële wangedrag van de stichting. Duitsland en het VK, de twee grootste donoren, hebben tot nu toe geweigerd vragen over het schandaal te beantwoorden.

De woordvoerder van het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken gaf toe dat de Duitse regering in april 2020 voor een bedrag van 49.596,92 euro van de Nederlandse NGO Mayday Rescue Foundation heeft teruggevorderd, maar benadrukte tegelijkertijd: “Het ministerie van Buitenlandse Zaken ziet in het een onderzoek van het auditkantoor Grant Thornton geen aanwijzing voor fraude en gaat ervan uit dat de fondsen het beoogde gebruik, de promotie van witte helmen, hebben bereikt. “

https://www.youtube.com/watch?v=4PcEalZ42RE
Een personcerentie van het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken

De Witte helmen worden in Syrië aangezien als een terroristische organisatie, omdat zij samenwerken met Al-Queda en andere terroristische groepen, ook mwt ISIS (DAESH), hun “reddingsoperaties” fake zijn en zij de zogenaamde chemische aanvallen zelf in scene gezet hebben met hulp van buitenlandse geheime diensten.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *