Rusland heeft hulp Westen niet nodig – het succes van de KRYMTETS aardgas elektriciteit centrale in Saki – de Krim

Pilot Project – exploitatie van de eerste in Rusland gemaakte turbines voltooid in de gasgestookte elektriciteitscentrale van Saki, de Krim, Rusland!

In de Saki-gas-warmtekrachtcentrale van het bedrijf KRYMTETS, in Saki de Krim, werd een experimentele periode van twee jaar van de werking van de gasturbine-eenheden, voor het eerst gemaakt in Rusland door binnenlandse specialisten getest en goed bevonden voor gebruik. De centrale is helemaal gebouwd en operationeel zonder gebruik te maken van geïmporteerde componenten zoals Siemens gasturbines.

De behoefte om zo’n aardgascentrale te realiseren ontstond 8 jaar geleden. Nadat de Krim was teruggekeerd naar Rusland het moederland, zoals de mensen op de Krim het noemen, in 2014. Sloot Oekraïne de stroomvoorziening van het schiereiland direct af door de belangrijkste hoogspanningslijnen op te blazen. De Krim, die voor 80% afhankelijk was van het vasteland (toen nog Oekraïne), werd in duisternis gehuld. Het schiereiland werd voorzien van mobiele energiesystemen en begon actief nieuwe, lokale opwekkingsfaciliteiten te bouwen.

Een complicatie tijdens dit proces waren de sancties van het Westen, omdat het onmogelijk was om geïmporteerde apparatuur naar de Krim te brengen en bijna alle productiefaciliteiten in Rusland werden gebouwd met het gebruik van apparatuur van Siemens en General Electric.

Maar Russische fabrikanten met behulp van hun wetenschappers ontwierpen zelf apparatuur voor de Saki gasgestookte elektriciteitscentrale. Daarom hebben alle turbines, ketels en andere apparatuur van de fabriek in de fabriek ingestelde serienummers, beginnend bij de eerste. Een trots Russisch product!

Na de lancering van de nieuwe gasgestookte elektriciteitscentrale ging alle aandacht van specialisten uit naar de werking van de apparatuur – niemand wist zeker hoe deze zich in de praktijk zou gedragen.

Inmiddels is het proefproject van de eerste Russische gasgestookte elektriciteitscentrale op basis van Russische apparatuur en Russische software voltooid, twee jaar is het getest en er is aangetoond dat Russische apparatuur zeer efficiënt werkt, misschien wel beter dan met de geïmporteerde apparatuur van Siemens.

Het resultaat heeft er toe geleid dat de turbines die worden gebruikt in de gasgestookte elektriciteitscentrale van Saki in de toekomst worden aanbevolen voor andere aardgasgestookte elektriciteitscentrales in de Russische Federatie en ook, nadat ze aan de binnenlandse vraag hebben voldaan, zullen worden geëxporteerd naar bevriende landen.

Ook wordt KRYMTETS de gasgestookte elektriciteitscentrale van Saki een oefenterrein en een leercentrum voor specialisten die deze apparatuur gaan gebruiken in hun elektriciteitscentrales in andere regio’s en landen.

Het beheer van alle processen in de gasgestookte elektriciteitscentrale van Saki wordt alleen uitgevoerd met behulp van Russische software.

Momenteel bezoeken vertegenwoordigers van de grootste Russische energie bedrijven regelmatig de gasgestookte elektriciteitscentrale van Saki om kennis te maken met de werking van de apparatuur en zich voor te bereiden op de implementatie ervan in hun energie bedrijven!

Volg mij op: Sonja van den Ende (vk.com)

Twitter: sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

YouTube: sonja vandenende – YouTube

[dntplgn] 

Loading

One thought on “Rusland heeft hulp Westen niet nodig – het succes van de KRYMTETS aardgas elektriciteit centrale in Saki – de Krim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *