Pieter Omtzigt – Hans van der Wind – Van Dijk Boeken – TowerBrook – George Soros – CDA – de connectie tussen Lobby en Politiek

George Soros Books - List of Top 8 Books to Read in 2021
Op 20 December 2016 is het Nederlandse bedrijf van Dijk boeken overgenomen door de Brits-Amerikaanse investering maatschappij TowerBrooks. TowerBrooks is een investeringsmaatschappij met als grootste aandeelhouder George Soros.

In december 2016 heeft de toenmalige Nederlandse regering o.l.v. alweer Mark Rutte, het toegestaan, of gewoon laten gebeuren dat een Nederlandse boekhandel, die notabene schoolboeken verzorgt en verantwoordelijke is voor de inhoud, overgenomen werd door een Brits-Amerikaanse Investerings maatschappij genaamd TowerBrooks.

Van Dijk of nu Towerbooks verzorgt de schoolboeken en niet alleen de druk maar zijn ook verantwoordelijk voor de inhoud, daar kwam ik in 2017 achter, ik kreeg van het Ministerie van Onderwijs te horen, per email, dat het Ministerie niet verantwoordelijk is voor de inhoud ik moest een klacht indienen bij van Dijk, die toen al TowerBrooks was! Ik had een klacht betreffende de inhoud van de maatschappijleer boeken van mijn dochter, waar bijna alle landen buiten de EU als ‘regimes’ aangeduid werden en je zo leerlingen indoctrineert en geen ‘vrije’ gedachten geeft, precies zoals ‘regimes’ dus doen. De klacht is natuurlijk nooit serieus genomen, zo gaat de overheid om met haar burgers, dat is niet nieuw!

Van Dijk – TowerBrooks – Hans van der Wind

Hans van der Wind, die momenteel in het nieuws is, daar hij een donatie aan het CDA, vlak voor de verkiezing geschonken heeft en door politiek klokkenluider Pieter Omtzigt, genoemd is zijn memo, schrijft op Linkedin het volgende:

Hans van der Wind
Hans van der Wind
Chairman of the Board TBAuctions bij TBAuctions / Vice Chairman at The Learning Network
Utrecht en omgevingMeer dan 500 connecties bron: Linkedin

“Mijn voornaamste ervaring heb ik opgedaan als CEO van TLN / Van Dijk Educatie. Onder mijn leiding is de omzet van The Learning Network (nieuwe groepsnaam voor Van Dijk Educatie) gegroeid van circa EUR 50 miljoen naar circa EUR 300 miljoen. Eind 2017 waren bij Van Dijk Educatie 400 personeelsleden in vaste dienst en circa 4.000 uitzendkrachten werkzaam in de zomerperiode. Ik ben aandeelhouder van Van Dijk Educatie sinds 2003 en ook na de verkoop aan TowerBrook eind 2016 ben ik nog deels aandeelhouder en board member .In het verlengde van zijn werkzaamheden ben ik ook nauw betrokken bij diverse initiatieven op onderwijsgebied zoals bij voorbeeld de De Nederlandse School, een nieuwe academische lerarenopleiding.”

Hans van der Wind dankt zijn vermogen aan de verkoop van schoolboekhandel Van Dijk. Hij heeft dat geld deels weer in het onderwijs gestoken, als mede­ initiatiefnemer van De Nederlandse School, dat leraren bij de hand neemt om van binnenuit het systeem te innoveren. Van Dijk stort zich ook op buiten­schoolse activiteiten: het heeft dit voorjaar Luxetenten overgenomen, voor liefhebbers van glampings. Vermogen: Jaar 2019: 88 miljoen Euro.

TowerBrook

TowerBrook Capital Partners L.P. is een Amerikaanse private equity firma met hoofdkantoor in New York City en kantoren in Londen en München. Het bedrijf werd in 2005 opgericht als opvolger van “Soros Private Equity”, een aandelen bedrijf van de Amerikaanse investeringsbankier en multimiljardair George Soros. TowerBrook investeert in grote en middelgrote bedrijven op de Europese en Noord-Amerikaanse markt. TowerBrook heeft ook een liefdadigheidsstichting opgericht, de “TowerBrook Foundation”, die bestaat uit de opbrengst van TowerBrook Capital Partners L.P. wordt gefinancierd. De stichting ondersteunt non-profit en liefdadigheidsprojecten.

Het bedrijf beheert ook geld namens institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en family offices. TowerBrook heeft twee fondsen om te investeren in Amerikaanse en Europese bedrijven die actief zijn in een reeks sectoren, waaronder de detailhandel, de consument en de industrie. Bedrijven die TowerBrook heeft gesteund, zijn onder meer Quincy, de in massa gevestigde retailer J.Jill en het Amerikaanse mediabedrijf CSTV Networks, een op sport gericht netwerk dat werd verkocht aan CBS en in Europa, Nederland van Dijk schoolboeken!

De Nederlandse politiek laat dus toe dat haar studenten geïndoctrineerd worden door de filantroop George Soros, want daar komt het op neer volgens het Ministerie van Onderwijs, de politiek, maar ook de scholen gaan niet over het lesmateriaal, maar van Dijk boeken of eigenlijk TowerBrook en indirect de George Soros doctrine. George Soros die een uiterst linkse doctrine voorstaat, hij sponsort Black Lives Matters, Antifa en natuurlijk is hij tegenstander van rechts, al maakt dat het CDA niet veel uit wordt deze Nederlandse politieke partij ook direct door George Soros gesponsord, dit staat haaks op de ideologie van het CDA, een partij van huis uit met christelijke waarden en dat zich sterk maakte voor boeren, in het verleden, maar door het aannemen van lobby geld via een aandeelhouder van TowerBrooks (Hans van der Windt) dus afhankelijk van de George Soros doctrine.

Zo gaat het in de politiek, had George Soros eerst alleen invloed op zogenaamde “linkse” partijen, heeft de “rechtse” of “midden” partijen ook in zijn zak. Dit is hetzelfde voor pharmaceutische industrie die via Hugo de Jonge (ook CDA) zijn broer (gewerkt bij Astrazeneca) ook haar invloed liet gelden. Politiek is geen politiek meer, het zijn geen volksvertegenwoordigers meer, maar vertegenwoordigers van grote machtige mannen en hun lobbies.

George Soros

George Soros is ook de aanstichter van veel zogenaamde color-revoluties zoals in  Oekraïne, Wit-Rusland, Venezuela, Syrië, Irak etc.. Voor mij persoonlijk weerspiegelt hij een man die door zijn 2e wereldoorlog trauma (hij is Joods maar speelde een dubieuze rol in de WWII) door toeval en geluk rijk geworden is. Eigenlijk bedrog, hij was de man de bank van Engeland opgelicht heeft en zo illegaal rijk geworden is. Door zijn positie kan hij net als collega Bill Gates de wereld manipuleren met geld en dat doet hij door zijn Open Society Foundation, die toevallig ook nog de vluchtelingencrisis in 2015 gesponsord heeft, de “vluchtelingen” kregen een Kredietkaart met 500 dollar en hij sponsorde de VN vluchtelingen kantoren in bijvoorbeeld Syrië. Zolang deze mannen het geld houden, corrumperen zij de politiek en zijn wij “gewone” mensen geen knip voor de neus waarheid en blijft vrijheid een illusie!

[dntplgn]  

Loading

One thought on “Pieter Omtzigt – Hans van der Wind – Van Dijk Boeken – TowerBrook – George Soros – CDA – de connectie tussen Lobby en Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *