De EU daagt Rusland uit tot oorlog door nieuwe (kleuren) revoluties uit te voeren in Wit-Rusland, Oekraïne en de Krim

Russische en Oekraïense tanks zijn onderweg naar hun posities voor de dreigende nieuwe oorlog in Oost-Oekraïne, uitgelokt door westerse mogendheden, die sinds 2007 een hybride oorlog voeren tegen de Russische Federatie.

De Krim

De Krim hield op 16 maart 2014 een referendum en 89% van de Krim-burgers stemde voor integratie in de Russische federatie, een referendum dat de provocaties van de Europese Unie (EU) tegen Rusland veroorzaakte, het was een ramp voor de EU. Het schiereiland Krim ligt aan de noordkust van de Zwarte Zee en heeft sterke historische, economische, militaire en culturele banden met Rusland. Het strategische belang van de Krim voor Rusland is goed bekend bij de EU. Een brug tussen oost en west om zo te zeggen. De Krim maakte altijd deel uit van Rusland, totdat Sovjetleider Nikita Chroesjtsjov (Oekraïense) besloot het weg te geven als een soort cadeau aan Oekraïne. In 1954 vaardigde het presidium van de Opperste Sovjet van de Sovjet-Unie een decreet uit waarbij de Krim van de Russische Socialistische Federatieve Sovjetrepubliek werd overgedragen aan de Oekraïense SSR. De meerderheid van de inwoners van de Krim zijn etnische Russen en ook Sevastopol, de hoofdstad van de Krim, is door de geschiedenis heen een strategisch belangrijke haven en marinebasis. De stad was de thuisbasis van de Russische Zwarte Zeevloot. Tijdens de Tweede Wereldoorlog doorstond Sevastopol intensieve bombardementen door de Duitsers in 1941-42, ondersteund door hun Italiaanse en Roemeense bondgenoten tijdens de Slag om Sevastopol.

Sinds 2014 probeert de EU de Tataarse minderheidsgemeenschap op de Krim te gebruiken om deel uit te maken van de hybride oorlog, of om een ​​kleurenrevolutie op de Krim uit te lokken. In 1944, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, werd de etnische Tataarse bevolking uit delen van de Krim verdreven, omdat veel leden van de gemeenschap samenwerkten met de Duitse NAZI’s. Maar de laatste vijfentwintig jaar keerden ze geleidelijk terug naar de Krim, er is een verzoeningsproces gevoerd, de westerse media en regeringen vermelden dit niet in hun nieuwsuitzendingen, alleen dat de Tataren werden verdreven, zonder een goede reden op te geven, of de historische context erachter.

Oorlogsverklaring

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky verklaarde op 24 maart 2021 defacto de oorlog aan Rusland. Hij ondertekende een document waarover je niet zult lezen in de westerse reguliere media. Het decreet, dat hij ondertekende, maakt duidelijk dat Oekraïne van plan is de Krim te heroveren. Rusland zal de Krim natuurlijk nooit uit handen geven, omdat het legaal (sinds het referendum van 2014) Russisch grondgebied is en daarom zou Oekraïne het schiereiland met geweld moeten innemen, met de hulp van de NAVO. Dit decreet is in feite een oorlogsverklaring aan Rusland. Zelensky zou nooit zo’n document of decreet hebben ondertekend zonder de goedkeuring van de regering-Biden en de EU. De Russische Federatie neemt de oorlogsverklaring zeer serieus, terwijl westerse media en regeringen spreken van ‘Russische agressie’. Wat de meeste mensen in het Westen niet weten, is dat er al gevechten zijn uitgebroken in Oost-Oekraïne. Het staakt-het-vuren dat sinds juli 2020 van kracht is, is de afgelopen week al honderden keren geschonden. Naar verluidt is de 56e Russische Luchtmobiele Brigade gemobiliseerd. Deze brigade is in 1979 opgericht en is onder meer ingezet in Afghanistan en Tsjetsjenië. Volgens verschillende nieuwsuitzendingen zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov dat elke poging om een ​​nieuw militair conflict in het oosten van Oekraïne te beginnen, Oekraïne zou kunnen vernietigen. Ook zei hij, heel belangrijk, dat er geen betrekkingen meer zijn met de EU-raad.

Het Oekraïense leger heeft aangekondigd dat het gezamenlijke militaire oefeningen zal houden met de NAVO en Britse troepen. De zogenaamde Cossack Mace 2021-oefening, grenswachten namen deel aan een conferentie over het plannen van de oefeningen. Bij de oefening zullen meer dan 1.000 militairen uit ten minste vijf NAVO-lidstaten betrokken zijn. Bovendien zal Oekraïne in 2021 gastheer zijn van de Oekraïens-Amerikaanse oefeningen Rapid Trident 2021 en Sea Breeze 2021, de Oekraïens-Britse oefeningen Cossack Mace 2021 en Warrior Watcher 2021, de Oekraïens-Roemeense oefeningen Riverine 2021 en de Oekraïens-Poolse oefeningen Three Swords 2021 en Silver Sabre 2021. Een echte provocatie en bedreiging voor de Russische Federatie, hoewel het oefening wordt genoemd, maakt allemaal deel uit van de hybride oorlog die tegen Rusland wordt gevoerd.

Duitsland en Frankrijk spelen de grootste rol bij het provoceren van Rusland, in juli 2020 hebben ze bemiddeld bij het zogenaamde staakt-het-vuren, maar proberen ze het conflict voortdurend te hernieuwen. De laatste provocatie is de zogenaamde Navalny-zaak, volgens het Westen een oppositielid, vergiftigd in opdracht van president Poetin zelf, maar in feite is hij maar een kleine vis, een crimineel. De gemiddelde westerse burger denkt dat Alexei Navalny, een veroordeelde crimineel voor de Yves Rocher-zwendel, politiek gevangene is geworden, maar hij is onder leiding van buitenlandse diplomaten en inlichtingendiensten, een held geworden die vecht tegen een brutaal regime en volgens westerse media een bekend oppositielid, wat niet waar is. De gemiddelde, gelukkig, 98% van de Russische burgers weet beter en ziet Navalny niet als een oppositiefiguur, maar als een crimineel, veroordeeld voor het witwassen van geld.

Wit-Rusland

In juni 2020 probeerde het Westen (EU) in samenwerking met de VS en de schaduw staat (deepstate -Soros) een (kleuren)-revolutie uit te voeren in Wit-Rusland. Wit-Rusland staat volgens de westerse en vooral Nederlandse media bekend als de laatste dictatuur van Europa. Het piepkleine Nederland speelt een cruciale rol in de EU en de inlichtingendienst van het British Empire (Atlantic Council). De Nederlandse ambassade in Minsk heeft twee programma’s opgezet: het Mensenrechtenfonds en het Nederlands Fonds voor Regionaal Partnerschap Matra (NFRP – MATRA). De Nederlandse Ambassade verstrekte in principe subsidies tot een maximum van € 50.000. Het doel was om de jeugd te indoctrineren door lessen te organiseren om hen de westerse doctrine van mensenrechten, LGBTI enzovoort op te dringen. Behalve door Nederland, werd het gefinancierd door George Soros, die naar mijn mening een crimineel is, Soros staat bekend als ‘The Man Who Broke the Bank of England’ vanwege zijn korte verkoop (short-sale) van US $10 miljard aan Britse ponden, waardoor hij een winst van $ 1 miljard opstreek, tijdens de valutacrisis van Black Wednesday in het VK in 1992. Hij probeert de wereld te manipuleren via zijn Open Society Foundation.

Waarom een (​​kleuren)revolutie in Wit-Rusland? Natuurlijk niet om democratie te brengen. Wit-Rusland is strategisch het enige obstakel voor de NAVO en de EU. Wit-Rusland grenst aan Oekraïne, Polen, Letland, Litouwen en natuurlijk Rusland. Dit zal de NAVO en de EU de mogelijkheid geven om “dichter” bij Rusland te komen en NAVO-troepen langs haar grenzen te kunnen stationeren. De poging tot staatsgreep mislukte, vanwege de slechte keuze van een nieuw zogenaamd oppositielid Sviatlana Tsikhanouskaya, een onderwijzeres zonder kennis van politiek of regeren, over een land, wat precies het doel is van het Westen; installeer een marionettenregime en controleer het land. Het doel was om jongeren te mobiliseren, ze te verblinden met veel beloften, zogenaamde vrijheid en een beter leven, en ze vervolgens, zoals geleerd op de Nederlandse ambassade en de klassen van ngo’s, de straat op te sturen om de regering van Loekasjenko te confronteren. Dit mislukte, de aantallen waren niet hoog genoeg en Rusland stond achter Wit-Rusland, een land dat meer gemeen heeft zoals geschiedenis en cultuur met Rusland dan met de EU.

Conclusie

Tot nu toe konden we spreken, vanaf 2007, toen president Poetin zijn beroemde toespraak in München hield en waarschuwde dat Rusland op weg is om een deel van de multipolaire wereld te worden, Rusland is inderdaad een deel van de multipolaire wereld geworden. De hybride oorlog werd in 2014 geïntensiveerd, de hybride oorlogvoering tegen Rusland vanuit westerse landen (EU-NAVO-VS) heeft een lange geschiedenis. Maar sinds de COVID-19-pandemie, die wordt gebruikt als een politiek instrument in West-EU-landen, kan de hybride oorlog gemakkelijk veranderen in een echte conventionele oorlog, met de dreiging van het gebruik van kernwapens. Komende weken of dagen zijn cruciaal voor de vrede en stabiliteit in de wereld. Laten we hopen dat het Westen zijn gezonde verstand zal gebruiken om niet in een conventionele oorlog te storten, die destructief zal zijn voor de mensheid.

[dntplgn]  

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *