Joe Biden en het Oekraïne schandaal – Burisma

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op een bijeenkomst in Nevada verteld dat het recent e-mailschandaal waarbij Hunter Biden betrokken is, aantoont dat de hele Biden-familie een “criminele onderneming” is, die wordt ondersteund door de reguliere media.

Zoals President Trump had aangekondigd, nadat hij genezen was verklaard van zijn COVID-19 infectie, gaat hij de deep-state te lijf, waartoe ook de presidents-kandidaat Joe Biden van de Democratische partij onderdeel van is. De deep-state bestaat uit Democratische maar ook Republikeinen.

Al een jaar geleden was bekend dat Joe Biden’s zoon Hunter direct na de coup in 2014 bestuurslid werd bij Burisma, het grootste gas bedrijf van Oekraïne : Burisma Holdings Limited is een maatschappij van een groep energie exploratie en productiebedrijven. Het is gevestigd in Kiev, Oekraïne, maar geregistreerd in Limassol, Cyprus. Burisma Holdings is sinds 2002 actief op de Oekraïense aardgas markt. Het is een van de grootste particuliere aardgas producenten in Oekraïne. Het is eigendom van de Oekraïense oligarch Mykola Zlochevsky.

De coup in Oekraïne, werd door de deep-state is uitgevoerd, de ‘aanstichters’ van de coup waren: John McCain (+ Rep. Senator, ook de Syrische ‘color revolutie’ staat op zijn naam, hij is medeoprichter van ISIS). Victoria Nuland (Dem. partij). In 2014 speelde zij op de achtergrond een prominente rol in de gebeurtenissen in Oekraïne. Daar maakte ze in een telefoongesprek met de toenmalige Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne de opmerking fuck the EU. Zij is een van de hoofdverdachte in de Oekraïne-coup.

Sinds de coup in 2014, is de politieke partij: “rechtse-Sector” aan de macht gekomen, zij waren het die de opstand op het Maidan (plein) in Kiev lieten escaleren. Pravy Sektor (rechtse sector) is waarschijnlijk gefinancierd door de EU en de VS (deep-state). Tot de dag van vandaag is Oekraïne een fascistische staat. Volgens Wikipedia maar met zo’n 10.000 leden, maar ik schat het aantal vele malen hoger. Het Azov regiment, wat ik in actie gezien heb in Odessa in 2016, is onderdeel van Pravy Sektor. Zij zijn het o.a., die de oorlog in de Donbass voeren, tegen de Russische sprekende meerderheid. Ook in Odessa, waar de Russische meerderheid woont.

moederdag Odessa
https://freesuriyah.wordpress.com/2016/05/12/moederdag-in-odessa/

Westerse media en regeringen willen niet dat u dit weet! Zie de schokkende feiten over wat er werkelijk gebeurde toen ten minste 37 mensen werden vermoord in het Vakbondshuis in Odessa, Oekraïne.

Het Burisma schandaal

Eind 2013 en het begin van 2014 braken er massale protesten uit in Kiev, Oekraïne, de eisen waren integratie in westerse economieën en een einde aan de systematische corruptie. Ten minste 82 mensen werden gedood tijdens de protesten, die op 21 februari hun hoogtepunt bereikten
De Oekraïense president Viktor Janoekovitsj trad af en vluchtte naar Rusland. Minder dan twee maanden later, in een tijdsbestek van slechts 28 dagen, speelden er zich belangrijke gebeurtenissen af, waarbij de Bidens betrokken waren. Op 16 april 2014 had vicepresident Biden een ontmoeting met de zakenpartner van zijn zoon, Devon Archer, in het Witte Huis. Vijf dagen later bezocht vicepresident Biden Oekraïne, al snel werd hij in de pers (MSM) beschreven als het ‘publieke gezicht’ .


De dag na zijn bezoek, op 22 april, trad Archer toe tot het bestuur van Burisma. Zes dagen later, 28 april, namen Britse functionarissen $ 23 miljoen in beslag van de Londense bankrekeningen van de eigenaar van Burisma, Mykola Zlochevsky. Veertien dagen later, op 12 mei, trad Hunter Biden toe tot het bestuur van Burisma en in de loop van de volgende jaren kregen Hunter Biden en Devon Archer miljoenen dollars van corrupte Oekraïense oligarchen voor hun deelname in het bestuur.

De protesten van 2014 in Kiev werden bekend als de Maidan revolutie, tegen corruptie in Oekraïne. Na de revolutie waren Oekraïense politieke figuren wanhopig op zoek naar Amerikaanse steun. Zlochevsky zou ervoor hebben gezorgd dat relevante Oekraïense functionarissen toestemde en zich er bewust van waren, van de benoeming van Hunter in de raad van bestuur van Burisma. Hunter Biden’s positie in de raad creëerde een potentieel belangen conflict dat problematisch zou blijken te zijn voor zowel Amerikaanse als Oekraïense functionarissen en zou van invloed zijn op de uitvoering van het Oekraïne-beleid.


Het onderzoek van de voorzitter naar mogelijke belangenconflicten begon in augustus 2019, met de brief van voorzitter Grassley aan het ministerie van Financiën over mogelijke conflicten met betrekking van het beleid van Obama en met betrekking tot de Henniges-transactie:

Hunter Biden werkte samen met een Chinese militaire leverancier om de fabrikant van auto-onderdelen in Michigan voor tweeërlei gebruik over te nemen Biden’s investeringsfonds BHR kocht Henniges Automotive samen met de Chinese militaire aannemer AVIC, die bekend staat als werkend voor het Chinese leger en werd gesanctioneerd.

Tijdens de regering van Obama, keurde de Commissie buitenlandse investeringen in de Verenigde Staten (CFIUS) een transactie goed die de controle over Henniges, de Amerikaanse (China) maker van antivibratie technologieën met militaire toepassingen, die deze aan een Chinese luchtvaartmaatschappij verkocht. Het bedrijf (Henniges) is een in China gevestigde investerings maatschappij en banden met de Chinese overheid.

Een van de bedrijven die bij de Henniges-transactie betrokken was, was een particulier bedrijf die een miljard dollar investeerde door een investeringsfonds genaamd Bohai Harvest RST (BHR). BHR werd in november 2013 opgericht door een fusie tussen de, aan de Chinese overheid verbonden onderneming Bohai Capital en een bedrijf met de naam
Rosemont Seneca Partners. Rosemont Seneca werd in 2009 opgericht door Hunter Biden, de zoon van toenmalig vicepresident Joe Biden (Obama administratie) samen met Chris Heinz, de stiefzoon van voormalig staatssecretaris John Kerry.

Toegang tot relevante documenten en getuigenissen wordt voortdurend belemmerd door ‘criminele’ onderzoeken, afzettings procedures, COVID-19 en verschillende gevallen van obstructief gedrag. Dit onderzoek heeft dan ook langer geduurd dan het zou moeten zijn. Het onderzoek is gebaseerd op documenten en getuigenissen van Amerikaanse agentschappen en functionarissen, niet via een Russische desinformatie campagne, zoals de deep-state (m.n. Democraten) ten onrechte hebben verklaard.

De ontdekkingen die in de loop van het onderzoek gemaakt werden, is dat de Obama regering wist van de positie van Hunter Biden in het bestuur van Burisma en dat het problematisch voor de efficiënte uitvoering van het beleid ten aanzien van Oekraïne. Bovendien heeft dit onderzoek aangetoond in hoeverre functionarissen binnen de regering van Obama de waarschuwingssignalen negeerde toen de zoon van de vicepresident toetrad tot het bestuur van Burisma dat eigendom is van een corrupte Oekraïense oligarch. Het Rapport laat de omvangrijke en complexe financiële transacties zien waarbij de Bidens betrokken zijn en beschrijft het dilemma waarmee Amerikaanse overheidsfunctionarissen en ambtenaren werden geconfronteerd als ze probeerde de anticorruptie maatregelen van Oekraïne te ondersteunen.

https://www.hsgac.senate.gov/imo/media/doc/Ukraine%20Report_FINAL.pdf?fbclid=IwAR0T6nvAdPpTkPvN2J07SmjPn2DwOXv5G-hJ8vc2XoonmeY0GvAslaGLSew

[dntplgn]

Loading

3 thoughts on “Joe Biden en het Oekraïne schandaal – Burisma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *